Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Mai multi conducatori auto au fost depistati conducand cu alcoolemie si fara permis.

Mai multi conducatori auto au fost depistati conducand cu alcoolemie si fara permis, in cadrul actiunilor de monitorizare a traficului rutier, desfasurate de structurile rutiere judetene.  La data de 3 aprilie a.c., politistii s-au sesizat din oficiu si au intocmit un dosar penal pentru coducere cu alcoolemie. Vizat este un barbat de 33 de ani, din Bistrita, depistat si oprit in trafic, pentru control pe raza municipiului Bistrita, de catre un echipaj din cadrul Biroului Rutier.

 Barbatul in cauza a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultul a fost de 0,62 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, a fost sanctionat contraventional pentru nerespectarea Legii 55/2020, cuantumul sanctiunii fiind de 500 lei.

 Cercetarile continua de politistii Biroului Rutier, sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

 

***

 In seara de 2 aprilie a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au depistat si oprit in trafic, pe raza localitatii Teaca, un barbat de 30 de ani care conducea un moped, iar in urma verificarilor efectuate, a reiesit faptul ca nu detine permis pentru nicio categorie de autovehicule.

 Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Cercetarile continua sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere, de catre politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita.

 

***

 

 

La data de 2 aprilie a.c., politistii Sectiei 4 Politiei Rurala Becelan au intocmit un dosar penal in cadrul caruia efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere cu alcoolemie.

 Vizat este un barbat de 32 de ani, din Branistea care a fost depistat in trafic, in timp ce conducea un autoturism pe raza localitatii Branistea, pe Drumul Judetean 172F, desi se afla sub influenta alcoolului. Rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost de 1,01 mg/l alcool pur in aerul expirat si i-au fost recoltate probe in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 Cercetarile in acest caz continua sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor subtante.

 

***

La data de 3 aprilie a.c., in jurul orei 15.45, politistii Sectiei 1 Politiei Rurala Bistrita au depistat un muresean de 59 de ani, iar la controlul efectuat, au constatat ca se afla sub influenta alcoolului.

 Barbatul, din Chiheru de Sus, a fost depistat pe Drumul Judetean 162, pe raza localitatii Teaca, iar in urma testarii cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 1,22 mg/l alcool pur in aerul expirat si i-au fost recoltate probe biologice in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita, sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

 

 

   Rezultate pozitive in urma testarii cu aparatul DRUG TEST: vizati doi tineri din Bistrita

 In seara de 3 aprilie a.c., in urma actiunilor preventive desfasurate, politistii Biroului Rutier au depistat in trafic un conducator auto care se afla sub influenta unor substante psihoactive.

 Tanarul, in varsta de 19 ani, din Bistrita, a fost oprit pentru control pe strada Calea Moldovei, iar in urma testarii cu aparatul DRUG TEST 5000, rezultatul a fost pozitiv in cazul substantelor Cannabis, Amphetamine si Methamphetamine. De asemenea, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Conducatorului auto i-au fost recoltate mostre biologice.

 Cercetarile in acest caz sunt continuate de politistii Biroului Rutier. Totodata, tanarul in cauza a fost sanctionat contraventional conform Legii 55/2020, pentru nerespectarea restrictiilor privind circulatia in afara locuintei.

 

***

 In dimineata de 5 aprilie a.c., in jurul orei 01.05, in cadrul actiunilor de monitorizare a traficului rutier in municipiul Bistrita a fost depistat si oprit pentru control un tanar de 20 de ani, din Livezile care conducea un autoturism.

 Acesta a fost testat cu aparatul DRUG TEST 5000, rezultatul fiind pozitiv in cazul substantei Methamphetamine si a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice. Totodata, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 Tanarul a fost sanctionat contraventional pentru nerespectarea Legii 55/2020, iar cercetarile continua in cadrul dosarului penal intocmit pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub unor substante psihoactive.

 

 

           Interventii ale politistilor la cazuri de violenta in familie, doua dosare penale intocmite

 In seara de 3 aprilie a.c.,in urma interventiei la un eveniment sesizat prin 112, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au emis un ordin de protectie provizoriu si au intocmit un dosar penal.

 Conform verificarilor efectuate la fata locului, un barbat de 40 de ani, din Dumitra, in timp ce se afla la domiciliu, si-ar fi lovit sotia, o femeie de 40 de ani cu care locuia.

 Cercetarile in acest caz sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de violenta in familie.

***

La data de 4 aprilie a.c., o femeie din Rodna a sesizat prin 112 faptul ca, in urma unor discutii in contradictoriu cu sotul ei, un barbat de 37 de ani, din aceeasi localitate, a fost lovita de acesta. Femeia, in varsta de 31 de ani a fost transportata la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale.

 Politistii Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de violenta in familie si continua cercetarile. Femeia a refuzat emiterea unui ordin de protectie provizoriu.

 

 

Actiuni pentru siguranta traficului rutier, desfasurate de politistii Serviciului Rutier in acest sfarsit de saptamana

 In acest sfarsit de saptamana, politistii Serviciului Rutier au organizat si desfasurat actiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, pe raza judetului.

Avand in vedere faptul ca viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile de drum se afla in topul celor mai frecvente cauze generatoare de accidente rutiere, politistii au actionat cu aparate radar si au depistat 12 conducatori auto care au depasit cu mai mult de 50 de km/h viteza legala si au ramas fara permis. Totodata, fata de alti 5 conducatori auto care au incalcat regulile privind depasirea a fost dispusa masura complementara a

Pentru neregulile constatate in cadrul actiunilor, au fost aplicate 126 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 40.200 de lei si au fost retrase 4 certificate de inmatriculare. In cadrul actiunilor au fost efectuate testari cu aparatele etilotest si DRUG TEST, fiind constatate mai multe infractiuni flagrante.


 EXEMPLIFICAM:

 In seara de 3 aprilie a.c., in cadrul actiunilor de monitorizare a traficului rutier, politistii Serviciului Rutier au depistat un barbat de 54 de ani, din Bistrita care conducea un autoturism, desi consumase alcool.

 Acesta a fost depistat pe strada 1 Decembrie din Bistrita, iar rezultatul testarii cu apartul etilotest a fost 0,84 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital, unde i s-au recoltat mostre de sange in vederea determinarii alcoolemiei.

 Cercetarile continua de Serviciul Rutier sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

 

0 comentarii2849 vizualizări05 aprilie 2021
rss 2.0
rss 2.0