Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
VACANTA S-A TERMINAT SUNTETI PREGATITI PENTRU UN NOU INCEPUT?

Aceasta este intrebarea si invitatia pe care politistii de prevenire au adresat-o copiilor, dar cu precadere parintilor azi, 1 septembrie.  Link video: https://www.youtube.com/watch?v=n5XzKoDAxDU

 Politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, impreuna cu Biroul de Siguranta Scolara, Serviciul Rutier, Biroul de Ordine Publica si elevi ai Scolii de Agenti de Politie "Septimiu Muresan"- Cluj Napoca, aflati in stagiul de practica au organizat un info-point in incinta unui centru comercial din Bistrita, unde sunt invitati la discutii parintii care fac cumparaturi. Temele discutiilor vizeaza siguranta copiilor in mediul on-line, pe drumul de acasa catre scoala, in mediul scolar si acasa. Pentru ca informatiile primite de la politisti sa fie recapitulate de parinti impreuna cu copii si pentru ca acestea sa fie si aplicate, parintii vor primi de la acestia materiale (orare) cu recomandari preventive.

 

Tot astazi, a avut loc o intalnire cu aproximativ 100 de copii prezenti la Muzeul Judetean, in tabara de o zi organizata de Asociatia Tierilor Crestini Ortodocsi Bistrita- Nasaud- "O zi traita din plin". Pentru ei au fost organizate impreuna cu jandarmii si pompierii ateliere de prevenire, pentru a le oferi experiente memorabile, o alta perspectiva asupra meseriilor de politist, jandarm sau pompier si pentru a le facilita intelegerea demersurilor noastre preventive specifice prin experiente ludice si de interactiune directa.

 

In perioada premergatoare inceperii anului scolar 2021/ 2022, Politia Romana desfasoara la nivel national campania de prevenire "Vacanta s-a terminat. Sunteti pregatiti pentru un nou inceput?" Ne propunem sa crestem gradul de siguranta al minorilor prin informarea parintilor asupra comportamentelor de risc si a situatiilor vulnerabile la care pot fi expusi copiii, atunci cand sunt acasa, in mediul on-line, pe strada sau mai ales la scoala.

 

Dragi parinti, acordati-le copiilor o atentie sporita si din perspectiva sigurantei lor!

   Stabiliti cu copii un program in asa fel incat sa stiti tot timpul unde sunt si ce fac.

   Aveti grija de unde achizitionati produse necesare pentru scoala. Nu uitati ca datele cardului bancar nu se comunica.

   Explicati-le copiilor cu cine sa comunice atunci cand au probleme- pe strada, sau la scoala.

   Discutati in permanenta cu copii dumneavoastra.

   Aflati care sunt prietenii copiilor dumneavoastra- in viata reala, sau pe internet.

   Va invitam sa accesati site-ul Politiei Romane, la sectiunea "Prevenire" pentru mai multe informatii pentru siguranta dumneavoastra si a copiilor dumneavoastra!

 

 

 

0 comentarii3325 vizualizări01 septembrie 2021
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0