Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 03 Iunie 2023 - 14587
Condamnat la inchisoare pentru conducere fara permis.

La data de 14 mai a.c., politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis  de catre Judecatoria Nasaud, impotriva unui tanar de 27 de ani, din Rebrisoara.

 Cel in cauza a fost condamnat la pedeapsa de 1 an si 4 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis si a fost incarcerat in Penitenciarul Bistrita.

 

 

Controale si actiuni pentru combaterea delictelor silvice

 La data de 14 mai a.c., in urma actiunilor de verificare desfasurate, politistii din cadrul Serviciului de Ordine Publica - Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice au aplicat 4 sanctiuni contraventionale conform legii 171/2010, toate pentru abateri de natura silvica. Valoarea sanctiunilor aplicate a fost de 10.000 de lei.

  In cadrul controalelor efectuate pe valea Bargaului, a fost depistata si ridicata in valoarea confiscarii cantitatea de aproximativ 10 metri cubi de material lemnos, transportata fara documente legale, in valoare de 1.417 lei.

 

 

Depistati si opriti in trafic in cadrul actiunilor preventive desfasurate de politistii rutieri in acest sfarsit de saptamana

La data de 14 mai a.c., politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere, punerea in circulatie a unui vehicul neinmatriculat si conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

 In fapt, un barbat de 58 de ani, din Sanmihaiu de Campie, in timp ce conducea un tractor cu o remorca tip cisterna, pe Drumul Judetean 172E, pe directia Lechinta-Bistrita, s-a rasturnat in afara partii carosabile. In urma accidentului nu au fost inregistrate victime insa, in urma verificarilor efectuate, a reiesit faptul ca barbatul nu  detine permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. Totodata, atat tractorul cat si remorca nu erau inregistrate sau inmatriculate.

 Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv, respectiv 1,10 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate

mostre biologice de sange in vederea determinarii alcoolemiei. Cercetarile in acest caz sunt continuate de politistii din Lechinta.

 

 

Se afla sub influenta alcoolului, dar a refuzat testarea cu aparatul etilotest

  La data de 14 mai a.c., in urma cercetarilor efectuate, politistii au intocmit un dosar penal in cadrul caruia efectueaza cercetari pentru conducere cu alcoolemie. In fapt, in seara de 9 mai a.c., a fost oprit pentru control un autoturism care circula pe un drum comunal din localitatea Sopteriu.

 La volanul acestuia, politistii l-au identificat pe un tanar de 21 de ani, din localitate care a refuzat sa fie testat cu aparatul etilotest si a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice in vederea determinarii alcoolemiei, rezultatul fiind de 2.05 g/l alcool pur in sange. Cercetarile in acest caz sunt continuate de politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta.

 

 

          Depistat de politisti la volanul unui autoturism, desi nu avea acest drept

 In seara de 14 mai a.c., politistii Sectiei 6 Politiei Rurala Nasaud au oprit pentru control un autoturism care circula pe un drum comunal din localitatea Feldru. In urma verificarilor, politistii au constatat faptul ca autovehiculul are inspectia tehnica periodica si asigurarea expirate. De asemenea, conducatorul auto, in varsta de 27 de ani, din Feldru, nu detine permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule. In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile continua.

 

 

 

ATENTIE!!! AVETI OBLIGATIA DE A ANUNTA POLITIA ATUNCI CAND SUNTETI IMPLICATI IN ACCIDENTE RUTIERE CU VICTIME!

 Art. 338 alin. (1) Parasirea locului accidentului, fara incuviintarea politiei sau a procurorului care efectueaza cercetarea locului faptei, de catre conducatorul vehiculului sau de catre instructorul auto, aflat in procesul de instruire, ori de catre examinatorul autoritatii competente, aflat in timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere, implicat intr-un accident de circulatie, se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani.

 La data de 15 mai a.c., un barbat de 40 de ani, din Bistrita a sesizat politistii cu privire la faptul ca fiica lui in varsta de 17 ani, care se deplasa pe bicicleta, a fost accidentata de un autovehicul. Imediat dupa producerea accidentului, tanara ar fi refuzat sa fie transportata la spital, iar conducatorul auto a transportat-o la locuinta acesteia, dupa care a plecat fara incuviintarea politistilor.

 Ulterior, tatal fetei a sesizat accidentul, iar in urma verificarilor efectuate, in scurt timp politistii Biroului Rutier l-au identificat si depistat pe conducatorul auto, un barbat de 35 de ani, din Rustior. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,14 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate doua probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In cauza s-a intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului.

 

 

Conducatori auto sub influenta alcoolului, depistati si opriti in trafic de politisti

 In seara de 15 mai a.c., pe Bulevardul Decebal din Bistrita, politistii Biroului Rutier l-au depistat pe un barbat de 40 de ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism inmatriculat in Franta. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,74 mg/l alcool pur in aerul expirat si i-au fost recoltate mostre biologice de sange in vederea determinarii alcoolemiei.

 In cauza a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

***

 

In seara de 15 mai a.c., un alt barbat de 40 de ani, din Bistrita a fost depistat in trafic in timp ce conducea un autoturism, desi consumase alcool. In urma testarii cu apartul etilotest, valoarea indicata a fost de 0,79 mg/l alcool pur in aerul expirat si i-au fost recoltate probe biologice in vederea determinarii alcoolemiei.

 Si in acest caz a fost intocmit dosar penal cu privire la savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

*** 

 

          Conducere cu alcoolemie, accident rutier, dosar penal

 In dimineata de 15 mai a.c., pe Drumul Judetean 172 D, in Josenii Bargaului, un barbat de 33 de ani, din Magura Ilvei, in timp ce conducea un autoturism si efectua o manevra cu spatele, a acrosat un alt  autoturism, condus de un barbat de 63 de ani, din Lunca Ilvei.

 In urma testarii cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ in cazul barbatului de 63 de ani si de 0,86 mg/l in aerul pur expirat in cazul celuilalt. In cauza a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

 

 

0 comentarii2835 vizualizări17 mai 2021
rss 2.0
rss 2.0