Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 21 Iulie 2024 - 14587
Cei trei barbati cercetati pentru lipsire de libertate, au fost plasati sub control judiciar pentru 60 de zile.

La data de 6 august a.c., cei trei barbati din Pinticu, cu varste cuprinse intre 21-46 de ani, retinuti de politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita, au fost prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita care a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 zile.

 In continuare, sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de lipsire de libertate in mod ilegal.

 

 

 

           Control judiciar pentru tanarul de 29 de ani, cercetat pentru incalcarea ordinului de protectie si amenintare

 Tanarul de 29 de ani, retinut pentru 24 de ore, la data de 5 august a.c., cercetat pentru savarsirea infractiunilor de incalcarea ordinului de protectie si amenintare, a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Beclean care a dispus plasarea sub control judiciar a acestuia.

 Cercetarile in dosarul penal intocmit sunt in continuarea efectuate de politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta, sub coordonarea unitatii de parchet competente.

 

 

 

Ordine de protectie si dosare penale intocmite de politisti in urma unor interventii 112

 In dupa-masa de 7 august a.c., politistii au intervenit pentru aplanarea unui scandal, sesizat prin 112, izbucnit in locuinta unei familii din orasul Beclean. A fost emis un ordin de protectie provizoriu si a fost intocmit dosar penal pentru violenta in familie si distrugere.

 La fata locului, in urma primelor verificari efectuate, a reiesit faptul ca un barbat de  34 de ani, din Beclean, si-ar fi agresat sotia cu care se afla in divort. De asemenea, acesta i-ar fi distrus femeii telefonul.

 Impotriva barbatului a fost emis un ordin de protectie provizoriu, iar cercetarile sunt continuate de politistii din cadrul Politiei orasului Beclean.

 

***

 

In seara de 7 august a.c., politistii din Sangeorz-Bai au intervenit la un eveniment sesizat prin 112 si au intocmit dosar penal pentru violenta in familie si amenintare. totodata, politistii au emis ordin de protectie provizoriu pentru protejarea victimei.

In fapt, un barbat de 51 de ani, din Sangeorz-Bai, aflat in stare de ebrietate, si-a agresat si amenintat sotia, o femeie de 47 de ani, din aceeasi localitate. Pentru protejarea acesteia, politistii au emis un ordin de protectie provizoriu si au intocmit dosar penal in cadrul caruia cercetarile sunt continuate, iar starea conflictuala este monitorizata.

 


Politia Rutiera in actiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate, in special, de consumul de alcool

In dimineata de 8 august, in jurul orei 00.52, in urma interventiei la un accident rutier produs pe Drumul Comunal numarul 4, dar si a verificarilor efectuate, politistii au intocmit un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat si conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substante.

In eveniment au fost implicate doua persoane, ambele ranite si transportate la spital. In urma primelor verificari efectuate, a reiesit faptul ca, un tanar de 23 de ani, din Piatra Fantanele, in timp ce conducea o motocicleta pe raza localitatii Lunca Lesului a intrat in coliziune cu gardul unui imobil. In urma accidentului, conducatorul motocicletei si un pasager au fost raniti si transportati la spital.

Motociclistul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0.79 mg/l alcool pur in aerul expirat si i-au fost prelevate mostre biologice in vederea determinarii alcoolemiei. Totodata, in urma verificarilor, a reiesit faptul ca motocicleta nu este inmatriculat.

Cercetarile sunt continuate de catre politistii din Sangeorz-Bai in cadrul dosarului penal intocmit.

***

In dimineata de 8 august a.c., in cadrul actiunilor preventive desfasurate, politistii  Serviciului Rutier au depistat pe Drumul Judetean 172D un autoturism la volanul caruia a fost identificat un barbat de 40 de ani, din Iasi, aflat sub influenta alcoolului.

 Valoarea indicata de aparatul etilotest in urma testarii a fost 0,46 mg/l alcool pur in aerul expirat si i-au fost recoltate probe biologice de sange in vederea determinarii cu exactitate a alcoolemiei.

 Cercetarile in acest caz continua de catre politistii Serviciului Rutier pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante.

 

***

 

In dupa-masa de 8 august a.c., pe Drumul Judetean 172, in orasul Beclean, politistii l-au depistat pe un tanar de 25 de ani, din Borsa judetul Maramures, care conducea un autoturism, desi nu detine permis de conducere pentru nicio categorie. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul  fiind  negativ.

 In autoturism a fost identificata proprietatea autoturismului si sotia tanarului de 25 de ani, o femeie din Borsa care i-ar fi incredintat autovehiculul pentru a-al conduce, desi stia ca nu detine permis pentru nicio categorie.

 In cauza a fost intocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

 

***

 

Aseara, in urma actiunilor preventive desfasurate, politistii rutieri din Sangeorz-Bai au depistat un barbat din Lunca Lesului, in timp de conducea un autoturism, desi nu avea acest drept intrucat nu detine permis pentru nicio categorie de autovehicule. In cauza a fost intocmit dosar penal pentru conducere fara permis.

 Totodata in cadrul actiunilor desfasurate aseara, a mai fost depistat un barbat din Lesu care conducea un autoturism, desi nu detine permis pentru vreo categorie de autovehicule. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0,77 mg/L alcool pur in aerul expirat. Si in acest caz a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substante.

 

 

 

Trei persoane aflate in carantina nu au fost gasite la adresele stabilite; au fost sanctionate contraventional, conform Legii 55/2020 si li s-au explicat pericolele la care ii expun pe cei din jur.

 In dupa-masa de 7 august a.c., in urma verificarilor efectuate, politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au constat faptul ca un barbat din Lechinta, plasat in carantina, nu se afla la adresa stabilita in acest sens. A fost contactat telefonic si i s-a adus la cunostinta pericolul la care se expune si ii expune pe cei din jur.

De asemenea, la data de 8 august a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au constatat faptul ca doi barbati, din localitatile  Budacu de Sus si Pinticu, nu respecta masura de carantina la domiciliu, nefiind gasiti la adresele stabilite. Cei doi aveau obligatia de a nu parasi locuintele pana la data de 13, respectiv 14 august 2021.

 Acestia au fost sanctionati contraventional, conform Legii 55/2020, cuantumul sanctiunilor fiind de 4000 de lei.

 In toate cele trei cazuri, politistii au instiintat Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Bistrita-Nasaud pentru a dispune si alte masuri complementare, conform competentei.

 

 

0 comentarii3290 vizualizări09 august 2021
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0