Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
URMARIT INTERNATIONAL, DEPISTAT DE POLITISTII BISTRITENI.

Un barbat, de 41 de ani, din Beclean, pe numele caruia autoritatile franceze au emis un mandat european de arestare, a fost depistat de politistii din Bistrita-Nasaud. Ieri, 3 februarie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale al Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita - Nasaud au depistat un barbat de 41 de ani, din Beclean, care era urmarit international.

Pe numele celui in cauza, autoritatile judiciare din Franta au emis un mandat european de arestare, acesta fiind condamnat la 2 ani si 6 luni de inchisoare pentru comiterea infractiunilor de asociere la un grup infractional in vederea comiterii de infractiuni si ajutor la intrarea, circulatia sau sederea ilegala a unor straini in Franta.

Pentru depistarea barbatului, politistii au beneficiat de date si informatii suplimentare, obtinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala - Inspectoratul General al Politiei Romane.

Cel in cauza a fost prezentat Curtii de Apel Cluj care a emis impotriva lui un mandat de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile, urmand a fi dispuse masurile legale.

 


          Material lemnos fara provenienta legala, in valoare de peste 6000 de lei, confiscat de politisti in urma actiunilor desfasurate ieri 

 La data de 3 februarie a.c., politistii din cadrul Serviciului de Ordine Publica-Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice au continuat actiunile pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice, pe raza judetului.

 Astfel, in municipiului Bistrita, a fost oprita pentru control o autoutilitara incarcata cu material lemnos, condusa de catre un tanar de 29 de ani, din Bistrita Bargaului.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca acesta transporta cantitatea de 8,4 metri cubi de cherestea fara documente legale de provenienta. Cel in cauza a fost sanctionat contraventional, conform Legii 171/2010, cu amenda in cuantum de 5.000 lei, iar ca masura complementara s-a dispus confiscarea materialului lemnos, in valoare 6.059 de lei.

 

 


Barbat retinut de politisti la scurt timp dupa ce ar fi  patruns in locuinta unei batrane din Reteag, pe care ar fi agresat-o. Acesta ramane in arest pentru urmatoarele 30 de zile

Ieri, 3 februarie a.c., in urma probatoriului administrat, Judecatoria Beclean a dispus arestarea preventiva a unui barbat de 47 de ani, din Reteag, cercetat pentru comiterea infractiunii de violare de domiciliu si lovire sau alte violente.

 Barbatul a fost depistat de politisti in dupa-masa de 2 februarie a.c., la scurt timp dupa ce ar fi patruns in locuinta unei batrane de 88 de ani, din localitate, pe care ar fi agresat-o. In aceeasi zi a fost retinut pentru 24 ore, iar ulterior prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Beclean in vederea arestarii preventive pentru 30 de zile.

 Dosarul se afla in instrumentarea politistilor Sectiei 5 Politie Rurala Petru-Rares, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Beclean, iar cercetarile sunt continuate in vederea documentarii intregii activitati infractionale si tragerii la raspundere a persoanei vinovate.

 

 

0 comentarii2870 vizualizări04 februarie 2021




rss 2.0
rss 2.0