Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 15 Aprilie 2024 - 14587
MODIFICARI LEGISLATIVE.

Incepand din 21 mai, sunt aplicabile o serie de modificari ale prevederilor Codului Penal, Codului de Procedura Penala si ale altor acte normative ce reglementeaza supravegherea prin masuri preventive. Astfel, incalcarea de catre persoana aflata in arest la domiciliu a obligatiei de a nu parasi imobilul ori nerespectarea de catre aceasta a itinerarului sau a conditiilor de deplasare va constituie infractiunea de evadare, urmand a se aplica regulile privind concursul de infractiuni.

Atunci cand, cu rea-credinta, inculpatul incalca obligatia de a nu parasi imobilul ori nu respecta itinerarul sau conditiile de deplasare, stabilite potrivit legii, organul de supraveghere are dreptul de a-l prinde pe inculpat si de a-l prezenta de indata procurorului, in cursul urmaririi penale, judecatorului de camera preliminara, in procedura de camera preliminara, sau instantei de judecata, in cursul judecatii.

 Se va indica in mod expres perioada de timp, precum si, dupa caz, locul de munca, institutia de invatamant, unitatea sanitara sau alt loc in care se aproba deplasarea inculpatului.

 In cadrul programului de supraveghere, se va stabili ca, cel putin o data la 7 zile calendaristice, persoana aflata sub control judiciar sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa.

 Darea in urmarire se va dispune, prin ordin, de Inspectoratul General al Politiei Romane, dar si de Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti sau, dupa caz, de inspectoratul de politie judetean.

 Dupa comunicarea masurii privind arestul la domiciliu, inculpatul are obligatia de a se deplasa de indata la imobilul indicat potrivit legii, in vederea executarii masurii.

 In vederea verificarii situatiei de fapt, organul de supraveghere are acces, in conditiile legii, la documente, imagini, inregistrari audiovideo sau orice inscrisuri necesare, detinute de autoritatile sau institutiile publice, persoanele juridice ori persoanele fizice.

 Aceste modificari sunt aplicabile prin intrarea in vigoare a Legii 146/2021 privind monitorizarea electronica in cadrul unor proceduri judiciare si executional penale.

 

 .

 

Tanarul de 18 ani din Petrosani, retinut pentru 24 de ore de politistii Biroului Rutier a fost plasat sub control judiciar pentru urmatoarele 60 de zile

 Update: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri/actiuni-pentru-siguranta-traficului-rutier-desfasurate-constant-de-politistii-de-la-rutiera-un-tanar-de-18-ani-cercetat-pentru-infractiuni-rutiere-se-afla-in-arest-dupa-ce-a-fost-retinut-pentru-24-de-ore-de-politistii-biroului-rutier

Ieri, 20 mai, tanarul de 18 ani, din Petrosani, cercetat sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere, punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat si furtul in scop de folosinta, a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita.

Fata de acesta, a fost dispusa luarea masurii preventive a controlului judiciar pentru o perioada de 60 zile, iar cercetarile continua de catre politistii Biroului Rutier, in cadrul dosarului penal intocmit.

 

 

 

0 comentarii2744 vizualizări23 mai 2021
rss 2.0
rss 2.0