Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Lupul paznic la oi.

In 04.07.2011, Ioan T. a sesizat faptul ca in 30.06.2011, persoane necunoscute i-au furat 5 miei din locul numit "Ples" de pe pasunea  comunala din Cepari. In investigatiilor efectuate a fost identificat suspectul principal al furtului, respectiv George R. de 30 ani, din Parva, cioban la o stana din apropiere. Acesta a profitat de faptul ca turma de miei a partii vatamate nu era supravegheata, a sustras cinci miei pe care i-a vandut contra sumei de 370 de lei altor persoane.

Au fost recuperate doua animale si restituite proprietarului. Barbatul este cercetat pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.

 

Accident usor

 In 04.07.2011, in cartier Unirea, pe trotuarul din partea dreapta a sensului de mers Bistrita-Livezile, numitul Ilisuan Ioan, de 38 ani din Unirea, in timp ce conducea un autoturism,  nu s-a asigurat corespunzator la iesirea din curtea unui imobil si a fost colizionat de un moped condus de Macedon C. de 32 ani din Unirea.Din accident a rezultat ranirea usoara a mopedistului. Conducatorii vehiculelor au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative si li s-au recoltat probe biologice de sange.

Cercetarile continua de catre Biroul Rutier.

 

Furt solutionat de politisti

 In 04.07.2011, la un centru de colectare al fierului vechi din Lechinta, a fost identificat un cilindru metalic, respectiv un subansamblu de la o freza de tocat resturi vegetale, in stare buna de functionare.

Extinzand cercetarile, politistii au obtinut indicii ca cilindrul a fost furat de la o societate comerciala cu punct de lucru in Siniacob, de catre Vasile I. de 36 ani din Lechinta, si valorificat ca fier vechi. Valoarea prejudiciului este de aproximativ 500 euro, recuperat in totalitate.

Cercetarile continua de Postul de politie Lechinta sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

 

 Trei furturi intr-o luna

  In urma cercetarilor efecuate de politisti in cazul a trei infractiuni de furt calificat reclamate in perioada mai-iunie 2011, pe raza orasului Nasaud, a fost identificat suspectul principal ca fiind Ionita B. de 20 ani din Nasaud. Acesta este suspectat ca in cursul noptii, a patruns in incinta unor garaje din Nasaud, de unde a sustras bunuri in valoare de aproximativ 5500 lei. Prejudiciul a fost recuperat in proportie de 50 %. Cercetarile continua de Politia Nasaud.

 

 

Campania MAI  "Vacanta in siguranta"

 Ministerul Administratiei si Internelor, prin Directia Informare si Relatii Publice, continua, si in acest an, campania de informare "Vacanta in siguranta", actiune care are ca scop prevenirea faptelor antisociale pe Litoral, in perioada estivala.

In cadrul acestei campanii va fi lansat site-ul www.infolitoral.mai.gov.ro, unde pot fi gasite informatii utile pentru cei care se afla in statiunile de pe malul Marii Negre, precum si detalii despre misiunile pe care lucratorii M.A.I. le desfasoara pentru asigurarea unui climat de liniste si siguranta pe timpul sezonului estival 2011.

www.infolitoral.mai.gov.ro ofera turistilor prezenti pe litoral recomandari pentru evitarea situatiilor neplacute ce pot aparea in timpul sejurului (furturi de bunuri din unitatile de cazare, de pe plaje, de/din autoturisme etc.), precum si informatii despre modul in care trebuie sa actioneze in cazul in care devin victime ale unei infractiuni.

Portalul gazduieste si sectiunea "Stiri", unde pot fi gasite informatii actualizate referitoare la evenimentele cu impact pentru ordinea publica si actiunile efectivelor M.A.I. pe litoral. 

 

 

                                      OFITER DE RELATII PUBLICE

                                                Subinspector de politie

                                                   Antonela Gorgan

0 comentarii3248 vizualizări05 iulie 2011
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0