Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
PERCHEZITII INTR-UN DOSAR DE INFRACTIUNI ECONOMICE.

Ieri, 25 mai, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Bistrita-Nasaud, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, au efectuat 7 perchezitii domiciliare, la o institutie din municipiul Bistrita si persoane fizice.

 Activitatile au vizat mai multe persoane, functionari, banuite de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu, fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals si influentarea declaratiilor, fapte care ar fi fost comise din anul 2016 si pana in prezent.

 In urma perchezitiilor, au fost descoperite si ridicate inscrisuri si documente, laptopuri, unitati de calcul, precum si suporturi optice si de stocare a datelor. Totodata, au fost ridicati, in vederea indisponibilizarii si recuperarii prejudiciului, 42.320 de euro si 24.550 de lei.

 De asemenea, au fost puse in aplicare 10 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, pentru audieri.

 Avand in vedere complexitatea cauzei, activitatile in cadrul dosarului penal vor continua si in cursul zilei de astazi.

 Actiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale si al Unitatii Teritoriale de Analiza a Informatiilor din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

 

 

 .


 

 Patru angajati ai unui azil de batrani, banuiti de comiterea mai multor infractiuni, au fost retinuti pentru 24 de ore, de politistii Serviciului de Investigatii Criminale.

 Astazi, 26 mai a.c., in urma probatoriului administrat de politistii Serviciului de Investigatii Criminale intr-un dosar penal deschis initial pentru uciderea din culpa, a fost dispusa retinerea pentru 24 de ore a patru cadre medicale, angajati ai unui azil de batrani de pe valea Bargaului.

 La data de 19 mai a.c., politistii de la investigatii criminale au descins la unitatea de asistenta medico-sociala in cauza, fiind descoperite si ridicate mai multe inscrisuri care ar fi fost intocmite in fals. Totodata, pentru clarificarea cauzei, au fost conduse la audieri 12 persoane, angajati ai azilului.

 Astfel, din investigatiile efectuate, a reiesit faptul ca, in anul 2016, un barbat de 57 de ani, din Tiha Bargaului, impreuna cu trei femei, cu varste cuprinse intre 36-44 de ani, din localitatile Prundu Bargaului si Josenii Bargaului, sub diferite participatii, ar fi falsificat mai multe documente medicale necesare clarificarii cauzei decesului unui barbat de 75 de ani, internat in respectivul azil si care a decedat in luna mai 2016.

 Cercetarile in acest caz sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa, fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals, fals in declaratii si sustragerea sau distrugerea de probe sau inscrisuri. In cursul zilei de maine, cele patru persoane vor fi prezentate Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita in vederea arestarii preventive.

 

.

 


0 comentarii2709 vizualizări26 mai 2021
rss 2.0
rss 2.0