Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 03 Iunie 2023 - 14587
ACTIUNI PENTRU PREVENIREA INFRACTIUNILOR LA REGIMUL ARMELOR SI AL MUNITIILOR.

Perchezitii si controale la detinatori legali de arme, toate in scopul prevenirii infractiunilor la regimul armelor si al munitiilor. Sapte infractiuni constatate si noua arme ridicate in vederea continuarii cercetarilor

 Ieri, 23 martie, politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud au desfasurat o actiune pentru prevenirea si combaterea infractiunilor la regimul armelor si al delictelor. Totodata, actiunile au avut drept scop documentarea activitatii infractionale in doua cauze aflate in instrumentarea politistilor Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud.

 Astfel, au fost puse in aplicare 6 perchezitii domiciliare si au fost efectuate 4 controale la detinatori legali de arme si munitii, fiind vizati un numar de 12 persoane cu varste cuprinse intre 25-64 de ani, din Bistrita-Nasaud.

 Actiunile au fost desfasurate in municipiul Bistrita si alte 6 localitati rurale din judet, iar pentru neregulile constatate, politistii s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea a 7 infractiuni de nerespectarea regimului armelor si al munitiilor. Au fost ridicate 7 arme letale cu destinatia vanatoare si 2 arme neletale supuse autorizarii, toate aflate in circuitul legal, insa despre care exista indicii ca ar fi fost utilizate la operatiuni ilegale.

 Tot in cadrul actiunilor desfasurate ieri, au fost constatate si aplicate doua sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea Legii 295/2004, iar ca masura complementara a fost dispusa anularea dreptului de detinere, port si folosire a armelor letale pentru doua persoane. De asemenea, politistii au mai aplicat 2 sanctiuni pentru nerespectarea  Legii171/2010 si au ridicat in vederea confiscarii cantitatea de 6,8 metri cubi de material lemnos detinut ilegal.

 La actiunile desfasurate au participat politisti din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, Serviciului pentru Actiuni Speciale, Serviciului de Investigatii Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, Serviciului de Ordine Publica, Politiei Orasului Beclean si Sectiei 4 Politie Rurala Beclean.

 

0 comentarii2926 vizualizări24 martie 2021
rss 2.0
rss 2.0