Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
DRUG TEST POZITIV pentru un conducator auto depistat in trafic, de politistii Biroului Rutier Bistrita.

In aceasta dimineata, in jurul orei 02.35, politistii Biroului Rutier Bistrita au intocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante.

 In fapt, pe strada Drumul Cetatii din municipiul Bistrita, a fost oprit pentru control un autoturism la volanul caruia a fost identificat un tanar de 22 de ani, din Dumitra. Acesta a fost testat cu aparatul DRUG TEST 5000, rezultatul fiind pozitiv in cazul substantei Methamphetamine si i s-au recoltat mostre biologice.

 Politistii Biroului Rutier au intocmit dosar penal si efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante. Totodata, cel in cauza a fost sanctionat conform Legii 55/2020 pentru nerespectarea restrictiilor privind circulatia in afara locuintei, in intervalul 22.00-05.00. Valoarea sanctiunii este de 500 lei. 

 

 

          Condamnat la 3 ani si 5 luni de inchisoare, dus in penitenciar de politistii de la Investigatii Criminale

 Ieri, 18 martie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis de Tribunalul Bistrita-Nasaud, impotriva unui tanar de 24 de ani, din Feldru.

 Tanarul a fost condamnat la 3 ani si 5 luni de inchisoare pentru comiterea infractiunilor de trafic de droguri de risc, detinere de droguri de risc pentru consum propriu si conducerea unui vehicul sub influenta altor substante si a fost incarcerat de politisti in penitenciar.

 

 

Actiuni pe linie silvica, desfasurate pe Valea Bargaului si Valea Somesului. Material lemnos fara documente legale, in valoare de peste 2.800 de lei, ridicat in vederea confiscarii

 Ieri, 18 martie, politistii din cadrul Serviciului de Ordine Publica - Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice, in colaborare cu reprezentanti ai Garzii Forestiere Judetene Bistrita-Nasaud si silvicultori au organizat si desfasurat o actiune pe raza comunelor de pe Valea Bargaului si Valea Somesului.

 Verificarile au avut drept scop combaterea activitatilor ilicite in domeniile economice, specifice exploatarii, prelucrarii, transportului si comercializarii materialului lemnos. Astfel, au fost oprite pentru control 24 de autovehicule si 16 transporturi de material lemnos depistate in trafic.

 Pentru neregulile constatate au fost aplicate 5 sanctiuni contraventionale in valoarea de 5.435 lei. Din totalul acestora, 3 au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 171/2010, in valoare de 5.000 lei, celelalte 2 fiind pentru abateri la regimul rutier. De asemenea, ca masura complementara, a fost dispusa ridicarea in vederea confiscarii a cantitatii de 12,93 metri cubi de material lemnos, fara documente legale, in valoare de 2.847 lei.

 *** foto 1 si 2 atasate

 

 

Dosare penale pentru infractiuni la regimul rutier, intocmite de politistii Sectiei 1

 Ieri, in urma actiunilor de monitorizare a traficului rutier desfasurate, politistii Sectiei 1 Politiei Rurala Bistrita au intocmit doua dosare penale pentru infractiuni la regimul rutier constatate in flagrant, pe raza de competenta.

 Astfel, in dupa-masa de 18 martie a.c., pe Drumul Judetean 162, in Archiud, politistii au depistat un barbat de 29 de ani, din localitate, in timp de conducea un moped neinregistrat si care avea montate placute de inmatriculare cu numere false. Totodata, in urma verificarilor efectuate, a reiesit faptul ca nu detine permis de conducere.

 Cercetarile continua, fiind intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere, conducerea unui vehicul neinregistrat si conducerea unui vehicul cu numere false de inmatriculare.

 Aseara, pe Drumul Judetean 154, politistii au depistat in trafic un alt barbat, de 35 de ani, din Barla, in timp ce conducea un autoturism, desi avea permisul suspendat. A fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

 In acest caz a fost intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere, iar cercetarile continua.

 

0 comentarii2947 vizualizări19 martie 2021




rss 2.0
rss 2.0