Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Dosar penal pentru un sofer ce tracta o remorca neinmatriculata.

La 26 martie a.c., aflandu-se in exercitarea atributiilor de serviciu, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita, au depistat in trafic pe Drumul Judetean 173, in localitatea Milas, un barbat de 39 ani, din comuna Milas, in timp ce conducea un autoturism, ce tracta  o remorca.

In urma verificarilor efectuate asupra autoturismului si a remorcii s-a constatat faptul ca, autoturismul avea expirat dreptul de a circula pe drumurile publice, iar placutele de inmatriculare ale remorcii, apartin unei alte remorci utilitare. Totodata conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

In cauza, politistii au intocmit un dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de conducerea unui autovehicul neinmatriculat si cu numere false.

 

 

Sofer fara permis de conducere si sub influenta alcoolului, depistat in flagrant la Sintereag

 La data de 27 martie a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Beclean, au defasurat activitati de supraveghere si control al traficului rutier pe Drumul National 17, in localitatea Sintereag.

Pentru control a fost oprit, un conducator auto de 45 ani, din Taure. Fiind testat cu aparatul etilotest, s-a stabilit ca se afla sub influenta bauturilor alcoolice, rezultand o valoare de 0,56 mg/l alcool pur in aerul expirat. In urma consimtamantului barbatului, au fost recoltate doua mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

In urma verificarilor efectuate, s-a mai constatat si faptul ca soferul avea permisul de conducere retinut.

A fost intocmit un dosar de cercetare penala privind infractiunea de conducerea unui autoturism sub influenta alcoolului sau a altor substante si conducere fara permis, urmand ca politistii sa documenteze faptele.

 

 

Ordin de protectie provizoriu emis de politistii din Beclean

 La 26 martie a.c., politistii au fost sesizati de catre o femeie de 35 de ani din Uriu, cu privire la faptul ca ar fi fost apelata telefonic de catre fostul sot, un barbat de 35 de ani din Uriu, care i-a transmis amenintari.

In fapt, barbatul ar fi adresat amenintari telefonice si prin mai multe mesaje, femeii si unui alt barbat de 44 de ani, actualul concubin al femeii.

In cauza s-a intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de amenintare, de asemenea in urma evaluarii riscului, s-a constatat existenta un risc iminent, motiv pentru care a fost emis si un ordin de protectie provizoriu.

Cercetarile continua de politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean, in vederea stabilirii si documentarii faptelor. 

 

 

Dosare penale pentru mai multi soferi depistati in flagrant de politisti

 La data de 26 martie a.c., politistii din Sangeorz-Bai, au oprit in trafic un barbat de 32 ani, din Sangeorz-Bai, in timp ce conducea un autoturism pe raza orasului statiune. Conducatorul auto, a prezentat un document despre care a sustinut ca este un permis de conducere eliberat de autoritatile din Elvetia.

In urma examinarii documentului s-a constatat ca acesta nu contine toate elementele de siguranta ale unui permis de conducere eliberat de autoritatile din Elvetia.

Avand in vedere suspiciunea rezonabila cu privire la autenticitatea documentului si lipsa elementelor de siguranta, politistii din cadrul Politiei orasului Sangeorz-Bai, Compartimentul Rutier s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, inregistrandu-se un dosar penal, in vederea documentarii faptelor.

***

La 27 martie a.c., politistii Biroului Rutier din cadrul Politiei municipiului Bistrita, au depistat in flagrant, un tanar de 23 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism in municipiul Bistrita, fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ. Cercetarile sunt continuate de politistii Biroului Rutier, fiind intocmit un dosar penal cu privire la fapta de conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

 

La aceeasi data, un barbat de 44 ani, din Bistrita, a fost oprit pentru control de catre politistii Biroului Rutier pe strada Drumul Cetatii din Bistrita, intrucat acesta circula cu viteza.

In urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca soferul are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, suspendat. In urma testarii cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.

De asemenea acesta a fost sanctionat conform Legii 55/2020, intrucat nu a putut prezenta documente justificative deplasarii.

Cercetarile continua de catre politistii Biroul Rutier din cadrul Politiei municipiului Bistrita, fiind intocmit un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

 

Politistii din cadrul Politiei orasului Beclean, la data de 27 martie a,c., au depistat in trafic un tanar, de 17 ani, din Beclean, in timp ce conducea un autoturism pe Drumul National 17, intre localitatile Podirei si Sieu Magherus, fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Acesta a fost totodata testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetarile continua de politistii din cadrul Politiei oras Beclean, fiind intocmit un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

 

Ordin de protectie emis de politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud

La data de 27 martie a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, au fost solicitati sa intervina la un conflict intrafamilial.

Politistii au constatat faptul ca un barbat de 47 ani, din Salva, in timp ce se afla la domiciliul sau impreuna cu concubina sa de 37 ani, din Salva, pe fondul unui conflict spontan si a consumului de alcool ar fi agresat-o fizic pe aceasta, totodata amenintand-o cu moartea.

Fata de agresor a fost emis un ordin de protectie provizoriu, acesta fiind evacuat din locuinta, politistii intocmind totodata, un dosar penal cu privire la savarsirea infractiunii de violenta in familie.

