Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 26 Aprilie 2024 - 14587
POLITIA BISTRITEANA LA DATORIE PENTRU O MINIVACANTA IN SIGURANTA!

Pentru acest sfarsit de saptamana, in contextul Sarbatoririi Adormirii Maicii Domnului, au fost dispuse masuri suplimentare menite sa asigure un climat de ordine si siguranta publica. Astfel, in localitatile si zonele turistice, precum si in proximitatea locasurilor de cult vor fi suplimentate efectivele de politisti care actioneaza pentru prevenirea faptelor antisociale asigurandu-se totodata, interventia prompta la evenimente.

 Dispozitivele de ordine publica vor actiona in zonele in care este preconizata prezenta unui numar mare de persoane, in vederea prevenirii infractiunilor cu violenta si contra patrimoniului.

 De asemenea, in perioada mentionata, Politia Rutiera monitorizeaza caile de acces ce converg spre lacasurile de cult si statiunile turistice, pe principalele drumuri nationale 17, 17C, 17D si 15A, in punctele cu risc ridicat de accidente si la orele cu trafic intens. Actiunile vizeaza combaterea excesului de viteza, prevenirea accidentelor si blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea si controlul circulatiei rutiere si pietonale. Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, pe langa prezenta activa in trafic, politistii vor folosi autospeciale dotate cu aparate radar.

 

Pentru a va bucura de un sfarsit de saptamana fara evenimente nedorite, politistii va recomanda: 

  • Ø In zonele aglomerate din piete, gari, autogari, magazine, lacase de cult fiti foarte atenti cu banii si obiectele personale!
  • Ø Nu purtati portofelul in buzunarele exterioare ale hainelor, in sacosa sau la vedere!
  • Ø Nu pastrati in acelasi loc banii, actele personale si cheile apartamentului!
  • Ø In aglomeratie, daca va simtiti bruscati, controlati-va geanta sau portmoneul chiar in acel moment!

 

In caz de nevoie sau daca ati asistat ori aveti cunostinta despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelati cu incredere la cel mai apropiat politist ori sunati la 112 - Apelul Unic de Urgenta!

 

Recomandari pentru conducatorii auto: 

Circulati cu viteza adaptata conditiilor din trafic, in special cand se circula in coloana si nu uitati de politetea rutiera. De asemenea, pentru un plus de siguranta, in mers, mariti distanta dintre vehicule.

 Conduceti prudent, fara bruscarea comenzilor autoturismului, asigurati-va temeinic inainte de efectuarea fiecarei manevre si evitati depasirile care, in conditii de vizibilitate redusa si carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

 Respectati regimul legal de viteza! Politistii rutieri reamintesc ca viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic, reprezinta principalul factor generator al accidentelor rutiere in Romania.

 Conducatorii auto incepatori trebuie sa evite, pe cat posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experienta redusa si riscul implicarii in evenimente rutiere.

 

Avand in vedere ca localitatea Colibita reprezinta o zona turistica si se preconizeaza prezenta unui flux mare de persoane care se deplaseaza cu autovehicule, in perioada mentionata, recomandam conducatorilor auto sa respecte semnificatia indicatoarelor rutiere care interzic oprirea/stationarea pe portiunile de drum ingustat, astfel incat circulatia sa se poata desfasura in ambele sensuri, cu scopul de a evita blocajele in trafic.

 

           Oprirea sau stationarea neregulamentara constituie contraventie si se sanctioneaza conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice.

 

Pietonilor le recomandam sa-si sporeasca atentia si sa traverseze numai dupa ce sunt siguri ca o pot face in siguranta. Este recomandat sa evite, pe cat posibil, folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa.

 

0 comentarii2849 vizualizări14 august 2021




rss 2.0
rss 2.0