Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 02 Martie 2024 - 14587
Sanctiuni in valoare de 10.000 de lei, aplicate intr-o singura zi.

La data de 21 noiembrie a.c., in urma verificarilor efectuate la persoanele aflate in carantina, politistii Serviciului de Investigarea a Criminalitatii Economice l-au sanctionat contraventional, conform Legii 55/2020, pe un barbat de 31 de ani, din Bistrita care, desi aflat in carantina, a parasit adresa de domiciliu, stabilita pentru carantina.

 La aceeasi data, in cadrul actiunilor de verificare a modului de respectare masurilor de protectie sanitara impuse, politistii Biroului de Ordine Publica au depistat si sanctionat contraventional, conform legii 55/2020, alte 2 persoane care nu au respectat masura carantinarii, nefiind gasite la adresele stabilite.

 Totodata, politistii Biroului de Investigatii Criminale l-au verificat la domiciliu pe un tanar de 18 ani, din Bistrita, fata de care era dispusa masura carantinarii. Acesta a fost depistat de politisti in scurt timp, in apropierea locuintei, nepurtand nici masca sanitara de protectie. A fost sanctionat contraventional conform Legii 55/2020.

 In dupa-masa de 21 noiembrie, in urma verificarilor efectuate, politistii Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai au sanctionat contraventional un tanar de 22 de ani, din Lunca Ilvei, care nu a fost gasit la adresa de domiciliu, unde era plasat in carantina la domiciliu.

 Cuantumul total al amenzilor aplicate este in valoare de 10.000 lei si, in toate cele 5 cazuri, a fost informat Centru Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Bistrita-Nasaud pentru a dispune si alte masuri complementare conform competentei.

 

 

          A incalcat masura preventiva a arestului la domiciliu, dar a fost depistat de politisti si acum risca arestarea preventiva

 La data de 21 noiembrie a.c., in cadrul unei actiuni organizate de politistii Serviciului de Investigatii Criminale, impreuna cu politistii Serviciului de Ordine Publica si cei ai Politiei Municipiului Bistrita, a fost depistat un barbat de 65 ani, din Tentea, fata de care a fost dispusa masura preventiva a arestului la domiciliu.

 Barbatul era plasat in arest la domiciliu la o adresa din Bistrita, fiind cercetat pentru comiterea mai multor infractiuni. Politistii Biroului Supravegheri Judiciare au formulat o sesizare motivata catre instanta, cu propunere de inlocuire a arestului la domiciliu cu arestarea preventiva.

 

 

          Arma gasita intr-un imobil ce urma a fi demolat. Proprietarul imobilului a procedat corect, iar arma a fost ridicata de politisti in vederea continuarii cercetarilor, in conditii de siguranta

 La data de 21 noiembrie a.c., politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase au ridicat o pusca militara cu glont, in vederea continuarii cercetarilor.

Arma a fost gasita de un barbat de 46 de ani, din Bidiu, in demisolul unui imobil care-i apartinea si care urma a fi demolat. Barbatul a procedat corect, a anuntat politistii care au ridicat arma in conditii de siguranta.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, fiind intocmit dosar penal pentru nerespectarea regimului materiilor explozive.

 Politistii specializati in arme, explozivi si substante periculoase atrag atentia ca manevrarea unor astfel de obiecte, de catre persoane neautorizate, poate avea consecinte grave, de natura sa puna in pericol viata, sanatatea unor persoane sau integritatea unor bunuri. De asemenea, reamintesc faptul ca nerespectarea regimului armelor si al munitiilor, precum si nerespectarea regimului materiilor explozive sunt infractiuni si se pedepsesc in consecinta.

Daca descoperiti arme sau materiale explozive, anuntati Politia! De asemenea, rudele persoanelor care au detinut arme sau materiale explozive sunt obligate ca, dupa decesul acestora, sa anunte Politia.

 *foto 5, 6 atasate

 

 

          Infractiuni la regimul rutier, constatate in flagrant, de politistii Sectiei 1

 La data de 21 noiembrie a.c., in cadrul actiunilor de monitorizare a traficului rutier,     politistii rutieri l-au oprit pentru control pe un barbat de 54 ani, din Petris, care conducea un autoturism, desi nu avea acest drept.

 Barbatul a fost depistat pe drumul judetean 173, pe dealul Jelnei, iar in urma verificarilor efectuate, a reiesit faptul ca nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. A testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 In aceeasi zi, in Sopteriu, politistii l-au oprit pentru control pe un tanar de 20 de ani, din localitate, in timp ce conducea un autovehicul, desi nu avea acest drept. In urma verificarilor, a reiesit faptul ca tanarul are permisul de conducere suspendat si a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 In ambele cazuri au fost intocmite dosare penale, iar cercetarile continua de politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita, fiind intocmite dosare penale pentru conducerea unui autovehicul fara permis.

 

 

ATENTIE, CONTROALE! Un barbat s-a ales cu dosar penal dupa ce a fost depistat in filtrul instituit la intrarea in municipiul Bistrita.

In dimineata de 22 noiembrie a.c., pe drumul judetean 173C, politistii Biroului Rutier care efectuau verificari in filtrul amplasat la intrare in municipiul Bistrita l-au depistat pe un barbat de 53 de ani, din Dumintrita, iar in urma verificarilor au constatat faptul ca avea asupra lui produse care poarta reprezentari grafice ce indica marci notorii identice sau similare cu marcile larg cunoscute in Romania in cadrul segmentelor de public vizat.

 Au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor 42 de astfel de produse, pentru care barbatul in cauza nu a putut prezenta documente de provenienta, fiind ambalate si etichetate in mod asemanator produselor noi regasite in magazine.

 Cazul a fost preluat de politistii specializati in investigarea criminalitatii economice, fiind intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de punere in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice ori similara.

 

*foto 1,2, 3, 4 atasate

 

 

 

Caz rezolvat de politistii Biroului de Ordine Publica

 In dimineata de 22 noiembrie, politistii Biroului de Ordine Publica Bistrita au intervenit la un caz sesizat prin 112. O femeie in varsta de 52 de ani, care locuia la etajul al II- lea al unui bloc din Bistrita, i-a distrus cu un topor usa unei vecine, in varsta de 48 de ani, dupa care s-a incuiat in locuinta. In momentul in care au ajuns politistii la fata locului, femeia a refuzat sa deschida, ameninta cu toporul si arunca cu obiecte.

 Intrucat exista posibilitatea sa se raneasca atat ea, cat si persoanele din jur, politistii au solicitat in sprijin pompierii si, cu ajutorul unei scari, au patruns in apartamentul femeii prin balcon. Politistii au reusit sa o imobilizeze inainte sa se raneasca, iar ulterior au transportat-o la spitalul de psihiatrie pentru acordarea de ingrijiri de specialitate.

 

 

0 comentarii2926 vizualizări23 noiembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0