Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Actiuni pe linie economica, in municipiul Bistrita.

La data de 13 septembrie a.c., politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, impreuna cu politisti din cadrul Serviciului de Ordine Publica, Serviciului Rutier si din cadrul Biroului de Politie Transporturi Bistrita au actionat pentru prevenirea si combaterea ilegalitatilor ce se comit in domeniul transportului, depozitarii si comercializarii cerealelor.

 In acest sens, au fost efectuate controale si verificari de specialitate in piete agroalimentare, complexe comerciale, dar si in statia CRF din municipiul Bistrita, fiind verificate 3 societati comerciale care desfasoara activitati in acest domeniu. Totodata, s-a actionat pe linie rutiera, fiind controlate 8 mijloace de transport marfa, pe Drumul Nationat 17.

 Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 4 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 1935 de lei, dintre care una pentru nerespectarea OUG 28/1999 in valoare de 1500 de lei, celelalte fiind aplicate pentru nereguli pe linie rutiera. De asemenea, a fost confiscata suma de 231 lei.

 

 

Infractiuni la regimul rutier constatate in flagrant delict de catre politisti

In seara de 13 septembrie a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au depistat un conducator auto aflat sub influenta alcoolului.

 Barbatul, in varsta de 30 de ani, din Gledin, a fost depistat pe Drumul Judetean 154 C, in localiatea Sebis, la volanul unui autoturism. In urma testarii cu aparatul etilotest  a rezultat o valoare de 0.56 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice in vederea stabilrii cu exactitiate a alcoolemiei.

 Verificarile politistilor au stabilit totodata faptul ca autoturismul condus de barbat este radiat din circulatie.

 Politistii continua cercetarile in cadrul unui dosar penal urmand documentarea infractiunilor de conducerea unui vehicu sub influenta alcoolului sau altor substante si punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat.

 

.

 

11 posturi de ajutor sef de post sunt disponibile pentru incadrare din sursa externa, la nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud.

 Pana in data de 24 septembrie, cei care intrunesc conditiile si criteriile prevazute de legislatia in vigoare se pot inscrie pentru concursul de incadrare directa din sursa externa pentru unul dintre locurile disponibile la Posturile de Politie Sieut, Teaca, Milas, Budesti, Urmenis, Chiochis, Sintereag, Rebrisoara, Salva, Maieru si Rodna.

 Posturile disponibile sunt la specialitatea ordine publica si candidatii trebuie sa indeplineasca cumulativ mai multe conditii si sa promoveze proba de evaluare a performantei fizice si proba scrisa prin rezolvarea unui test-grila, fiind declarati admisi candidatii care au obtinut nota finala cea mai mare, in ordine descrescatoare, dintre candidatii inscrisi, in limita locurilor scoase la concurs.

 Tematica si bibliografia, conditiile si criteriile de recrutare cat si alte informatii utile pot fi accesate prin intermediul link-ului https://bn.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs/anunt-concurs-sursa-externa-11-agenti.

0 comentarii455 vizualizări14 septembrie 2021
rss 2.0
rss 2.0