Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 23 Februarie 2024 - 14587
Retinut pentru 24 de ore, ulterior plasat in arest la domiciliu.

La data de 17 aprilie a.c., politistii din Sangeorz-Bai au dispus retinerea pentru 24 de ore a unui barbat de 40 de ani, din Dealu Stefanitei, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Ulterior, a fost prezentat Judecatoriei Bistrita care a dispus masura arestului la domiciliu pentru o perioada de 30 zile.

 In fapt, barbatul a fost depistat de politisti in seara de 17 aprilie a.c., in timp ce conducea un autoturism pe raza orasului Sangeorz-Bai, desi avea  dreptul de a conduce autovehicule suspendat.  In urma testarii cu aparatul etilotest, valoarea indicata a fost de 0,99 mg/l alcool pur in aerul expirat, insa a refuzat sa ii fie recoltate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cercetarile continua de Politia Orasului Sangeorz-Bai in cadrul dosarului penal intocmit pentru conducerea unui vehicul fara permis si refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

 

          Retinut pentru 24 de ore, cercetat pentru infractiuni la regimul rutier

 In dupa-masa de 18 aprilie a.c., in urma interventiei la un accident rutier,  a fost dispusa masura retinerii pentru o perioada de 24 de ore a unui tanar care urmeaza a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita in vederea dispunerii unei masuri preventive.  Accidentul a avut loc pe Drumul Judetean 173, in Budacu de Sus si s-a soldat cu pagube materiale.

 Conform primelor date, un tanar de 20 de ani, din Budacu de Sus, in timp ce conducea un autoturism care nu avea aplicate placute de inmatriculare a intrat in coliziune cu un autoturism care circula in fata sa si care, in urma impactului, a fost proiectat intr-un alt autoturism. In urma verificarilor efectuate, a reiesit ca tanarul de 20 de ani nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 Cercetarile continua pentru infractiunile de conducerea unui vehicul fara permis de conducere  si punerea in circulatie sau conducerea unui autovehicul neinmatriculat.

 

 

Dosare penale intocmite de politistii din judetul Bistrita-Nasaud, in urma actiunilor de monitorizare a traficului rutier

La data de 17 aprilie a.c., in jurul orei 00.48, in cadrul actiunilor preventive desfasurate, politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta l-au depistat si oprit in trafic, pentru control, pe un tanar de 25 de ani, din Lechinta, in timp ce conducea un autoturism pe Drumul Judetean151, prin  localitatea Chirales.

Intrucat emana halena alcoolica, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate monstre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

In cauza a fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, iar conducatorul auto a fost sanctionat contraventional pentru nerespectarea Legii 55/2020 -restrictiile privind circulatia persoanelor in afara locuintei, in intervalul 22.00-05.00.

***

In dupa-masa de 17 aprilie a.c., politistii Biroului rutier au intervenit la un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Coliziunea a avut loc pe strada Ghinzii din Bistrita,  intre un autoturism condus de barbat de 64 ani, din Bistrita si un altul care  era condus de un bistritean de 60 de ani.

 In urma testarii cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ in cazul barbatului de 60 de ani si de 0,58 mg/l alcool pur in aerul expirat in cazul celuilalt. Acesta din urma a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetarile continua de catre Biroul Rutier, fiind intocmit dosar penal pentru conducerea unui autoturism sub influenta bauturilor alcoolice.

 

****

In seara de 17 aprilie a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala au depistat un tanar de 17 ani, din comuna Sieut, pe Drumul Judetean 154C, pe raza localitatii Sebis, conducand o motocicleta neinmatriculata si fara permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

 In urma testarii cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,06 mg/l alcool pur in aerul expirat. Cercetarile continua, fiind intocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere  si conducerea unui vehicul neinmatriculat. 

 

***

 

In seara de 17 aprilie a.c., politistii din Beclean au depistat si oprit in trafic un barbat de 35 de ani, din  Beclean, in timp ce conducea un autoturism pe Drumul Judetean 172,  intre localitatile Beclean - Figa, desi se afla sub influenta bauturilor alcoolice.

 A fost testat cu aparatul etilotest,  rezultatul fiind 0,67 mg/l alcool in aerul expira si i-au fost recoltate mostre biologice de sange in vederea determinarii alcoolemiei.

 Cercetarile continua de Politia orasului Beclean in cadrul unui dosar penal intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

 

***

 

In data de 18 aprilie a.c., politistii au intocmit un dosar penal pentru conducere fara permis, punerea in circulatie a unui vehicul neinmatriculat si conducere sub influenta alcoolului.

 Vizat este un barbat de 37 de ani, din Teaca care a fost depistat in timp ce conducea un ATV cu numar de inmatriculare fals, pe raza localitatii Teaca. Acesta nu detinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar in urma testarii cu aparatul etilotest, rezultatul indicat a fost de 0,41 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Cercetarile in acest caz sunt continuate de politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita.

 

 

Cautari desfasuarte de politisti pentru depistarea unor persoane disparute

La data de 17 aprilie a.c., o femeie de 31 de ani, din Bistrita Bargaului a sesizat politistii cu privire la faptul ca tatal ei, in varsta de 61 de ani a plecat voluntar de acasa si nu a mai revenit.

 In urma cautarilor efectuate de politistii Serviciului de Investigatii Criminale si cei ai Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului barbatul a fost depistat intr-o casa abandonata de pe raza localitatii Bistrita Bargaului si a fost transportat la spital pentru investigatii medicale.

 

****

 

La data de 17 aprilie a.c., un barbat din Bistrita  a sesizat prin 112 faptul ca fiica lui de 13 ani a plecat voluntar de acasa, la sora ei mai mare si nu mai revenit.

 S-au mobilizat politistii Serviciului de Investigatii Criminale care au dispus masura cautarii la nivel national, iar in urma activitatilor desfasurate, a fost depistata, in scurt timp, pe raza municipiului Bistrita si a fost incredintata parintilor. De asemenea, in urma verificarilor, a reiesit ca minora nu a fost victima niciunei infractiuni.

 

 

 

 

         

 

0 comentarii2842 vizualizări19 aprilie 2021
rss 2.0
rss 2.0