Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Doi barbati depistati in flagrant, in timp ce conduceau autovehicule, desi au consumat alcool.

La data de 28 decembrie a.c., politistii din cadrul Compartimentului Rutier Beclean s-au sesizat din oficiu si au intocmit un dosar penal pentru infractiunea de conducere cu alcoolemie. 

Politistii au oprit in trafic o autoutilitara care circula pe Drumul Judetean 172A, intre localitatile Bozies-Beudiu. La volanul acesteia a fost identificat un barbat de 43 de ani, din Chiochis, iar in urma testarii cu  aparatul etilotest, rezultatul a fost 0,66 mg./l alcool pur in aerul expirat si i-au fost prelevate robe biologice in stabilirii alcoolemiei.

***

 

De asemenea, politistii rutieri din Beclean au mai oprit pentru control, pe Drumul Judetean 172G, in localitatea Nuseni, un autoturism care era condus de un barbat de 52 de ani, din localitate, care se afla sub influenta alcoolului.

 Barbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,78 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In ambele cazuri politistii din Beclean continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

STIMATI CONDUCATORI AUTO - ALCOOLUL SI VOLANUL SUNT INCOMPATIBILE! FITI RESPONSABILI!

 Consumul de alcool reprezinta una din cauzele inca frecvente de conturbare a capacitatii de conducere, desi exista tendinta de a se subestima rolul sau.

 De cele mai multe ori, conducatorii auto aflati sub influenta alcoolului comit frecvente incalcari ale normelor de circulatie, conduc cu viteza excesiva, se angajeaza in depasiri neregulamentare sau executa in mod periculos virajele.

 Consumul de bauturi alcoolice reduce viteza de reactie si precizia miscarilor si poate determina scaderea acuitatii vizuale si auditive a soferilor.

 Legea pedepseste aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul dupa ce soferul acestuia a consumat bauturi alcoolice, iar concentratia de alcool in sange depaseste limita legala!

 

Astfel, legea prevede o pedeapsa cu inchisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange.

 Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influentand in mare masura producerea accidentelor de circulatie!

 

 

NU CONDUCETI SUB INFLUENTA ALCOOLULUI!

 

 

 

0 comentarii2807 vizualizări29 decembrie 2020




rss 2.0
rss 2.0