Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Sofer plasat sub control judiciar in urma cercetarilor desfasurate de politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares.

La data de 25 iunie a.c., magistratii din cadrul Judecatoriei Beclean a fost dispusa luarea masurii controlului judiciar pentru o perioada de 30 zile fata de un barbat de 43 de ani din Ciceu-Giurgesti. Acesta fusese retinut pentru o perioada de 24 de ore, fiind cercetat pentru conducere sub influenta alcoolului si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 In fapt, acesta a fost oprit in trafic de catre politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares. In urma testarii cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1.41 mg/l alcool. Totodata, in urma verificarilor efectuate s-a constatat faptul ca soferul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 Barbatul a fost condus la spital, in vederea recoltarii de mostre biologice, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In urma prezentarii soferului magistratilor din cadrul Judecatoriei Beclean a fost dispusa luarea masurii controlului judiciar pentru o perioada de 30 zile fata de acesta.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares in cadrul unui dosar penal, in vederea stabilirii intregii activitati infractionale.

 

 

Barbat incarcerat in penitenciar pentru infractiuni la regimul rutier

 La data de 25 iunie a.c., politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii emis de Judecatoria Beclean, fata de un barbat de 32 de ani, din Peregu Mare, jud. Arad.

 Acesta a fost condamnat la pedeapsa de 4 ani si 2 luni inchisoare, pentru savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa, conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, conducerea unui vehicul fara permis de conducere si uz de fals.

 Barbatul a fost incarcerat in penitenciarul Bistrita.

 

 

Arestat preventiv pentru 30 de zile pentru amenintare, hartuire si nerespectarea ordinului de protectie

 La data de 25 iunie a.c., politistii din cadrul Serviciului Investigatii Criminale au dispus retinerea pentru 24 de ore a unui barbat de 45 de ani, din Beclean.

 Acesta este banuit de comiterea infractiunilor de amenintare, hartuire si  nerespectarea prevederilor ordinului de protectie.

 Din cercetarile efectuate de politisti sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Beclean, a reiesit faptul ca, in perioada martie-iunie 2021, ar fi incalcat ordinul de protectie emis de catre instanta impotriva lui si ar fi amenintat si hartuit fosta sotie.

 In data de 26 iunie a.c., barbatul a fost prezentat Judecatoriei Beclean cu propunere de arestare preventiva, magistratii emitand impotriva acestuia un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii Serviciului de Investigatii Criminale, in vederea documentarii intregii activitati infractionale si tragerii la raspundere penala a celui cercetat.

 

    

Barbat depistat in flagrant de catre politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud

  La data de 25 iunie a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au fost sesizati cu privire la faptul ca un barbat de 44 de ani nu respecta ordinul de protectie provizoriu in localitatea Telcisor.

 In scurt timp, a fost depistat la volanul unui autoturism un barbat de 44 de ani din Telcisor, care se afla in apropierea locuintei mamei sale, desi ii era interzis.

 In urma verificarilor s-a constatat faptul ca, barbatul nu detine permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule, fata de acesta fiind totodata emis anterior si un ordin de protectie, prin care a fost stabilita obligatia de a pastra o distanta de 100 m fata de mama sa si de locuinta acesteia din Telcisor.

 Soferul a fost testat si cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.14 mg/L alcool in aerul expirat.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, in cadrul unui dosar penal intocmit cu privire la infractiunile de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si incalcarea de catre persoana impotriva careia a fost emis ordinul de protectie, a oricareia de catre masurile dispuse prin ordinul de protectie.

 

 

 

Infractiuni la regimul rutier, constatate in flagrant in acest week-end, de catre politistii bistriteni

  La data de 25 iunie a.c., politistii Biroului Rutier au oprit in trafic pentru control in municipiul Bistrita, un autoturism condus de un barbat de 31 de ani din Unirea.

 Intrucat acesta emana halena alcoolica, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur in aerul expirat. Ulterior barbatul a fost transportat la spital, in vederea recoltarii a doua probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In cauza, politistii Biroului Rutier au intocmit un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

***

 La data de 26 iunie a.c., politistii Biroului Rutier au oprit in trafic pentru control, in municipiul Bistrita, un autoturism condus de un tanar de 19 ani, din Bistrita.

 In urma testarii cu aparatul Drug Test 5000 a tanarului, rezultatul a fost pozitiv in cazul substantei Cannabis. Soferul a fost condus la spital, pentru recoltarea mostrelor biologice de sange si urina. Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.

 In cauza a fost intocmit un dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante.

 

***

 La data de 27 iunie a.c., pe Drumul Judetean 151 in localitatea Vermes, politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au oprit pentru control un autoturism condus de un barbat de 32 ani, din Lechinta.

 In urma verificarilor, politistii au constatat faptul ca soferul are permisul de conducere suspendat. Rezultat testarii cu aparatul etilotest a fost de 1,63 mg/l alcool pur in aerul expirat, fiind ulterior transportat la spital pentru recoltat de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au intocmit un dosar de cercetare penala cu privire la infractiunile de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante si conducerea unui vehicul cu permisul de conducere suspendat.

