Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 24 Iunie 2021 - 14587
PERCHEZITII INTR-UN DOSAR DE CONTRABANDA CU TIGARETE.

La data de 8 iunie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, impreuna cu politisti ai Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita-Nasaud, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bistrita - Nasaud, au efectuat 40 de perchezitii domiciliare, in judetul Bistrita - Nasaud.

 Actiunea a vizat destructurarea unui grup infractional organizat, specializat in savarsirea infractiunilor de detinere in afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcarii, fara a fi supuse marcarii, contrabanda, evaziune fiscala, eliberarea pentru consum, detinere in afara antrepozitului fiscal si transportul, oferirea spre vanzare sau vanzarea de produse energetice si abuz in serviciu.

 In cauza, s-a retinut faptul ca, in cursul anului 2020, 16 persoane, din judetul Bistrita-Nasaud, s-ar fi constituit intr-un grup infractional organizat, in vederea savarsirii infractiunii de contrabanda cu tigarete, in forma agravanta.

 Din investigatii a reiesit ca liderul grupului, cetatean ucrainean, ar fi procurat tigarete de contrabanda, la comanda membrilor gruparii.

 Tigaretele ar fi fost introduse in mod fraudulos, pe teritoriul Romaniei, de catre acesta, ascunse in paleti cu peleti si material lemnos, importati din Ucraina.

 Ulterior, ar fi fost comercializate catre ceilalti membri ai gruparii, care le-ar fi distribuit altor persoane.

 Politistii au mai descoperit ca liderul gruparii ar fi achizitionat cherestea, la pret redus, fara acte justificative si ar fi detinut si comercializat motorina, introdusa ilegal in tara, din Ucraina, pentru care nu ar fi fost achitate accizele aferente.

 Un alt membru al grupului ar fi avut preocupari legate de detinerea si comercializarea de droguri, fiind banuit ca ar fi vandut asemenea substante in diferite localuri din Bistrita si Rodna.  In urma perchezitiilor de astazi, au fost descoperiti 27.300 de lei, 1.750 de euro, 6.650 de pachete de tigarete de contrabanda, un dispozitiv de maruntit metalic ce prezinta urme de substanta vegetala, alcool etilic produs in afara antrepozitului fiscal, mai multi paleti cu peleti, mai multe telefoane mobile si produse pirotehnice.

 20 de persoane au fost conduse la audieri, la sediul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bistrita - Nasaud.

 Pe parcursul investigatiilor din dosar, in urma unei perchezitii efectuate la 21 octombrie 2020, in judetul Ilfov, au fost descoperite 39.000 de pachete de tigarete de contrabanda, transportate de societatea liderului gruparii, intr-un depozit pe care acesta l-ar fi inchiriat.

 Actiunea a fost desfasurata cu sprijinul politistilor din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca, luptatorilor de actiuni speciale din Bistrita-Nasaud, Sibiu, Cluj, Neamt, Maramures, Alba, Bihor, Hunedoara, Harghita, Iasi, Suceava, Botosani si Brasov.

 Facem precizarea ca pe parcursul intregului proces penal, persoanele cercetate beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.

0 comentarii882 vizualizări08 iunie 2021
rss 2.0
rss 2.0