Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Tigarete susceptibile a proveni din fapte de contrabanda, indisponibilizate de politistii din Parva.

Ieri, 8 martie a.c., politistii din cadrul Postului de Politie Parva au oprit un autoturism, iar in urma controlului efectuat, in incinta acestuia au descoperit 270 de pachete de tigari care nu aveau aplicate timbre sau banderole fiscale romanesti, susceptibile a proveni din acte de contrabanda.

Autoturismul a fost depistat pe raza comunei Parva, iar conducatorul auto a fost identificat ca fiind un barbat de 58 de ani, din Runcu, judetul Dambovita. Tigaretele susceptibile a proveni din acte de contrabanda au fost indisponibilizate si ridicate in vederea continuarii cercetarilor.

Cazul a fost preluat de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, fiind intocmit dosar penal pentru contrabanda, fapta prevazuta si pedepsita de Legea 86/2006.

 

 

          Activitati desfasurate de Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice                  

In data de 8 martie a.c., in baza informatiilor obtinute, politistii din cadrul Serviciului de Ordine Publica, Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice, cu sprijinul specialistilor silvici din cadrul Garzii Forestiere Cluj, au actionat in vederea prevenirii si combaterii activitatilor ilegale din domeniul exploatarii, circulatiei, depozitarii, prelucrarii si comercializarii materialului lemnos.

In urma activitatilor desfasurate, au fost constatate patru contraventii, in valoare de 11.450 lei. Trei dintre acestea au fost aplicate conform Legii 171/2010, in valoare de 10.000 lei, fiind totodata confiscata cantitatea de 18,71 m.c. material lemnos, in valoare de 7.087,34 lei.

O sanctiune  a fost aplicata conform O.U.G. 195/2002, in valoare de 1.450 lei, fiind retras si un Certificat de Inmatriculare.

De asemenea, politistii, au constatat doua infractiuni de taiere fara drept de arbori, asa cum sunt prevazute de Legea 46/2008 privind Codul Silvic, fiind demarate cercetari in vederea documentarii faptelor.

 

*foto atasate

 

 

 

          Sofer fara permis, depistat in flagrant de politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita

Ieri, 8 martie a.c., in timp ce politistii se aflau in exercitarea atributiilor de serviciu pe raza Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita, au oprit in trafic un autoturism in localitatea Dipsa.

Cu ocazia controlului, conducatorul auto nu a putut prezenta documentele personale si ale autoturismului.

In vederea legitimarii, barbatul a oferit datele de identificare ale altei persoane care poseda permis de conducere valabil.

Politistii au constatat faptul ca fotografia persoanei verificate, nu corespunde cu persoana verificata in trafic, iar in urma investigatiilor s-a constatat ca la volanul autoturismului se afla un barbat de 39 de ani din Dipsa, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, figurand ca anulat.

In urma celor constatate, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita, au intocmit un dosar penal cu privire la infractiunile de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si instigare in forma participatiei improprii la infractiunea de fals intelectual.

0 comentarii2674 vizualizări09 martie 2021
rss 2.0
rss 2.0