Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Infractiuni la regimul rutier constatate in acest week-end de catre politisti.

La data de 17 septembrie a.c., in urma unui accident rutier, politistii au constatat ca soferul unui autoturism nu detine permis de conducere. Un barbat de 36 de ani din Ciosa in timp ce se deplasa pe Drumul National 17 prin Muresenii Bargaului pe directia Bistrita catre Vatra Dornei, a intrat in coliziune cu un autoturism condus de un tanar de 27 de ani din Bistrita Bargaului care se deplasa pe aceeasi directie. In urma impactului, autoturismul condus de tanar a fost proiectat in platforma auto tractata de un autoturism condus de un barbat de 47 de ani din judetul Suceava.

 In urma accidentului a rezultat ranirea barbatului de 36 de ani care a necesitat transportul la spital. Acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest, fiindu-i recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Soferii de 27 si 47 de ani au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

 In urma verificarilor efectuate de catre politisti a reiesit faptul ca soferul de 36 de ani nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 

Cercetarile sunt continuate de catre politistii Serviciului Rutier in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunile de conducerea unui vehicul fara permis de conducere  si vatamare corporala din culpa.

 

***

 

La data de 18 septembrie a.c., politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au depistat in flagrant delict un sofer sub influenta alcoolului.

 Pe Drumul Judetean 172A, intre localitatile Rusu de Jos si Rusu de Sus, polititsii au oprit pentru control un autoturism condus de un barbat de 38 de ani din Vita.

 In urma testarii cu aparatul etilotest a soferului a rezultat o alcoolemie de 0,94 mg/L alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care s-a dispus recoltarea de mostre de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cercetarile sunt continuate de catre polisistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean in cadrul unui dosar penal intocmit cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante.

 

***

 La data de 19 septembrie a.c., in jurul orei 2:00, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au depistat un sofer care avea permisul suspendat si se afla sub influenta substantelor psihoactive.

 Pe Drumul National 17 in Tiha Bargaului, politistii au oprit pentru control un autoturism condus de un tanar de 21 de ani din Bistrita Bagaului. In urma verificarilor efectuate cu privire la sofer, politistii au constatat faptul ca acesta are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, suspendat.

 Soferul a fost testat cu aparatul Drug-Test, rezultatul fiind pozitiv pentru substantele Metamfetamina si Cannabis, fiindu-i ulterior prelevate probe biologice la spital.

 Politistii continua cercetarile si documentarea infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, in cadrul unui dosar penal.

 

 

*** 

La data de 19 septembrie a.c., in jurul orei 23.00, politistii Biroului Rutier au fost sesizati despre producerea unui accident rutier in cartierul Viisoara.

 La locul evenimentului, politistii au identificat un barbat de 46 de ani din Bistrita care in timp ce se deplasa pe bicicleta pe Drumul National 17 prin cartierul Viisoara a intrat in coliziune cu un autovehicul condus de un tanar de 23 de ani.

 In urma accidentului a rezultat ranirea biciclistului, acesta fiind preluat si transportat la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale de specialitate. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0.60 mg/L alcool pur in aerul expirat. Rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost negativ in cazul soferului autoturismului.

 Cercetarile sunt continuate de politistii Biroul Rutier fiind intocmit un dosar penal cu privire la infractiunea de vatamare corporala din culpa.

 

***

 

**UPDATE: Accident Unirea 19 septembrie a.c.

 Fata de barbatul de 30 de ani din Bistrita implicat in evenimentul rutier soldat cu ranirea unei soferite si a unei minore, pasagera in autoturismul condus de aceasta, a fost dispusa masura retinerii pe o durata de 24 de ore, urmand sa fie prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de luare a unei masuri preventive.

 Soferul a fost depus in Centrului de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii Biroului Rutier in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunile de conducerea unui vehicul fara permis de conducere, conducere cu alcoolemie si vatamare corporala din culpa, urmand a stabili imprejurarile exacte in care s-a produs accidentul.

 

 

Sofer retinut in urma unui accident rutier

 La data de 19 septembrie a.c., politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au retinut un barbat in urma unui accident rutier.

 Un autoturism condus de un barbat de 35 de ani din Muresenii Bargaului a fost implicat intr-un accident rutier soldat cu pagube materiale in Tiha Bargaului pe Drumul National 17.

 In urma verificarilor, politistii au constatat ca soferul autoturismului implicat in accidentul rutier nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 Acesta a fost totodata testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,20 mg/L alcool pur in aerul expirat. Fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei, soferul a refuzat prelevarea.

 Politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au dispus retinerea barbatului, acesta fiind depus in Centrul de Retinere si Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud si urmeaza a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunerea de luare a unei masuri preventive.

 Cercetarile sunt desfasurate in cadrul unui dosar penal intocmit cu privire la infractiunile de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si refuzul recoltarii de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

 

 

Ordin de protectie emis impotriva unui barbat din Reteag

 La data de 19 septembrie a.c., politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares au emis un ordin de protectie provizoriu impotriva unui barbat din Reteag.

 O femeie de 58 ani din Reteag a sesizat politistii cu privire la faptul ca fiul acesteia un barbat de 33 ani din aceeasi localitate, ii adreseaza telefonic, in mod repetat si insistent, amenintari cu moartea, creandu-i o stare de temere.

 In urma celor constatate si in urma completarii formularului de evaluare a riscului impreuna cu femeia, politistii au emis un ordin de protectie provizoriu impotriva barbatului de 33 de ani.

 Politistii continua cercetarile in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de amenintare.     

 

 

Tanar depistat nerespectand masura carantinarii 

La data de 17 septembrie a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au verificat persoanele izolate si carantinate de pe raza comunelor Budacu de Jos, Cetate si Dumitrita. In urma verificarilor au stabilit faptul ca un tanar de 28 de ani din Budacu de Sus, a parasit locatia unde a fost carantinat.

 Fata de tanar, a fost luata masura sanctionarii contraventionale cu suma de 1000 de lei, conform prevederilor Legii 55/2020. Politistii au instiintat Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Bistrita-Nasaud pentru a dispune si alte masuri complementare, conform competentei.

 

0 comentarii3045 vizualizări20 septembrie 2021
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0