Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 03 Iunie 2023 - 14587
RETINUTI PENTRU INSELACIUNE.

Caz solutionat de politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru-Rares. Trei barbati din judetul Galati, cercetati intr-un dosar penal de inselaciune, au fost prinsi si retinuti pentru 24 de ore.

 In urma cercetarilor efectuate intr-un dosar penal de inselaciune, politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru-Rares au pus in aplicare 3 mandate de aducere pe numele unor barbati din Ivesti, judetul Galati. Toti trei se afla in arestul I.P.J. Bistrita-Nasaud, fiind retinuti pentru 24 de ore.

 Astfel, ieri, 18 decembrie, politistii i-au depistat pe raza municipiului Cluj-Napoca si i-au condus la audieri pe doi dintre acestia, de 31 si 26 de ani. Ulterior, in cursul noptii de 18/19 decembrie, cel de-al treilea a fost depistat pe raza orasului Beclean, a fost oprit in trafic si condus la sediul Politiei pentru audieri. Asupra acestuia din urma, in urma controlului corporal efectuat, politistii au descoperit suma de 6600 lei si 800 euro, banii fiind ridicati in vederea indisponibilizarii.

 Cei trei sunt banuiti ca, la data de 6 octombrie a.c., l-ar fi indus in eroare pe un barbat de 45 de ani, din localitatea Sesuri Spermezeu-Vale,cu privire la construirea unei cabane pe structura metalica. Pagubitul le-ar fi remis suma de 10.000 lei in scopul achizitionarii materialelor necesare inceperii lucrarilor, insa cei trei ar fi achizitionat materiale in valoare de aproximativ 1000 de lei, dupa care nu au mai putut fi contactati.

 Cei trei vor fi prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Beclean cu propunere de luare a unei masuri preventive, iar cercetarile sunt continuate in vederea documentarii intregii activitati infractionale a acestora.

 La actiuni au participat politistii de la Serviciul pentru Actiuni Speciale Bistrita-Nasaud si Cluj, iar activitatile au beneficiat de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale a Politiei Romane.

 

.


ACTIUNILE POLITISTILOR PENTRU PREVENIREA  RASPANDIRII SARS-COV-2

 Pentru prevenirea si limitarea infectarii cu virusul Sars-Cov-2, fortele de ordine desfasoara in permanenta activitati de verificare a modului in care se respecta prevederile Legii nr. 55 din 2020

 Ieri, 18 decembrie, la nivel judetean, peste 166 de politisti din cadrul I.P.J. Bistrita-Nasaud, politisti locali, jandarmi, precum si reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratului Teritorial de Munca, Directiei Sanitar-Veterinare, Directiei de Sanatate Publica si de la Protectia Consumatorului au continuat verificarile pentru respectarea masurilor de protectie impuse prin Legea 55/2020. Totodata, in acelasi context, au mai fost organizate in tot judetul 14 actiuni punctuale, la care au actionat, in sistem integrat, 70 de reprezentanti ai institutiilor cu atributii in domeniul prevenirii si limitarii raspandirii virusului Sars-Cov-2.

 Astfel, au fost verificate peste 1600 de persoane, aflate in izolare, carantina sau depistate in cadrul controalelor efectuate. Totodata, au fost verificate 100 de societati comerciale, iar in cadrul actiunilor, reprezentantii agentilor economici au fost instruiti cu privire la respectarea obligatiilor impuse, precum si a normelor destinate prevenirii raspandirii noului tip de coronavirus, si in special cu privire la dezinfectia frecventa a suprafetelor expuse si a instituirii unor masuri pentru evitarea aglomerarii de persoane in spatiile comerciale.

 De asemenea, au fost oprite pentru control, 49 de mijloace de transport, iar conducatorii tuturor autoturismelor verificate in trafic au fost instruiti de politisti in privinta respectarii prevederilor Legii 55/2020, pentru prevenirea raspandirii virusului SARS-CoV-2.

 Pentru neregulile constatate, politistii din cadrul I.P.J. Bistrita-Nasaud, impreuna cu cei de la Politia Locala au aplicat 78 de  sanctiuni contraventionale, in valoare de 10.600 de lei. Din totalul acestora, 27 de sanctiuni, in valoare de 4.000 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru  nerespectarea interdictiilor privind deplasarea/libera circulatie, in cadrul actiunilor desfasurate in intervalul orar 23.00-05.00, celelalte fiind aplicate pentru nepurtarea mastii de protectie.

 Pentru sanatatea si siguranta dumneavoastra, actiunile politistilor impreuna cu celelalte structuri ale M.A.I. si institutii cu atributii de control continua si in perioada urmatoare. Evitati aglomeratiile, pastrati distantarea fizica, purtati masca de protectie sanitara in mod corect!

 

0 comentarii2702 vizualizări19 decembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0