Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 03 Iunie 2023 - 14587
Insusirea bunului gasit este infractiune si se pedepseste cu inchisoarea!

La data de 22 martie a.c., politistii Biroului de Investigatii Criminale au identificat un tanar de 18 ani, din Bistrita, pe care-l cerceteaza pentru insusirea bunului gasit sau ajuns din eroare la faptuitor.  Tanarul este banuit ca, in seara de 12 noiembrie 2020, in timp ce se afla intr-un taximetru, pe o strada din Bistrita, si-ar fi insusit pe nedrept un telefon mobil pe care o femeie l-a uitat in autoturism.

 Prejudiciul, in valoare de 1300 de lei, a fost recuperat si restituit pagubitei, o femeie de 50 de ani, din Bistrita. Cercetarile continua de politistii de la Investigatii Criminale Bistrita.

 Atentie, conform art. 243(1) din Codul Penal: "Fapta de a nu preda in termen de 10 zile un bun gasit autoritatilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al sau se pedepseste cu inchisoare de la o luna la trei luni sau cu amenda."

 

 

          Retinut de politistii Biroului de Investigatii Criminale pentru 24 de ore,  cercetat pentru amenintare, violare de domiciliu si furt

 La data de 22 martie a.c., in urma investigatiilor efectuate, politistii Biroului de Investigatii Criminale au depistat si retinut pentru 24 de ore un barbat de 30 de ani, din Bistrita, pe care-l cerceteaza pentru savarsirea infractiunilor de amenintare, violare de domiciliu si furt calificat. In cursul zilei de astazi va fi prezentat magistratilor cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

 Barbatul este banuit ca, in ziua de 17 martie a.c., ar fi patruns in locuinta din Bistrita a unei tinere de 21 de ani si i-ar fi lasat, in scris, mesaje de amenintare. Totodata, la inceputul lunii martie, ar fi patruns in locuinta tinerei si i-ar fi sustras bunuri care au fost recuperate si restituite pagubitei.

 Cercetarile in acest caz sunt continuate de politistii de la Investigatii Criminale Bistrita  pentru savarsirea infractiunilor de amenintare, violare de domiciliu si furt calificat.

 Barbatul se afla in arest, iar in cursul zilei de astazi va fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de luare a masurii arestului preventiv pentru o perioada de 30 de zile.

 

Ordin de protectie provizoriu, emis de politisti

    In seara de 22 martie a.c., in urma unei interventii la un eveniment sesizat prin 112, politistii Biroului de Ordine Publica au emis un ordin de protectie provizoriu si au intocmit un dosar penal pentru violenta in familie, amenintare si distrugere.

 In fapt, aseara, o femeie de 35 de ani, din Viisoara a sesizat politistii cu privire la faptul ca, in timp ce se afla la domiciliu, sotul sau care se afla in stare de ebrietate a amenintat-o, a incercat sa o loveasca si a spart un televizor.

 Politistii Biroului de Ordine Publica monitorizeaza starea conflictuala si respectarea masurilor dispuse prin ordinul de protectie provizoriu. Totodata, continua cercetarile in cadrul dosarului penal intocmit.

 

 

Conducere fara permis, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals- infractiuni constatate, in flagrant, in urma unui control efectuat de politistii Biroului Rutier Bistrita

 In aceasta dimineata, in jurul orei 00.05, pe Drumul National 17, in localitatea Viisoara, politistii Biroului Rutier l-au depistat si oprit in trafic pe un barbat de 33 de ani, din Parva, in timp ce conducea un autoturism.

 La control, barbatul a prezentat un permis de conducere emis in tara noastra insa, in urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 Politistii au ridicat in vederea continuarii cercetarilor documentul prezentat si au intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunilor de conducerea a unui vehicul fara permis de conducere, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.

 

          Depistat de politisti in timp ce conducea un autoturism, desi avea permisul de conducere retinut

 In aceasta dimineata, in jurul orei 00.10, pe Drumul Judetean 172 G, in localitatea Cusma, politistii l-au depistat pe un barbat din Ghinda, in timp ce conducea un autoturism inmatriculat in judetul Mures.

 In urma controlului efectuat, a reiesit faptul ca cel in cauza are permisul de conducere retinut.    Politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis. Totodata, a fost sanctionat contraventional pentru nerespectarea restrictiilor privind circulatia in afara locuintei, in intervalul 22.00-05.00.

 

 

          Doi tineri cercetati pentru lovire si alte violente si violare de domiciliu au fost retinuti pentru 24 de ore, de politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta

  Ieri, 22 martie, in urma cercetarilor efectuate si probatoriului administrat, politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au dispus retinerea pentru 24 de ore a unui barbat de 29 ani, din Bistrita Bargaului si a unui tanar de 23 de ani, din Tureac, cercetati pentru savarsirea infractiunilor de lovire sau alte violente si violare de domiciliu.

 Cei doi sunt banuiti ca, la sfarsitul lunii octombrie 2019, ar fi patruns in curtea locuintei unui barbat de 42 de ani, din Sangeorzu Nou si i-ar fi aplicat mai lovituri. Conform certificatului medico-legal acesta necesita pentru vindecare un numar de 28-30 zile de ingrijiri medicale.

 In cursul zilei de astazi, cei doi vor fi prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Beclean, cu propunere de luare a unei masuri preventive. Cercetarile continua de politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta in vederea clarificarii cauzei sub toate aspectele.

 

Disparut de acasa, depistat de politisti

 La data de 22 martie a.c., in urma cautarilor efectuate, politistii Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai au depistat un barbat de 44 de ani, din Anies, disparut de acasa. Disparitia acestuia a fost sesizata la data de 19 martie a.c., de catre sotia sa, o femeie de 41 de ani.

 Barbatul a declarat politistilor ca nu a fost victima vreunei infractiuni si ca nu doreste sa se intoarca acasa. Politistii Sectiei 7 au revocat masura cautarii la nivel national, dispusa fata de acesta.

 

 

 

0 comentarii2912 vizualizări24 martie 2021
rss 2.0
rss 2.0