Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Fapte la regimul armelor si munitiilor constatate de politistii bistriteni.

In 4 mai a.c., politistii din cadrul  Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase cu sprijinul Serviciului pentru Actiuni Speciale, au efectuat un numar de trei perchezitii domiciliare  pe raza localitatilor Lechinta si Chirales, in urma carora a fost identificat pistolul folosit in inregistrarea video postata pe o aplicatie de socializare, ce apartine unui barbat de 33 de ani din Chirales, in care acesta detine un pistol si executa doua trageri in plan vertical.

Politistii au constatat ca barbatul nu este autorizat sa detina arme si munitii din categoriile celor supuse autorizarii. Pistolul folosit este unul neletal supus autorizarii si apartine unui barbat de 25 de ani din Lechinta, pe care acesta l-ar fi achizitionat din Germania si l-ar fi introdus fara drept in tara in luna aprilie a acestui an.

Fata de cei doi barbati s-a luat masura retinerii pentru  o perioada de 24 de ore urmand sa fie prezentati procurorului de caz, cu propunere de luare a unei masuri preventive.

Politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, au intocmit un dosar penal cu privire la infractiunile de contrabanda calificata, nerespectarea regimului armelor si al munitiilor, uzul de arma fara drept, complicitate la nerespectarea regimului armelor si al munitiilor si complicitate la uzul de arma fara drept, urmand documentarea faptelor in cursul cercetarii penale.

 

.

 

Tanar incarcerat in penitenciar

 La data de 4 mai a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus in executare mandatul de executare a pedepsei inchisorii, emis de catre Judecatoria Bistrita, impotriva unui tanar de 27 ani, din Pinticu, acesta fiind condamnat la 3 ani inchisoare pentru comiterea infractiunii de furt calificat in forma continuata.

 Acesta a fost incarcerat in penitenciarul Bistrita.

 

 

Surprins in flagrant in timp ce conducea un autoturism radiat din circulatie

 La data de 4 mai a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala , au depistat pe Drumul National 15A, pe raza localitatii Dipsa, un autoturism de teren cu numere de inmatriculare straine, condus de un barbat de 30 ani, din Dipsa.

 In urma verificarii autoturismul, s-a stabilit faptul ca autoturismul este radiat din circulatie din anul 2018. Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,00 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Cercetarile sunt continuate de politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita, in cadrul unui dosar penal pentru conducerea unui autovehicul neinmatriculat. 

 

 

Sofer depistat in flagrant de politisti

 La data de 4 mai a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Beclean, in timpul executarii serviciului de patrulare pe raza localitatii Dobric, au oprit pentru control un autoturism.

 A fost identificat conducatorul autoturismului, un tanar de 27 ani, din Dobric, care a in urma verificarilor efectuate de politisti s-a constatat ca nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 Acesta a fost totodata testat si cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 Cercetarile sunt continuate de politistii din cadrul Politiei orasului Beclean, fiind intocmit un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

 

 

Tanar sub influenta substantelor psihoactive, depistat in flagrant de politistii rutieri

  In dimineata de 5 mai a.c., politistii Biroului Rutier, au oprit pentru control un autoturism condus de un tanar, de 20 ani, din Bistrita.

 Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, ulterior fiind testat cu aparatul DRUG TEST 5000 rezultatul fiind pozitiv in cazul substantelor Tetrahidrocannabinol (Cannabis) si Methamphetamine (Meth).

 Cu acordul acestuia, conducatorului auto i-au fost recoltate mostre biologice de sange si urina.

 De asemenea, tanarul nu a putut justifica prezenta in loc public in contextul restrictiilor impuse de pandemia Covid-19, motiv pentru care a fost sanctionat potrivit prevederilor Legii 55/2020.

 Cercetarile sunt continuate de politistii Biroului Rutier, fiind intocmit un dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante.    

 

 

 

0 comentarii3045 vizualizări05 mai 2021
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0