Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 02 Martie 2024 - 14587
VICTIMA A INFRACTIUNII DE LIPSIRE DE LIBERTATE, DEPISTATA SI REPATRIATA.

In urma schimbului de informatii dintre politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita-Nasaud si politisti din cadrul Politiei Nationale din Spania - Unitatea de Rapiri Madrid, prin intermediul atasatilor de afaceri interne si in urma unor actiuni de amploare, la data de 30 august a.c., un barbat, cetatean roman, de 28 de ani, victima a infractiunii de lipsire de libertate in mod ilegal, a fost depistat, eliberat si luat in custodie de autoritatile spaniole, fiind repatriat la data de 1 septembrie a.c.

 Activitatile au fost desfasurate intr-un dosar penal aflat in instrumentarea politistilor Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita-Nasaud, impreuna cu  procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bistrita-Nasaud, in care se  efectueaza cercetari, sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic de droguri si lipsire de libertate in mod ilegal.

 Din ancheta a reiesit ca, la inceputul lunii august, un barbat din Nasaud, administratorul unei societati de transport international, s-ar fi deplasat in Spania, impreuna cu fiul lui, de 28 de ani, pentru a rezolva unele neintelegeri in legatura cu un transport.

 Ajuns acolo, s-ar fi intalnit cu 3 barbati, de origine albaneza, care l-ar fi retinut pe fiul acestuia, intrucat unul dintre soferii care lucra la firma ar fi trebuit sa transporte, din Spania in Italia, 300 de kilograme de droguri, care nu ar fi ajuns la destinatie.

 Totodata, in schimbul fiului, i s-ar fi solicitat 750.000 de euro, banii reprezentand contravaloarea drogurilor.

 La data de 17 august, barbatul a sesizat evenimentele catre autoritatile romane.

 Din investigatiile efectuate, a mai reiesit faptul ca, anterior datei de 4 august a.c., un barbat, de 49 de ani, sofer la societatea de transport, ar fi primit, in timp ce se afla pe teritoriul Spaniei, 700 de kilograme de cannabis, pe care ar fi trebuit sa le transporte in Italia si Germania.

 Incarcarea drogurilor in autovehicul s-ar fi facut in zona Valencia-Alicante, iar acesta ar fi transportat drogurile pana in localitatea Medinia-Spania, unde ar fi predat 300 de kilograme de droguri unui alt sofer, de la aceeasi firma de transport, un barbat, de 42 de ani.

 Acesta le-ar fi incarcat, pentru a le transporta in Italia, insa vehiculul a fost gasit abandonat, in Medina, iar drogurile nu au mai fost gasite. Diferenta de 400 de kg ar fi fost transportata, in Germania, de barbatul de 49 de ani.

 La data de 24 august a.c., barbatul de 42 de ani a fost depistat in municipiul Bistrita. La locuintele lui, au fost efectuate 2 perchezitii, fiind descoperite si ridicate, in vederea cercetarilor, trei telefoane mobile, 6 cartele SIM, 400 de euro, 1.650 de lei, un dispozitiv GPS, un laptop si mai multe inscrisuri cu valoare probatorie.

 De asemenea, barbatul de 49 de ani si un alt barbat, de 42 de ani, ambii cetateni romani, au fost arestati de autoritatile spaniole.

 In timpul captivitatii, victima a suferit vatamari corporale provocate de persoanele banuite de lipsire de libertate in mod ilegal.

 Cercetarile sunt continuate, in vederea stabilirii intregii stari de fapt, in cadrul unui dosar penal, cu privire la infractiunile de lipsire de libertate in mod ilegal, introducere in tara de droguri de risc si trafic de droguri de risc.

0 comentarii2877 vizualizări30 septembrie 2021
rss 2.0
rss 2.0