Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Peste 200 de litri de alcool, descoperiti si indisponibilizati de politisti in vederea cercetarilor.

  In dimineata de 13 martie a.c., pe Drumul National 17, in localitatea Bata, politistii de la Rutiera Beclean au depistat in trafic si oprit pentru control un autoturism in care se aflau doi barbati de 49 si 66 de ani, ambii din Batarci, judetul Maramures. In urma controlului efectuat, in autoturism a fost descoperita cantitatea de 220 de litri de lichid incolor cu miros specific de alcool, fara a avea aplicate marcaje sau banderole de marcaj fiscal si fara a detine documente de provenienta.

 Cazul a fost preluat de catre Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice care au intocmit dosar penal, iar cercetarile continua cu privire la savarsirea infractiunii de detinerea de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false, peste limita prevazuta de lege.

 

 

Mandat de executare a pedepsei inchisorii, pus in aplicare de politisti

 La data de 12 martie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei  inchisorii, emis de catre Judecatoria Bistrita, impotriva unui barbat din Bistrita.

 Tanarul, in varsta de 28 de ani, a fost condamnat la 2 ani si 6 luni inchisoare pentru comiterea infractiunilor de conducere fara permis si cu alcoolemie si a fost incarcerat in penitenciar.

 

 

 

ALCOOLUL SI URMARILE LUI

            *Dosar penal pentru vatamare corporala din culpa

 La data de 12 martie a.c., pe Drumul Judetean 172 E, in localitatea Lechinta, a avut loc un accident rutier, in urma caruia o persoana a fost ranita.

 Un autoturism condus de un barbat de 41 de ani, din Mariselu, a intrat in coliziune cu o bicicleta cu care se deplasa un tanar de 27 de ani, din localitatea Vermes. In urma impactului, biciclistul a fost ranit si transportat la spital.

 Cei doi au fost testati cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ in cazul conducatorului auto si de 1,01mg/l alcool pur in aerul expirat in cazul biciclistului.

 Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de vatamare corporala din culpa, urmand a fi stabilite cu exactitate cauza si imprejurarile in care a avut loc evenimentul.

 

****

 

**Conducere cu alcoolemie si accident rutier

 In seara de 12 martie a.c., in urma unui accident rutier care a avut loc pe Drumul Judetean 17C, in localitatea Dumitra, politistii au intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa si conducere cu alcoolemie.

 Un barbat de 29 de ani, din Dumitra, in timp ce conducea un autoturism pe directia Dumitra-Cepari a intrat in coliziune cu un alt autoturism care tracta o platforma si care era condus, din sens opus, de un barbat de 34 de ani, din Bistrita.

 In urma accidentului, barbatul din Dumitra a fost ranit si transportat la spital. Acesta a fost testat cu apartul etilotest,  rezultatul fiind 0,82 mg/l alcool pur in aerul expirat si i-au fost recoltate monstre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. In cazul celuilalt conducator auto rezultatul testarii a fost negativ.

 Cercetarile continua sub aspectul comiterii infractiunilor de vatamare corporala din culpa si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

***

 

***Dosar penal, intocmit de politistii Biroului Rutier

 La data de 13 martie a.c., politistii Biroului Rutier au depistat si oprit in trafic, un barbat de 30 de ani, din Brasov, care conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrita, desi avea dreptul de a conduce suspendat.

 Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In cauza s-a intocmit dosar penal, iar cercetarile continua de catre politistii Biroului Rutier.

 

 

  Interventii ale politistilor la mai multe cazuri de violenta in familie

 La data de 12 martie a.c., in urma cercetarilor efectuate intr-un dosar penal de violenta in familie, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au emis un ordin de protectie provizoriu impotriva agresorului.

 Barbatul, in varsta de 40 de ani, din Josenii Bargaului ar fi agresat-o pe sotia lui, o femeie de 27 de ani, la data de 8 martie a.c. In urma agresiunii, femeii i-au fost provocate leziuni fizice care necesita pentru vindecare 3-4 zile de ingrijiri medicale.

 Cercetarile in acest caz continua sub aspectul comiterii infractiunilor de violenta in familie, iar starea conflictuala este monitorizata de politisti.

 

***

In dimineata de 13 martie a.c., politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta s-au sesizat din oficiu si au intocmit un dosar penal pentru violenta in familie in cadrul caruia efectueaza cercetari pentru a stabili cu exactitate imprejurarile in care a avut loc agresiunea.

 Conform primelor date, un barbat de 47 de ani, din localitatea Stupini, a ajuns la spital dupa ce ar fi fost agresat de sotia sa, o femeie de 42 de ani. In urma evaluarii efectuate la fata locului nu s-a impus emiterea unui ordin de protectie. Politistii Sectiei 3 Politiei Rurala Lechinta monitorizeaza starea conflictuala si efectueaza cercetari in cadrul dosarului penal intocmit.

 

***

La data de 14 martie a.c., politistii Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai au intocmit un dosar penal pentru violenta in familie si amenintare si au emis un ordin de protectie provizoriu.

 Vizata de comiterea faptelor este o femeie de 37 de ani, din Maieru care si-ar fi agresat fizic si amenintat fostul sot. Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai, iar starea conflictuala este monitorizata.

0 comentarii2856 vizualizări15 martie 2021
rss 2.0
rss 2.0