Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
CU PETARDE NU TE JOCI !

In aceasta perioada, politistii de la Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, impreuna cu cei de la Ordine Publica desfasoara activitati preventive si de informare in cadrul campaniei nationale "CU PETARDE NU TE JOCI!".  Ieri, 16 decembrie, politistii au fost prezenti in zona marilor magazine, unde au fost diseminate materiale preventive si explicate prevederile legislative in vigoare in ceea ce priveste materialele pirotehnice. Totodata, tinerilor le-au fost reamintite pericolele la care se expun atunci cand folosesc articole pirotehnice de natura artizanala, din categorii de risc ridicat, sau cand nu luate toate masurile de siguranta.

 

CELE MAI IMPORTANTE PREVEDERI LEGALE IN DOMENIU: 

Legea care reglementeaza activitatea cu articole pirotehnice este Legea nr.126/1995, republicata, privind regimul materiilor explozive, articolele pirotehnice de divertisment se clasifica in urmatoarele categorii:

a) categoria 1 - articole pirotehnice de divertisment, care prezinta un risc foarte scazut, cu un nivel de zgomot neglijabil si care sunt destinate utilizarii in spatii restranse;

In categoria 1 sunt incluse numai obiectele pirotehnice de distractie foarte mici de tipul artificiilor, cum ar fi: stelute, lumanari scanteietoare, jerbe cu scantei, minifacle, inele de foc, sateliti etc.;

b) categoria 2, 3 si 4 - articole pirotehnice de divertisment destinate utilizarii in exterior si exclusiv de catre pirotehnicieni;

 

 

IMPORTANT: ESTE INTERZISA FOLOSIREA ARTICOLELOR PIROTEHNICE IN URMATOARELE SITUATII: 

  • Ø Intre orele 24,00 si 6,00, cu exceptia perioadelor autorizate, precum si a evenimentelor de interes local, national sau international, in baza aprobarii autoritatilor locale;
  • Ø La o distanta mai mica de 50 m de constructiile de locuinte cu pana la 4 niveluri si la mai putin de 100 m fata de cele cu peste 4 niveluri;
  • Ø La o distanta mai mica de 500 m de instalatiile electrice de inalta tensiune, de locurile de depozitare si livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalatiile de gaze;
  • Ø La o distanta mai mica decat cea prevazuta de reglementarile in vigoare pentru obiectivele chimice si petrochimice ori pentru alte obiective care prezinta pericol de incendiu sau explozie;
  • Ø In locurile in care exista riscul producerii de alunecari de teren, avalanse sau caderi de pietre;
  • Ø Pe drumurile publice deschise circulatiei rutiere, pe aleile pietonale si in spatii deschise cu aglomerari de persoane;
  • Ø La o distanta mai mica de 500 m de paduri.

!ATENTIE: Orice operatiune cu articole pirotehnice, efectuata fara drept, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.

(+foto atasate)

           Mandat de arestare preventiva, pus in aplicare de politistii de la Investigatii Criminale 

La data de 16 decembrie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de arestare preventiva, impotriva unui barbat in varsta de 52 de ani, din Sintereag.

 Tribunalul Bistrita-Nasaud a dispus arestarea preventiva a acestuia pentru o perioada de 30 de zile, fiind cercetat pentru comiterea infractiunilor de inselaciune, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice si perturbarea functionarii sistemelor informatice.

 Barbatul a fost incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Bistrita-Nasaud.

 

 

1, 20 mg/l alcool pur in aerul expirat - valoarea indicata in cazul testarii unui conducator auto

In seara de 16 decembrie a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au depistat, in flagrant, un barbat care conducea un autoturism, desi consumase alcool. A fost condus la spital pentru a-i fi prelevate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei si a fost intocmit dosar penal pe conducere cu alcoolemie.

 Barbatul a fost depistat pe Drumul Judetean 173, prin localitatea Ocnita si a fost identificat ca fiind in varsta de 43 de ani, din localitate. In urma testarii cu aparatul etilotest, valoarea indicata a fost 1, 20 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Cercetarile in acest caz sun continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

 


          Conducere cu alcoolemie, cercetata de politistii Sectiei 2 

La data de 16 decembrie a.c., in jurul orei 23.50, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au oprit pentru control un autoturism care circula pe un drum comunal din localitatea Tureac.

 La volan a fost identificat un barbat de 30 de ani, din Colibita, iar in urma testarii cu aparatul etilotest, valoarea indicata a fost 0,67 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

  In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

 

 

 

 

0 comentarii2744 vizualizări17 decembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0