Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 17 Iunie 2024 - 14587
ACTIUNI DE WEEK-END .

In acest sfarsit de saptamana politistii si jandarmii au actionat pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica in contextul mai multor evenimente organizate cu ocazia sarbatoririi praznicului "Adormirii Maicii Domnului". La actiunile desfasurate, fortele de ordine au avut in vederea si respectarea masurilor impuse in scopul prevenirii si limitarii infectarii cu virusul Sars-Cov-2, in contextul Legii nr. 55 din 2020.

 La evenimentele organizate, pentru prevenirea infractiunilor de furt, au fost prezenti cu sfaturi si materiale preventive politistii de la Compartimentul de Analiza si Prevenirea Criminalitatii.

 Totodata, in vederea asigurarii unui climat de siguranta rutiera in randul participantilor la trafic, in perioada 13-15 august a.c., politistii Serviciului Rutier, impreuna cu politistii de la formatiunile de profil din teritoriu au desfasurat actiuni pentru prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. S-a actionat si pentru fluidizarea traficului rutier in zonele in care s-au desfasurat evenimente cu public numeros.

 In perioada mentionata, ca urmare a neregulilor constatate, politistii au retinut 18 permise de conducere si au retras 3 certificate de inmatriculare. Totodata, pentru abateri la regimul rutier au fost aplicate 75 de sanctiuni contraventionale in valoare de aproximativ 29.000 de lei.

 

In urma monitorizarii traficului rutier, politistii au constatat mai multe infractiuni la regimul rutier, dintre care exemplificam

 

 

 

Depistat in flagrant delict de catre politisti, conducand sub influenta alcoolului

 La data de 15 august a.c., politistii Serviciului Rutier au depistat un sofer sub influenta bauturilor alcoolice.

 Pe Drumul Judetean 172D, in Colibita, a fost oprit in trafic un autoturism condus de un tanar de 28 ani, din Tureac.

 Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,22 mg/L alcool pur in aerul expirat. Soferului i-au fost recoltate la spital doua probe de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cercetarile sunt continuate de politistii Serviciul Rutier, fiind intocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice.    

 

 

 

Sofer retinut de politisti in urma depistarii in flagrant delict

 La data de 15 august a.c., politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au depistat un sofer fara permis de conducere care se afla sub influenta alcoolului.

 In Tureac, politistii au oprit pentru control un autoturism condus de un tanar de 22 de ani din Ciosa.

 In urma verificarilor efectuate s-a stabilit faptul ca soferul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,17 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Politistii au intocmit un dosar penal cu privire la savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si ulterior a fost dispusa retinerea pe o perioada de 24 de ore a tanarului. Acesta urmeaza sa fie prezentat magistratilor cu propunere de arestare preventiva.

 Tanarul este cercetat intr-un alt dosar penal intocmit la inceputul lunii august 2021, cu privire la savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere. Totodata acesta a fost condamnat in anul 2020 pentru infractiuni la regimul rutier. 

 

 

Dosar penal in urma unui control in trafic pe raza localitatii Cormaia

 La data de 15 august a.c., politistii Sectiei 7 Politie Rurala Sangeroz-Bai au depistat un barbat din Telciu, in timp ce conducea un autoturism prin localitatea Cormaia.

 Fiindu-i solicitate documentele personale, soferul a relatat faptul ca nu le are asupra sa, oferind datele de identificare. In urma verificarilor efectuate, s-a constatat faptul ca datele oferite de sofer corespund unei alte persoane, un barbat de 39 de ani din Telciu, care nu corespunde din punct de vedere fizionomic cu soferul.

 Conducatorul autoturismului a fost identificat in persoana unui barbat de 42 de ani din Telciu, care totodata s-a stabilit faptul ca nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 In urma testarii cu aparatul etilotest a soferului, s-a constatat ca acesta se afla sub influenta bauturilor alcoolice, rezultand o valoare de 0,77 mg./L alcool pur in aerul expirat. Barbatului i-au fost prelevate la spital doua mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai cu privire la infractiunile de conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice sau altor substante, conducerea unui vehicul fara a detine permis de conducere si falsul privind identitatea, urmand documentarea faptelor.        

 

 

Persoane depistate nerespectand carantina

 La data de 13 august a.c., politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au desfasurat verificari pe zona de competenta cu privire la respectarea masurii carantinei.

 In Silivasul de Campie, politistii nu au gasit la adresa declarata pentru carantina, o tanara de 26 de ani.

 La data de 14 august a.c., politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean, au depistat pe raza localitatii Figa, in satul de vacanta, un tanar de 25 de ani din Suciu de Sus, jud. Maramures.

 In urma verificarilor s-a stabilit ca acesta ar fi trebuit sa se afle in carantina la adresa de domiciliu.

 Cele doua persoane au fost sanctionate contraventional conform Legii 55/2020 cu amenda in suma de 1000 lei fiecare.

 Totodata, a fost instiintat Centru Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Bistrita-Nasaud pentru a dispune si alte masuri complementare conform

0 comentarii3304 vizualizări16 august 2021
rss 2.0
rss 2.0