Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Dosar penal pentru infractiunea de operatiuni cu articole pirotehnice.

Ieri, in urma interventiei la un apel 112 prin care era sesizata distrugerea unui geam al usii de acces intr-o locuinta din Viisoara, politistii de la Arme, Explozivi si Substante Periculoase s-au sesizat din oficiu si au intocmit un dosar penal pentru operatiuni cu articole pirotehnice.

 Vizat este un minor de 16 ani, din Viisoara care ar fi utilizat, fara drept, articole pirotehnice in apropierea unui bloc de locuinte din zona respectiva. Cercetarile in acest caz sunt continuate de catre politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase in vederea stabilirii cu exactitate a tuturor imprejurarilor in care a vut loc evenimentul.

            Orice operatiune cu articole pirotehnice, efectuata fara drept, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.

In acest sens, reamintim faptul ca persoanele fizice nu pot confectiona, detine, comercializa, importa, folosi sau executa orice alta operatiune cu articole pirotehnice din clasele/categoriile II-IV (articolele pirotehnice de divertisment), T.1 si T.2 (articole pirotehnice de scena). Totodata, pot detine si folosi articole pirotehnice din clasa/categoria I tot timpul anului, dar nu le pot confectiona, importa sau comercializa.

 

Clasificare articolelor pirotehnice:

a) categoria 1 - articole pirotehnice de divertisment, care prezinta un risc foarte scazut, cu un nivel de zgomot neglijabil si care sunt destinate utilizarii in spatii restranse;

In categoria 1 sunt incluse numai obiectele pirotehnice de distractie foarte mici de tipul artificiilor, cum ar fi: stelute, lumanari scanteietoare, jerbe cu scantei, minifacle, inele de foc, sateliti etc.;

b) categoria 2, 3 si 4 - articole pirotehnice de divertisment destinate utilizarii in exterior si exclusiv de catre pirotehnicieni;

 

 

 

Au pus in pericol siguranta pe drumurile publice si s-au ales cu dosare penale, fiind depistati, in flagrant, de politisti

 Aseara, in urma actiunilor preventive si de monitorizare a traficului rutier, politistii au oprit pentru control un tanar de 26 de ani, din Prundu Bargaului, aflat la volanul unui autoturism.

 Acesta a fost depistat pe Valea Tureacului, iar in urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea, rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost 1,09 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Politistii Serviciului Rutier au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante si conducerea unui vehicul fara permis.

 

****

In aceasta dimineata, in jurul orei 03:40, politistii din cadrul Politiei Orasului Sangeorz-Bai au oprit in trafic, pentru control, un tanar de 22 de ani, din oras, aflat la volanul unui autoturism.

 Autoturismul a fost depistat pe Drumul National 17D, in localitatea Rodna, iar in urma verificarilor s-a constatat faptul ca tanarul are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

 Cercetarile in acest caz continua de catre politistii Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai sub aspectul comiterii infractiunii de conducere fara permis.

 

 

0 comentarii2576 vizualizări23 decembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0