Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 15 Aprilie 2024 - 14587
Cercetat pentru infractiuni la regimul rutier, retinut pentru 24 de ore de politistii Serviciului Rutier.

Ieri, 2 martie, in urma probatoriului administrat, politistii Serviciului Rutier au dispus retinerea pentru 24 de ore a unui tanar de 22 de ani, din Muresenii Bargaului, pe care-l cerceteaza pentru conducere cu alcoolemie si conducere fara permis. Pe parcursul anului 2020, tanarul a fost depistat de politisti de mai multe ori conducand fara permis si sub influenta alcoolului, iar in cursul zilei de astazi va fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita in vederea arestarii preventive.

 Tanarul se afla in arestul I.P.J. Bistrita-Nasaud, iar cercetarile continua de catre Serviciul Rutier.

 

Actiuni pentru siguranta elevilor desfasurate de politistii de la Biroul Siguranta Scolara, Rutiera si Ordine Publica, sprijiniti de jandarmi si politisti locali (* foto atasate)

In perioada 24 februarie -2 martie a.c., politistii Biroului Siguranta Scolara au organizat si desfasurat o actiune la care au participat politistii structurilor rutiere, cei ai politiilor orasenesti si sectiilor rurale din tot judetul.

S-a actionat in domeniul transportului scolar de elevi si cel public de persoane, desfasurat pe traseele aflate in proximitatea unitatilor de invatamant sau care deservesc aceasta categorie de unitati. Verificarile au fost efectuate pentru diminuarea riscului de victimizare rutiera a elevilor, verificarea respectarii normelor rutiere in vigoare de catre conducatorii auto ai mijloacelor de transport anterior indicate, dar si cu privire la respectarea regulilor generale de prevenire a infectiilor cu SARS-COV-2.

 

In total, in perioada mentionata, au fost verificate de politisti 121 de microbuze scolare si 124 de mijloace de transport in comun, fiind instruiti cu privire la importanta respectarii normelor rutiere, dar si a celor de limitare a infectarilor cu Sarv-Cov-2 190 de conducatori auto.

 

Pentru neregulile constatate, politistii au aplicat 115 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 19175 de lei, din care 65 pentru abateri la regimul rutier, 2 pentru nerespectarea conditiilor care trebuie indeplinite pentru exercitarea ocupatiei de operator de transport rutier, 46 pentru nerespectarea Legii 55/2020 si 2 pentru abateri prevazute de Legea 61/1991.

 

La actiunile desfasurate au participat 294 de politisti de la rutiera, ordine publica si siguranta scolara, 23 de politisti locali si 59 jandarmi.

 


Actiuni pentru prevenirea si combaterea pestei porcine africane

In cadrul actiunilor de monitorizare a traficului rutier, desfasurate constant de politisti, sunt efectuate controale care vizeaza si prevenirea si combaterea pestei porcine africane, in judetul Bistrita-Nasaud.

 

Astfel, ieri, 3 martie, in cadrul unor astfel de actiuni, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au oprit pentru control o autoutilitara care circula pe raza localitatii Sieu.A fost identificat conducatorul auto ca fiind un barbat din Alunis, judetul Mures, iar in urma verificarilor efectuare, politistii au constatat faptul ca acesta transporta 13 porci pentru care nu detinea documente sanitar-veterinare.

 

Au fost sesizati reprezentantii Directiei Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor in vederea dispunerii masurilor legale, fiind aplicata o sanctiune contraventionala in valoare de 3600 de lei, conform HG 984/2005.

 

 

Interventie a politistilor Sectiei 2 la un caz de violenta in familie, ordin de protectie provizoriu emis si dosar penal intocmit.  

Ieri, 2 martie, in urma unei interventii la un caz de violenta in familie, politistii Sectiei 2 Politiei Rurala Prundu Bargaului au intocmit un dosar penal de violenta in familie si au emis un ordin de protectie provizoriu.

 

La fata locului, s-a constatat faptul ca, din cauza consumului de alcool, o femeie de 50 de ani, din Muresenii Bargaului ar fi fost agresata de sotul ei cu care locuieste, un barbat de 50 de ani. In urma agresiunii, i-au fost provocate leziuni traumatice care necesita 2-3 zile ingrijiri medicale.

 

In urma celor constatate, politistii au emis un ordin de protectie provizoriu si au intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de violenta in familie.

 

0 comentarii2814 vizualizări03 martie 2021
rss 2.0
rss 2.0