Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
IN SIGURANTA IN MIJLOCALE DE TRANSPORT IN COMUN.

Avand in vedere numarul de cazuri inregistrate, pentru prevenirea si limitarea infectarii cu virusul Sars-Cov-2, politistii de la Rutiera, impreuna inspectori din cadrul ISCTR intensifica activitatile de verificare in mijloacele de transport in comun.  Incepand de astazi, 3 noiembrie a.c., politistii din cadrul Serviciului Rutier Bistrita-Nasaud, impreuna cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier desfasoara actiuni care au ca scop verificarea legalitatii efectuarii transportului de persoane, pe raza judetului.

 Actiunile politistilor vizeaza, totodata, verificarea modului in care masurile de protectie stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate in timpul efectuarii transportului de persoane, prin curse regulate/speciale. De asemenea, sunt avute in vedere si autovehiculele care efectueaza transport in regim taxi.

 Astfel, zilnic, in perioada urmatoare, vor fi efectuate filtre si controale in trafic, in cadrul carora li se reaminteste, in special conducatorilor de pe mijloacele de transport in comun, faptul ca, pentru siguranta lor si a pasagerilor pe care-i transporta, este obligatorie purtarea mastii de protectie sanitara, precum si pastrarea unei distante de siguranta.

 De asemenea, pentru prevenirea accidentelor in care sunt implicate autovehicule destinate transportului public, inspectorii ISCTR verifica modul de respectare a perioadelor de conducere, pauzelor si perioadelor de odihna ale conducatorilor auto, precum si a celorlalte reguli de circulatie.

 Actiunea se desfasoara la nivel national, in perioada 2 noiembrie-13 decembrie a.c.

 

.

 

Cazuri de disparitie solutionate de politistii de la Investigatii Criminale si cei din cadrul Politiei Orasului Beclean

 La data de 2 noiembrie a.c., in urma cautarilor efectuate, politistii Serviciului de Investigatii Criminale au depistat o tanara de 27 ani, din Recea Cristur, cautata la nivel national si a carei disparitie a fost semnalata, de catre familie, la data de 8 septembrie a.c.

 La momentul disparitiei, aceasta se afla, impreuna cu familia, in localitatea Saratel, unde munceau la o ferma de animale. Tanara a fost depistata pe raza localitatii Dumitra, la locuinta unui barbat de 30 de ani din localitate si a fost anuntata familia. Politistii au revocat masura cautarii.

 

***

 

Trei tineri cu varste cuprinse intre 14-16 ani, disparuti din Centrul pentru Protectia Copilului Beclean au fost depistati, la scurt timp de la sesizarea disparitiei, de politisti din Beclean.

 Disparitia celor trei a fost sesizata aseara, in jurul orei 21.30, de catre reprezentantii Centrului, iar in urma cautarilor efectuate, politistii din cadrul Politiei Orasului Beclean i-au gasit in scurt timp, in halta CFR Coldau.  Au fost incredintati reprezentantilor centrului, iar masura cautarii a fost revocata.

 

Continua actiunile pentru siguranta la scoala

 La data de 2 noiembrie a.c., politistii din cadrul Biroului Siguranta Scolara, impreuna cu politistii din cadrul Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au actionat pentru prevenirea si combaterea delincventei juvenile, a victimizarii minorilor si a absenteismului scolar.

 Actiunile au fost desfasurate pe raza comunelor Lechinta si Sanmihaiu de Campie, iar politistii implicati au avut in vederea verificarea modului de respectare a masurilor dispuse pentru prevenirea raspandirii Sars-Cov2, in incinta si apropierea unitatilor de invatamant. Astfel, au fost  verificate 8 unitati de invatamant, 5  operatori economici din zona adiacenta scolilor si 3 mijloace de transport scolar, nefiind constatate nereguli.

 Politistii au discutat cu mai multe persoane, in special profesori si conducatori auto de pe transportul scolar, carora le-au atras atentia asupra importantei respectarii masurilor de protectie sanitara si distantare sociala. Totodata, le-au recomandat sa acorde o atentie deosebita purtarii in mod corect a mastii de protectie sanitara.

 

 

Agresor retinut de politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean

 La data de 2 noiembrie a.c., politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au dispus prin ordonanta retinerea pentru 24 de ore a unui barbat de 30 de ani, din Agrisu de Sus, pe care-l cerceteaza pentru comiterea unei agresiuni, sesizata in aceeasi zi.

 In urma primelor verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca, in seara de 31 octombrie a.c., in timp ce se afla in apropierea bisericii din localitate, barbatul de 30 de ani ar fi agresat un consatean in varsta de 68 de ani, lovindu-l cu pumnii si picioarele.

 In prezent, agresorul se afla in arestul I.P.J. Bistrita-Nasaud, urmand ca in cursul zilei de astazi, sa fie prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Beclean, cu propunere de arestare preventiva.

 

Infractiuni la regimul rutier, constatate in flagrant, de catre politisti 

  In urma actiunilor preventive si de monitorizare a traficului rutier, politistii rutieri din cadrul Politiei Orasului Sangeorz-Bai au intocmit un dosar penal pentru infractiuni la regimul rutier, constatate in flagrant, la data de 2 noiembrie a.c.

 In fapt, aseara, pe drumul comunal 2H, in localitatea Anies, a  fost oprit pentru control un autoturism de teren in care se aflau doua persoane. A fost identificat conducatorul auto ca fiind un tanar de 17 ani, din localitate, care nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea, in urma verificarilor, a reiesit faptul ca autoturismul condus nu este inmatriculat. Rezultatul testarii cu aparatul etilotest a indicat faptul ca tanarul de 17 ani nu consumase alcool.

 S-a intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Compartimentului Politie Rutiera Sangeorz-Bai, sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui autoturism fara permis de conducere si punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat sau neinregistrat.

 


0 comentarii2800 vizualizări03 noiembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0