Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Cu ocazia minivacantei de Craciun, aproape 450 de politisti bistriteni vor fi la datorie.

In perioada 25-27 decembrie, politistii din cadrul structurilor de ordine publica, rutiera, arme, explozivi si substante periculoase, investigare a criminalitatii economice, actiuni speciale si investigatii criminale, impreuna cu politistii din cadrul serviciilor de conducere si coordonare a misiunilor vor actiona zilnic si vor fi alaturi de cetateni in vederea asigurarii unui climat de ordine si siguranta publica.

 In medie zilnic, peste 140 de politisti vor actiona pentru apararea patrimoniului public si privat in localitatile urbane si rurale din judetul Bistrita-Nasaud. De asemenea, vor fi constituite 150 de patrule de ordine si siguranta publica, pedestre si auto, ce vor actiona pentru prevenirea faptelor antisociale.

O atentie deosebita este acordata traficului rutier astfel ca, in perioada sarbatorilor, 61 de politisti de la rutiera vor actiona cu 30 de autospeciale pentru prevenirea evenimentelor rutiere si monitorizarea traficului rutier. Pentru combaterea excesului de viteza pe drumurile publice, unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere cu consecinte grave, in cadrul actiunilor vor fi folosite si autospeciale pe care sunt montate aparate radar.

In ceea ce priveste restrictiile si obligatiile pentru prevenirea si limitarea raspandirii virusului SARS-CoV-2 si in aceasta perioada vor fi continuate verificarile pentru respectarea masurilor de protectie impuse prin Legea 55/2020. La nivel judetean, politistii, alaturi de cei de la Politia Locala, jandarmi, reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratului Teritorial de Munca, Directiei Sanitar-Veterinare, Directiei de Sanatate Publica si de la Protectia Consumatorului vor efectua, zilnic, controale si verificari in sistem integrat.


Pentru ca sarbatorile sa va gaseasca in siguranta, alaturi de cei dragi, politistii de la Rutiera va sfatuiesc sa respectati regulile de circulatie si sa conduceti preventiv. 

  • Inaintea plecarii in calatorie, va sfatuim sa va interesati asupra traseului ales si a conditiilor meteo prognozate pentru zona tranzitata;
  • Adaptati permanent viteza la conditiile de drum (ceata, carosabil acoperit cu zapada, gheata sau polei) si pastrati in mers o distanta suficienta pentru a putea opri in conditii de siguranta;
  • Asigurati functionarea corespunzatoare a sistemelor de iluminare-semnalizare, cat si a celui de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi vazuti in trafic. Recomandam folosirea luminilor de intalnire si pe timpul zilei pe toate categoriile de drumuri si a celor de ceata in conditii de ceata densa;
  • Pe vreme de ploaie, lapovita sau ninsoare, cand va intalniti cu alte autovehicule, actionati din timp stergatoarele de parbriz. Cateva momente de circulatie fara vizibilitate pot fi fatale!
  • In zilele cu ploi, viscol, ninsori, temperaturi scazute, fiti mai atenti la pietoni. Acestia sunt mai putin prudenti, circula zgribuliti, se ascund sub umbrele, privesc mai putin in jur, astfel ca exista posibilitatea ca acestia sa nu se asigure atunci cand traverseaza!
  • In acelasi timp, pietonilor le recomandam sa evite folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa; sa se asigure temeinic inaintea traversarii drumurilor, numai dupa ce sunt siguri ca traversarea se poate face in conditii de siguranta.

 Suntem la datorie pentru siguranta si sanatatea dumneavoastra!

 


Colectivul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud va ureaza SARBATORI FERICITE ALATURI DE CEI DRAGI!

 

0 comentarii2793 vizualizări24 decembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0