Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 21 Iulie 2024 - 14587
Controale efectuate de politistii de la Investigarea Criminalitatii Economice privind comertul stradal .

Ieri, 1 martie, politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au actionat pentru verificarea respectarii normelor legale de catre persoanele care desfasoara activitati de comert stradal cu produse de sezon. Verificarile politistilor au vizat prevenirea raspandirii pandemiei cu COVID-19, precum si a respectarii dispozitiilor legale specifice pentru desfasurarea activitatilor comerciale, a corectitudinii inregistrarilor pe aparatele electronice de marcat fiscale practicate de agentii economici, precum si prevenirea si combaterea evaziunii fiscale.

 

Astfel, au fost efectuate controale si verificari de specialitate la agenti economici si persoane fizice care desfasoara activitati comerciale in municipiul Bistrita. In acest sens, au fost verificati 42 de operatori economici si legitimate 65 de persoane care isi desfasoara activitatea temporar, prin intermediul comertului stradal.

 

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 35 de sanctiuni contraventionale in valoare de 6.000 lei. Din totalul acestora, 20 de sanctiuni, in valoare de 2.000 lei, au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 55/2020 si 11 sanctiuni, in valoare de 4.000 lei, au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 252/2003 privind registrul unic de control. De asemenea, au mai fost aplicate 4 avertismente pentru nereguli constatate la O.U.G. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale si Legii 145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol.

 

Update:ramane in arest pentru urmatoarele 30 de zile 

Tanarul de 24 de ani, cercetat pentru talharie calificata si retinut de politistii nasaudeni a fost prezentat Judecatoriei Nasaud care a dispus arestarea preventiva. Acesta ranmane in arestul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud pentru urmatoarele 30 de zile, iar politistii din cadrul Politiei Orasului Nasaud continua cercetarile in cadrul dosarului penal intocmit.

 

 

Barbat cercetat pentru comiterea unui furt, retinut de politisti. Bunurile sustrase au fost recuperate si restituite pagubitului 

Ieri, 1 martie, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au dispus retinerea pentru 24 de ore a unui tanar de 29 de ani, din Floresti, banuit de comiterea unui furt.

 

Barbatul a fost identificat in urma cercetarilor efectuate de politisti intr-un dosar penal de furt calificat, comis in perioada 11-25 februarie a.c. Din investigatiile efectuate a reiesit faptul ca acesta ar fi patruns intr-un imobil nelocuit din localitatea Floresti, de unde ar fi sustras mai multe aparate electronice si electrocasnice, pe care ulterior le-ar fi vandut.

 

Prejudiciul, in valoare de aproximativ 1150 euro, a fost recuperat, bunurile fiind recuperate si restituite pagubitului. Politistii continua cercetarile, sub coordarea Parchetulului de pe langa Judecatoria Bistrita.

 

 

Nu au respectat masura carantinei 

In aceasta dimineata, in jurul orei 01.40, politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au depistat si oprit in trafic un autoturism care circula pe Drumul Judetean 151, intre localitatile Sanmihaiu de Campie si Sangeorzu Nou.

 

A fost identificat conducatorul auto ca fiind un tanar de 24 de ani, din Sarata, iar in urma verificarilor a reiesit faptul ca fata de acesta a fost dispusa masura carantinei din data de 19 februarie a.c. De asemenea, acesta nu a putut prezenta declaratia privind motivul deplasarii in afara locuintei/gospodariei in intervalul orar 23.00-05.00.

 

De asemenea, ieri, 1 martie, in jurul orei 15.30, in urma verificarilor efectuate la persoanele aflate in izolare/carantinare la domiciliu, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au constatat faptul ca un barbat de 38 de ani, din Dealu Stefanitei, a parasit locuinta.

 

Cei doi au fost sanctionati contraventional, conform Legii 55/2020, cuantumul total al acestora fiind de 4000 de lei. Totodata, a fost informat Centru Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Bistrita-Nasaud pentru a dispune si alte masuri complementare conform competentei.

0 comentarii2898 vizualizări02 martie 2021
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0