Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 17 Iunie 2024 - 14587
INVATA SA IEI DECIZII CORECTE!

In spatele tuturor dosarelor penale intocmite de politisti sunt povestile de viata ale unor persoane care trec prin experiente extrem de neplacute. In spatele oricarui accident rutier, pe langa persoanele implicate direct, mai sunt si victimele colaterale: mama, copil, frate, ori prieteni ai celor implicati. Pentru acestia, povestea poate fi la fel, daca nu mai trista.

 Din experienta politistilor rutieri, cei care administreaza probe in astfel de dosare penale, toti cei implicati direct dezamagesc prin fapta lor pe cineva drag, iar regretul cu care se confrunta este, in multe situatii, extrem de greu de gestionat ( apasator).

 Atunci cand vine vorba despre prevenirea si constientizarea participantilor la trafic cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulatie, politistii folosesc toate argumentele pe care le au la indemana. Si daca pedepsele pecuniare, ori cele cu inchisoarea nu sunt de ajuns sa ii faca, in special pe cei tineri, sa se gandeasca de doua ori inainte sa ia o decizie proasta, ar putea experienta unui tanar care "a trecut pe acolo".

 Ii spunem "Dani" si ii multumim ca a acceptat sa vorbeasca deschis despre o experienta neplacuta, din care alti tineri ca el ar putea invata: tanar de 19 ani, accident rutier, 0,83 mg/l alcool pur in aerul expirat, condamnat la un an si 6 luni de inchisoare cu suspendare, fiind la prima abatere.

 "Dani" si-a dezamagit mama, cea care a incercat din rasputeri sa il opreasca. TU PE CINE AI DEZAMAGI CEL MAI TARE?

 Testimonialul a fost realizat in cadrul proiectului preventiv DINCOLO DE APARENTE - experiente de tip "carte vie", desfasurat de Compartimentul de Analiza si Prevenirea Criminalitatii in colaborare cu Serviciul Rutier si Serviciul de Probatiune Bistrita-Nasaud.

 

Link video cu povestea lui Dani: https://www.youtube.com/watch?v=I5b6pFVbiVc

0 comentarii2996 vizualizări08 septembrie 2021
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0