 

***

 

La data de 27 iunie a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, au oprit in trafic un autoturism care prezenta avarii, acesta fiind condus de un tanar de 23 ani din Constanta.

 Intrucat soferul emana halena alcoolica, acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultand o valoare de 0.91 mg/L alcool pur in aerul expirat.

 In urma verificarilor, politistii au constatat ca pe Drumul Judetean 172B, in localitatea Rebra, autoturismul condus de soferul de 23 de ani ar fi intrat in coliziune cu o balustrada metalica de la un pod, dupa care si-a continuat deplasarea pana in orasul Nasaud.

 Barbatului i-au fost prelevate doua probe biologice la spital, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In cauza a fost intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, cercetarile fiind continuate de catre politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud.

 

 

Atentie biciclisti!

 La data de 27 iunie a.c., un barbat de 67 ani din Beclean, in timp ce se deplasa pe bicicleta pe Drumul National 17 prin orasul Beclean, s-a dezechilibrat si a cazut pe partea carosabila.

 In urma accidentului a rezultat ranirea biciclistului care a fost transportat la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale de specialitate.

 Politistii au testat barbatul cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,43 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Politiei orasului Beclean, fiind intocmit un dosar penal cu privire la infractiunea de vatamare corporala din culpa.

 

Politistii va recomanda:

 •  nu circulati cu bicicleta sub influenta bauturilor alcoolice!
  • inainte de a schimba directia de mers, mai ales spre stanga sau la depasire, asigurati-va temeinic ca nu se apropie niciun autovehicul!
  • circulati cat mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci cand va deplasati in grup, numai in coloana!
   • atunci cand circulati cu bicicleta, nu va tineti de vehicule aflate in mers!
   • nu transportati pe bicicleta alta persoana!
   • purtati o casca de protectie omologata!
   • pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie sa fie echipata corespunzator (dispozitiv de franare eficace, mijloc de avertizare sonora, lumina de culoare alba sau galbena in fata, lumina de culoare rosie in spate si cel putin un element reflectorizant de aceeasi culoare);
   • inainte de a patrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceti viteza, asigurati-va temeinic si acordati prioritate de trecere celor in drept!
   • la schimbarea directiei de mers, chiar daca aveti prioritate de trecere, asigurati-va ca ceilalti participanti la trafic au inteles intentia dumneavoastra!
   • Nu traversa carosabilul cu bicicleta nici macar pe trecerile pentru pietoni!
   • Ca sa poti conduce o bicicleta pe drumurile publice trebuie sa ai varsta minima de 14 ani, sa cunosti regulile de circulatie si sa fii echipat regulamentar;
   • In conditii de vizibilitate slaba este obligatoriu sa porti vesta fluorescent reflectorizanta, iar bicicleta sa fie prevazuta in fata cu lumina alba, iar in spate cu lumina rosie;

 

 

.

 

 

In acest sfarsit de saptamana, politistii din Beclean au intensificat actiunile pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si prevenirea accidentelor rutiere, pe raza de competenta

 Astfel, zilnic, politistii de la Ordine Publica din cadrul Politiei Orasului Beclean, dar si din cadrul Sectiei 4 Politie Rurala au actionat pentru prevenirea faptelor antisociale, in zona de agrement Figa. Au fost avute in vedere si respectarea normelor de prevenire a infectarii cu Sars-Cov-2.

 Suplimentar, politistii de la Prevenirea Criminalitatii au desfasurat actiuni de informare, au distribuit materiale pentru prevenirea furturilor din locuinta si le-au atras atentia celor intalniti sa nu faca publica plecarea de acasa, pentru ca astfel ofera un pont bun hotilor. Totodata, celor mici li s-au inmanat brosuri cu sfaturi preventive care sa-i tina pe perioada vacantei departe de evenimente nedorite.

 Politistii de la Rutiera, impreuna cu cei de la Prevenirea Criminalitatii au diseminat materiale pentru prevenirea furturilor din autoturisme si le-au reamintit celor intalniti faptul ca, pentru o vacanta lipsita de griji este necesar sa-si asigure autovehiculele si sa-si protejeze bunurile de valoare. De asemenea, a fost monitorizat traficul rutier pe Drumul National 17 si drumul de acces spre statiunea Figa, fiind oprite pentru control si verificate peste 60 de autovehicule si aproape 100 de persoane.

 Pentru neregulile constatate in cadrul actiunilor desfasurate, au fost aplicate 35 de sanctiuni contraventionale in valoare de peste 8.800 de lei, majoritatea pentru nerespectarea legislatiei rutiere. Ca masura complementara, a fost dispusa retinerea a doua permise de conducere si retragerea unui certificat de inmatriculare.

 Actiunile politistilor vor continua si in perioada urmatoare.

 

0 comentarii2982 vizualizări28 iunie 2021
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0