La aceeasi data, la orele serii, politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au fost sesizati direct de catre femeia de 37 de ani, cu privire la faptul ca concubinul ei, a incalcat ordinul de protectie provizoriu.

In urma verificarilor efectuate s-a stabilit faptul ca barbatul de 47 de ani,  s-a intors la domiciliul sau din Salva, acesta incalcand ordinul de protectie provizoriu care s-a emis impotriva sa in aceeasi zi.

Politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au intocmit un nou dosar penal pentru savarsirea infractiunii de nerespectarea ordinului de protectie provizoriu. 

 

 

Mandat de executare a pedepsei inchisorii pentru conducerea unui vehicul fara permis

La data de 28 martie a.c, politistii Serviciului de Investigatii Criminale, au pus in executare mandatul de executare a pedepsei inchisorii, emis de catre Judecatoria Nasaud, impotriva unui tanar de 21 de ani din Sangeorz-Bai, acesta fiind condamnat la 1 an de inchisoare pentru comiterea infractiunii de conducere a unui vehicul fara permis de conducere. Acesta a fost incarcerat in penitenciarul Bistrita.

 

 

 

Ordine de protectie provizorii emise de Politia municipiului Bistrita

La data de 27 martie a.c., politistii bistriteni au fost sesizati de catre o femeie de 40 ani, din Bistrita. Aceasta a relatat faptul ca, in timp ce se afla la adresa de domiciliu, in urma unor neintelegeri cu sotul ei, un barbat de 40 ani, acesta ar fi devenit agresiv, si ar fi agresat-o fizic.

A fost completat formularul de evaluare a riscului, constatandu-se ca au fost intrunite conditiile emiterii unui Ordin de Protectie Provizoriu, barbatul fiind evacuat din locuinta.

Cercetarile sunt continuate de Biroul de Ordine Publica din cadrul Politiei municipiului Bistrita, fiind intocmit un dosar penal pentru violenta in familie.

 

***

 

La data de 28 martie a.c., politistii Biroului de Ordine Publica din cadrul Politiei municipiului Bistrita, au fost solicitati de o tanara de 23 ani, din Bistrita.

Politistii au constatat faptul ca in timp ce tanara se afla in fata unui imobil din municipiul Bistrita, s-a intalnit cu concubinul sau, un tanar de 23 ani, din aceeasi localitate iar in urma unor neintelegeri, acesta ar fi agresat-o fizic.

Impreuna cu tanara de 23 de ani, a fost completat formularul de evaluare a riscului, constatandu-se ca au fost intrunite conditiile emiterii unui Ordin de Protectie Provizoriu. Totodata, politistii au intocmit un dosar penal cu privire la fapta de violenta in familie.

***

 

La aceeasi data, o femeie de 52 de ani din Bistrita, a solicitat interventia politistilor. Aceasta a sesizat faptul ca in timp ce se afla la adresa de domiciliu, pe fondul unor discutii in contradictoriu cu sotul acesteia, un barbat de 40 ani, din Bistrita, ar fi amenintat-o cu moartea fapt care i-a creat o stare de temere.

A fost intocmit formular de  evaluare a riscului, constatand ca au fost intrunite conditiile emiterii unui Ordin de Protectie Provizoriu. Barbatul a fost evacuat temporar din locuinta comuna, politistii intocmind ulterior un dosar penal cu privire la fapta de amenintare. 

***

In aceeasi zi, o femeie de 51 de ani din Bistrita a sesizat politistii cu privire la fiul sau de 30 ani, din Bistrita, care pe fondul consumului de alcool si a substantelor volatile, tip prenadez, ar fi agresat-o fizic, aplicandu-i mai multe lovituri.

In urma completarii formularul de evaluare a riscului s-a constatat ca au fost intrunite conditiile emiterii unui Ordin de Protectie Provizoriu, barbatul fiind evacuat din locuinta.

Politistii au intocmit totodata un dosar penal cu privire la fapta de violenta in familie. 

***

 

La data de 29 martie a.c., o femeie de 62 ani din Bistrita, a solicitat interventia politistilor la domiciliul sau. Aceasta a sesizat faptul ca, ar fi fost agresata fizic de catre concubinul sau, un barbat, de 66 ani.

S-a intocmit formular de evaluare a riscului constatandu-se ca se indeplinesc conditiile de emitere a unui Ordin de Protectie Provizoriu, barbatul fiind evacuat temporar din locuinta. Politistii au intocmit un dosar penal cu privire la fapta de violenta in familie.

 

 

Depistat in flagrant fara permis, de catre politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta

La data de 29 martie a.c., dupa miezul noptii, politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta, au oprit in trafic, un barbat de 37 ani, din Lechinta, care conducea un autovehicul prin localitatea Lechinta.

In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca soferul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodata, conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultand valoarea de 0.20 mg/l alcool pur in aerul expirat. Politistii au intocmit un dosar penal cu privire la fapta de conducere unui vehicul fara permis si au fost stabilite doua sanctiuni contraventionale conform OUG 195/2002 si Legea 55/2020.

 

 

 

 

 

0 comentarii2751 vizualizări29 martie 2021
rss 2.0
rss 2.0