Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
DESCINDERI LA PERSOANE CERCETATE PENTRU NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR SI MUNITIILOR.

Doi barbati din Sieu, cercetati pentru infractiuni la regimul armelor si al munitiilor au fost retinuti ieri, in urma unor perchezitii. Ieri, 12 iulie, in cadrul cercetarilor efectuate intr-un dosar penal de braconaj, uz de arma fara drept si nerespectarea regimului armelor si al munitiilor, politistii au pus in aplicare 2 mandate de perchezitie domiciliara, ambele in localitatea Sieu.

 Doi barbati de 44 de ani, respectiv 39 de ani au fost condusi la sediul politiei pentru audieri, ulterior fiind dispusa retinerea pentru 24 de a acestora. In cursul acestei zile, cei doi vor fi prezentati magistratilor cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

 Din cercetarile efectuate a reiesit ca, la data de 21 iunie a.c., cei doi ar fi participat la o partida de vanatoare comuna, autorizata pentru speciile mistret si vulpe, insa nu ar fi respectat conditiile inscrise in autorizatie si ar fi braconat un cerb.

 La perchezitii au fost descoperite si ridicate in vederea continuarii cercetarilor 7 arme letale de vanatoare, detinute legal si care ar fi fost utilizate la actiuni de braconaj, 3 dispozitive de diminuare a sunetului pentru arma letala, 94 de cartuse cu glont detinute ilegal, 7 cartuse pentru arma letala confectionate artizanal, 2 dispozitive cu vedere pe timp de noapte, 2 lanterne, 2 ulucuri si un pat de arma.

 Totodata, politistii au indisponibilizat un autoturism care ar fi fost folosit la actiuni de braconaj, 2 telefoane mobile si mai multe unelte si accesorii pentru confectionarea artizanala a munitiei (presa, cantar electronic, balanta pentru cantarirea pulberii, extractor pulbere din cartus, recipiente pentru stabilirea gradatiei, bile din metal pentru munitie cu alice).

 Cercetarile sunt continuate de politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita.

 Au acordat sprijin in desfasurarea activitatilor luptatorii din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale Bistrita-Nasaud.

 

.

 

Sofer fara permis, depistat cu viteza

 La data de 12 iulie a.c., politistii Serviciului Rutier au desfasurat activitati de supraveghere si control al traficului rutier pe Drumul National 15A, pe raza localitatii Galatii Bistritei.

 Cu aparatul radar a fost surprins un autoturism ce se deplasa cu viteza de 105 km/h in zona cu limita de viteza de 50 km/h. La volanul acestuia  fost identificat un tanar de 20 de ani din Sangeorzu Nou.

 In urma verificarilor efectuate s-a stabilit faptul ca soferul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 Politistii au intocmit un dosar penal cu privire la savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

 

Depistat cu alcoolemie si cu autovehiculul neinmatriculat

 La data de 12 iulie a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Sangeorz-Bai, Compartimentul Politiei Rutiere, in timp ce executau supravegherea si controlul traficului rutier pe raza orasului Sangeorz-Bai, au oprit in trafic un autoturism care avea montate placute de inmatriculare cu numere provizorii.

 A fost identificat soferul, un barbat de 53 de ani din Sangeorz-Bai. In urma testarii cu aparatul etilotest a acestuia, a rezultat o valoare de 0,15 mg/L alcool pur in aerul expirat.

 In urma verificarilor efectuate, s-a constatat faptul ca valabilitatea numerelor de inmatriculare provizorie, montate pe autoturismul oprit pentru control sunt expirate de la finalul anului 2019.  

 Politistii din cadrul Politiei orasului Sangeorz-Bai, Compartimentul Politie Rutiera, au dispus retinerea permisului de conducere a soferului pentru 90 de zile si continua cercetarile in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat.


1 comentariu2891 vizualizări13 iulie 2021




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Gica Contra
14 Iulie 2021 - 10:08

Da sa-i f**ta de sa le sara mucii, ca astia c*ca " drapelul " la toti vanatorii legali , corecti si care respecta regulile in domeniu . Din cauza astora se insapresc toate legile.

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0