Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Actiuni pentru protejarea fondului forestier, desfasurate pe vaile Budacului si Bargaului.

La data de 18 august a.c., politistii Serviciului de Ordine Publica, in colaborare cu silvicultori au actionat in scopul prevenirii si combaterii delictelor silvice in judetul Bistrita-Nasaud.  Astfel, au fost efectuate controale si verificari de specialitate pe vaile Budacului si Bargaului, fiind controlate un depozit si 19 transporturi de material lemnos.

 Pentru neregulile constatate au fost aplicate 4 sanctiuni contraventionale in valoare de 5.290 de lei, 2 dintre acestea fiind pentru nerespectarea Legii 171/2010, in valoare de 5000 de lei, celelalte fiind pentru abateri rutiere.

 Ca masura complementara, politistii au dispus ridicarea in vederea confiscarii a cantitatii de 15,27 metri cubi de material lemnos, estimat ca avand o valoare de  2.353 lei.

 

 

Persoane disparute, depistate de politistii

 Ieri, 18 august, in urma activitatilor de cautare intreprinse de politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean, a fost depistata o minora de 16 ani, fata de care a fost dispusa masura cautarii la nivel national. Tanara a plecat din centrul de plasament Beclean din data de 14 august a.c.

 Minora a fost depistata de politisti in localitatea Chintelnic, la locuinta unei matursi si a fost incredintata reprezentantilor centrului pentru protectia copilului.

 

***

In urma activitatilor specifice efectuate, politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au depistat pe raza comunei Micestii de Campie o minora de 15 ani, din Gherla.

 In aceasta dimineata, fata de minora a fost dispusa cautarea la nivel national, disparitia ei fiind sesizata de catre familie. Fata fost depistata la locuinta unui tanar de 20 de ani din localitatea Fantanita si a fost condusa la sediul Politiei, unde a fost incredintata politistilor din cadrul Politiei Municipiului Gherla.

 

           Cercetari efectuate de politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, intr-un dosar penal de vatamare corporala din culpa

 In aceasta dimineata, in jurul orei 01.00, a fost sesizat prin 112 faptul ca o femeie si-a provocat arsuri cu combustibil. Echipajele medicale ajunse la fata locului au preluat-o si au transportat-o la spital cu rani pe aproximativ 70% din suprafata corpului.

 Din primele verificari efectuate, a reiesit faptul ca este vorba despre o tanara in varsta de 21 de ani, din localitatea Alunis-comuna Zagra care se afla in vizita la mama ei.

 Politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa in cadrul caruia efectueaza cercetari pentru a stabili cu exactitate cauza si imprejurarile in care a avut loc evenimentul.

 

 

           Actiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere

 In ultimele 24 de ore, politistii din cadrul Politiei Orasului Sangeorz-Bai si cei ai Sectiei 7 Politie Rurala au continuat actiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum si pentru constientizarea de catre conducatorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulatie. Totodata, la actiuni au participat si jandarmi, actionand pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale in contextul starii de alerta pentru prevenirea raspandirii Sars-Cov2.

 In acest context, au fost  verificate 188 de persoane carantinate si 15 societati comerciale. Totodata, au fot legitimate  25 de persoane si oprite in trafic pentru control 19 autovehicule.

 Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 11 sanctiuni contraventionale in valoare de 3480 lei, a fost retinut 1 permis de conducere si retrase 3 certificate de inmatriculare.

 

 

 

0 comentarii2863 vizualizări19 august 2021
rss 2.0
rss 2.0