Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Persoane cercetate de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice.

De la inceputul lunii februarie, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice efectueaza cercetari cu privire la savarsirea infractiunilor de inselaciune si fals in declaratii, banuite de comiterea faptelor fiind mai multe persoane de pe raza judetului. In fapt, in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea SARS-COV-2 si ca urmare a intreruperii activitatii, pe perioada starii de urgenta si pe perioada starii de alerta pe teritoriul Romaniei, prin OUG 30/2020 si ulterior prin OUG 70/2020 au fost stabilite unele masuri in domeniul protectiei sociale, respectiv acordarea unei idemnizatii de sprijin de 75% din castigul salarial mediu brut, pentru persoanele care au obtinut venituri anterior, exclusiv din drepturi de autor si drepturi conexe.

 Astfel, o femeie de 37 de ani din Nasaud si 6 barbati cu varste cuprinse intre 26 si 39 din Bistrita, ar fi solicitat acordarea indemnizatiei de sprijin, ca urmare a intreruperii activitatii, determinata de starea de urgenta si alerta instituite pe teritoriul Romaniei.

 Cele 7 persoane, ar fi declarat in mod fals ca au obtinut anterior starii de urgenta si alerta, venituri exclusiv din drepturi de autor si drepturi conexe, declaratii care ar contine date necorespunzatoare cu adevarul, existand indicii cu privire la faptul ca ar fi obtinut si alte categorii de venituri. Aceste persoane ar fi beneficat pana in prezent de indemnizatii de sprijin, cu o valoare cuprinsa intre 2000 si 4000 de lei lunar.

 Pentru documentarea intregii activitati infractionale, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, continua cercetarile cu privire la savarsirea infractiunilor de inselaciune si fals in declaratii, in cadrul a 7 dosare penale.

 Precizam ca faza de urmarire penala este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala avand ca scop crearea cadrului de administrare a probatoriului, activitate care nu poate in nicio situatie sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

 

Barbat retinut de politistii Biroului de Investigatii Criminale Bistrita

La data de 30 martie, politistii Biroului de Ordine Publica din cadrul Politiei municipiului Bistrita, au fost solicitati sa intervina la domiciliul unui barbat de 31 de ani din Bistrita.

Barbatul a reclamat faptul ca la domiciliul sau, ar fi venit un barbat de 41 ani, din Bistrita, care ar fi lovit usa de la intrarea in apartament cu o bara metalica. Acesta i-ar fi adresat totodata, amenintat cu acte de violenta si cu moartea creandu-i o stare de temere.

In urma identificarii barbatului reclamat, politistii au gasit asupra acestuia un cutit cu lungimea lamei de aproximativ 20 cm.

Politistii au dispus masura retinerii barbatului pe o durata de 24 de ore, urmand a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de aplicare a masurii controlului judiciar.

Cercetarile continua de catre politistii Biroului de Investigatii Criminale a Politiei municipiului Bistrita, in vederea stabilirii intregii activitati infractionale, fiind intocmit un dosar penal cu privire la infractiunile de amenintare si distrugere.

 

 

Dosar penal pentru conducerea unui autoturism radiat din circulatie

 La data de 30 martie a.c., politistii Biroului Rutier din cadrul Politiei municipiului Bistrita, au intervenit la un eveniment rutier in municipiul Bistrita. Un barbat de 38 de ani din Mijlocenii Bargaului in timp ce conducea un ansamblul format dintr-un autovehiculul inmatriculat in Olanda, care tracta o remorca a acrosat cu partea din spate a remorcii un alt autovehiculul apartinand unei femei din Bistrita.

 In urma verificarilor efectuate de catre politisti, acestia au stabiit ca autoturismul inmatriculat in Olanda, figureaza ca fiind radiat din circulatie.

 Conducatorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

In cauza a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de punerea in circulatie a unui vehicul neinmatriculat, fiind continuate cercetarile in vederea stabilirii tuturor aspectelor.

 

 

Update: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/sofer-fara-permis-depistat-de-politisti

 Barbatul de 44 ani, din Telcisor, depistat de catre politisti in cursul zilei de ieri conducand un autovehicul fara permis de conducere, pe raza municipiului Bistrita, cat si pe raza orasului Nasaud , a fost retinut de politisti pe o durata de 24 de ore.

 Soferul, urmeaza a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de arestare preventiva, fiind incarcerat in Centrului de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud.

Cercetarile sunt continuate de catre politistii Biroul Rutier.

 

 

 

 

 

0 comentarii2786 vizualizări31 martie 2021
rss 2.0
rss 2.0