Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Verificari ale politistilor si specialistilor R.A.R. pentru prevenirea accidentelor.

La data de 11 martie a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Sangeorz-Bai - Compartimentul Rutier, impreuna cu politisti locali si reprezentanti Registrului Auto Roman - Reprezentanta Bistrita-Nasaud au organizat si desfasurat o actiune pentru prevenirea accidentelor produse din cauza defectiunilor tehnice ale autoturismelor.

 Astfel, au fost oprite in trafic pentru control 35 de autovehicule care circulau pe drumul national 17D, pe raza localitatii Ilva Mica. In urma neregulilor la regimul rutier constatate, au fost aplicate 20 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea O.U.G. 195/2002, in valoare totala de 10.730 lei.

 

Totodata, ca masura complementara, au fost retrase 7 certificate de inmatriculare, 2 dintre acestea pentru nereguli la sistemele de iluminare, 2 pentru nereguli la sistemele de iluminare si inspectia tehnica periodica expirata si 3 pentru inspectia tehnica periodica expirata.

 

 

          Dosar penal pentru conducere cu alcoolemie

Aseara, a fost sesizat faptul ca, in municipiul Bistrita-cartierul Sigmir, a avut loc un accident rutier, soldat cu pagube materiale.

Un autoturism condus de un barbat de 48 de ani, din Bistrita, a intrat in coliziune cu un alt autoturism care se afla in apropierea unui imobil. Dupa accident, acesta si-a continuat deplasarea, fiind depistat in scurt timp de politistii Biroului Rutier Bistrita.

A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,23 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice.

Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru conducere cu alcoolemie.

 

 

Reamintim faptul ca, in conformitate cu art. 336 din Codul Penal, Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante este infractiune si se pedepseste cu inchisoarea.

 Art. 336.   

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani sau cu amenda.   

(2) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si persoana, aflata sub influenta unor substante psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere. 

(3) Daca persoana aflata in una dintre situatiile prevazute in alin. (1) si alin. (2) efectueaza transport public de persoane, transport de substante sau produse periculoase ori se afla in procesul de instruire practica a unor persoane pentru obtinerea permisului de conducere sau in timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 7 ani. 

 

 

0 comentarii2695 vizualizări12 martie 2021
rss 2.0
rss 2.0