Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 23 Februarie 2024 - 14587
Accident rutier Galatii Bistritei.

Noaptea trecuta, in jurul orei 23:00, pe Drumul National 15A, in localitatea Galatii Bistritei s-a produs un accident de circulatie, soldat cu vatamarea corporala a trei persoane. Din verificarile efectuate de politisti a reiesit ca, in timp ce un tanar in varsta de 22 de ani, din Dipsa conducea un autoturism pe Drumul National 15A, din directia Bistrita catre Reghin, a intrat in coliziune cu un alt autoturism ce se deplasa pe aceeasi directie, condus de un barbat de 37 de ani din aceeasi localitate.

In urma evenimentului rutier a rezultat vatamarea corporala a celor doi conducatori auto cat si a unui pasager din primul autotuturism, un tanar de 25 de ani din Sarata, acestia fiind transportati la spital pentru ingrijiri medicale.

Cei doi conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultand o valoare de 0.78 mg/L alcool pur in aerul expirat pentru tanarul de 22 de ani si o valoare de 0.72 mg/L alcool pur in aerul expirat in cazul barbatului de 37 de ani. Totodata, in urma verificarilor politistii au constatat faptul ca soferul de 22 de ani nu detine permis de conducere.

Cercetarile sunt continuate de catre politistii Serviciului Rutier in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunile de vatamare corporala din culpa, conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice si conducerea unui vehicul fara permis.

.

Actiuni preventive desfasurate de politistii din Bistrita-Nasaud, in ultimele 24 de ore

 In ultimele 24 de ore, politistii structurilor judetene, municipale si orasenesti au continuat actiunile pentru mentinerea unui climat de ordine si siguranta publica si prevenirea accidentelor rutiere pe raza judetului.

 Pentru prevenirea raspandirii pandemiei de COVID-19, in cadrul actiunilor punctuale desfasurate ieri au fost verificate 392 de persoane aflate in izolare sau carantina.

 Pe linie rutiera, au fost efectuate verificari in trafic si au fost oprite pentru control peste 130 de autovehicule si legitimate 147 de persoane. La activitatile desfasurate pe Drumul National 15A, pe raza de competenta a Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au participat si reprezentantii RAR Bistrita-Nasaud. 

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 65 de sanctiuni contraventionale in valoare de 18.895 lei, iar ca masuri complementare au fost retinute 9 permise de conducere si retrase 4 certificate de inmatriculare.

 Politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au actionat pentru protejarea fondului forestier si combaterea taierilor ilegale de arbori si a fost depistat in trafic un barbat de 38 de ani, din Prundu Bargaului care transporta cu o autoutilitara material lemnos fara documente legale. Barbatul a fost sanctionat contraventional conform Legii171/2010, cu amenda in cuantum de 1.000 de lei, iar materialul lemnos, in valoare de  450 de lei, a fost ridicat in vederea confiscarii.

 Actiunile preventive si de monitorizare a traficului rutier continua si in perioada urmatoare.

 

 

 

Depistat si oprit la timp de politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta

 In dupa-masa de 26 august a.c., in urma controalelor efectuate in trafic, pe Drumul National 16, intre localitatile Silivasu de Campie si Urmenis, politistii Sectiei 3 au depistat un barbat de 55 ani, din Petelea, judetul Mures, in timp ce conducea un autoturism.

 In urma verificarilor, s-a constatat faptul ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, autoturismul pe care-l conducea este neinmatriculat, iar placutele aplicate erau expirate din anul 2019. In urma testarii cu aparatul etilotest, rezultatul a fost 1,07 mg/l alcool pur in aerul expirat si i-au fost prelevate probe biologice.

 Cercetarile continua de politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta pentru infractiunile de conducerea unui vehicul neinmatriculat, conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.  

 

 

 

 

 

0 comentarii2877 vizualizări27 august 2021
rss 2.0
rss 2.0