Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 22 Iulie 2024 - 14587
Permisul de conducere international, obligatoriu pentru soferii din afara Uniunii Europene.

La data de 14 mai a.c., dupa miezul noptii, politistii Biroului Rutier din cadrul Politiei municipiului Bistrita, au oprit pentru control un autoturism. Acesta era condus de un barbat de 32 de ani din Bistrita.

 Conducatorul auto a prezentat un permis de conducere eliberat de autoritatile din Statele Unite ale Americii, insa fara a poseda permis de conducere international.

Conducatorul auto a fost totodata testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 Cercetarile sunt continuate sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere, in cadrul unui dosar penal intocmit de catre politistii Biroului Rutier.

 Reamintim, cetatenii romani care detin permis de conducere eliberat de un stat non-UE trebuie sa solicite autoritatilor din statul in care au obtinut dreptul de a conduce, eliberarea unui permis de conducere international, pentru a conduce intr-un stat al Uniunii Europene.

 

 

 

Doua infractiuni rutiere, depistate in flagrant de politisti

 La data de 13 mai a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita, au identificat si oprit in trafic un vehicul tip ATV, pe raza localitatii Orheiu Bistritei. Acesta era condus de un barbat de 47 de ani din Budacu de Sus.

 Cu ocazia controlului s-a constatat ca ATV-ul nu are aplicate placute cu numar de inmatriculare sau inregistrare, acesta fiind neinmatriculat iar conducatorul acestuia nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 Cercetarile continua in cadrul unui dosar penal, intocmit cu privire la infractiunile de conducerea unui vehicul fara permis de conducere  si punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat.

 Vehiculele de tip ATV care circula pe drumurile publice trebuie inregistrate sau inmatriculate conform categoriei pentru care sunt omologate de RAR, indiferent de frecventa, durata sau lungimea deplasarii, existand totodata obligativitatea conducatorului de a detine un permis de conducere valabil.

 

 

 

0 comentarii3038 vizualizări14 mai 2021
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0