Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
ACTIUNILE DIN ULTIMELE 24 DE ORE IN CONTEXT COVID.

Politistii bistriteni, alaturi de jandarmi, politisti locali si reprezentanti ai institutiilor cu atributii in domeniul prevenirii si limitarii raspandirii virusului Sars-Cov-2 au continuat actiunile de informare, prevenire si verificare a respectarii masurilor impuse. 

 Ieri, 19 decembrie, la nivel judetean, peste 200 de politisti din cadrul I.P.J. Bistrita-Nasaud, politisti locali, jandarmi, precum si reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratului Teritorial de Munca, Directiei Sanitar-Veterinare, Directiei de Sanatate Publica si de la Protectia Consumatorului au continuat verificarile pentru respectarea masurilor de protectie impuse prin Legea 55/2020. Totodata, in acelasi context, au mai fost organizate in tot judetul 15 actiuni punctuale, la care au participat,  in sistem integrat, 72 de reprezentanti ai institutiilor cu atributii in domeniul prevenirii si limitarii raspandirii virusului Sars-Cov-2.

 Au fost verificate peste 2200 de persoane aflate in izolare, carantina sau depistate in cadrul controalelor efectuate. Totodata, au fost verificate 187 de societati comerciale, iar in cadrul actiunilor, reprezentantii agentilor economici au fost instruiti cu privire la respectarea obligatiilor impuse, precum si a normelor destinate prevenirii raspandirii noului tip de coronavirus, si in special cu privire la dezinfectia frecventa a suprafetelor expuse si a instituirii unor masuri pentru evitarea aglomerarii de persoane in spatiile comerciale.

 De asemenea, au fost oprite pentru control, 65 de mijloace de transport, iar conducatorilor autoturismelor verificate in trafic li s-au reamintit principalele restrictii si obligatii prevazute de Legea 55/2020, pentru prevenirea raspandirii virusului SARS-CoV-2.

 Pentru neregulile constatate in ultimele 24 de ore, politistii din cadrul I.P.J. Bistrita-Nasaud, impreuna cu cei de la Politia Locala au aplicat 105 sanctiuni contraventionale, in valoare de 16.200 de lei. Din totalul acestora, 36 de sanctiuni, in valoare de 10.200 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdictiilor privind deplasarea/libera circulatie, in cadrul actiunilor desfasurate in intervalul orar 23.00-05.00, celelalte fiind aplicate pentru alte abateri prevazute de Legea55/2020.

 In cadrul actiunilor desfasurate, politistii din cadrul Politiei Municipiului Bistrita s-au sesizat din oficiu si au intocmit un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de  zadarnicirea combaterii bolilor. Ieri, in jurul orei 11.30, un barbat din Bistrita a parasit domiciliul, incalcand astfel masura izolarii, dispusa de catre Directia de Sanatate Publica. Barbatul a fost depistat de politistii de la Politia Locala care i-au explicat riscurile la care ii expune pe cei cu care intra in contact.

 Tot ieri, politistii din cadrul Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au sanctionat contraventional, conform Legii 55/2020, un barbat din Sintereag care, in urma verificarilor efectuate, nu a fost gasit la locuinta, desi fata de acesta era dispusa masura carantinarii la domiciliu. Cuantumul sanctiunii aplicate este de 1.000 de lei si a fost informat Centru Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Bistrita-Nasaud.

 

Reamintim faptul ca, pentru siguranta tuturor au fost instituite urmatoarele masuri, prevazute de lege:

ü Purtarea mastii de protectie, astfel incat sa acopere nasul si gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au implinit varsta de 5 ani, in toate spatiile publice deschise, indiferent de incidenta cumulata a cazurilor;

ü Se interzice desfasurarea de reuniuni cu prilejul unor sarbatori, aniversari, petreceri in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private;

ü In toate localitatile se interzice circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei in intervalul orar 23:00-05:00, cu unele exceptii expres mentionate de actul normativ; Pentru verificarea motivului deplasarilor, persoanele sunt obligate sa prezinte, la cerere, legitimatia de serviciu sau adeverinta eliberata de angajator, ori o declaratie pe propria raspundere, completata in prealabil;

ü Se suspenda activitatea pietelor agroalimentare in spatii inchise, targurilor, balciurilor, pietelor mixte si volante si a talciocurilor; Prin exceptie, se permite activitatea pietelor agroalimentare ce pot fi organizate in zone publice deschise, cu respectarea normelor de protectie sanitara.

 

0 comentarii3339 vizualizări20 decembrie 2020
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0