Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 23 Februarie 2024 - 14587
Actiuni pe linia prevenirii si combaterii ilegalitatilor din domeniul transportului, depozitarii si comercializarii cerealelor.

In ultimele doua zile, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, inspectori din cadrul Directiei Regionale Antifrauda Oradea, ai Directiei Agricole Bistrita-Nasaud, impreuna cu politisti din cadrul Serviciului de Ordine Publica, Serviciului Rutier si din cadrul Biroului de Politie Transporturi Bistrita au continuat actiunile pentru prevenirea si combaterea ilegalitatilor ce se comit in domeniul transportului, depozitarii si comercializarii cerealelor la nivelul judetului Bistrita-Nasaud.

 

Astfel, fortele de ordine au efectuat controale la operatorii economici de pe raza judetului Bistrita-Nasaud autorizati sa exploateze spatii de depozitare cereale, iar politistii din cadrul Biroului Politie Transporturi Bistrita au actionat in filtre fixe, in punctele feroviare din judet. Au fost verificate 22 mijloace de transport marfa, 11societati comerciale si 30 de persoane fizice care desfasoara activitati in domeniu.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 18 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 5655 lei, dintre care 2 la Legea nr.145/2014, 1 la O.U.G.28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 2 la Legea 171/2010, pentru abateri de natura silvica. Ca masuri complementare, a fost dispusa confiscarea cantitatii de 3,5 mc material lemnos in valoare de 511 lei si a sumei de 143 lei. Totodata, au mai fost aplicate 5 avertismente, 2 dintre acestea pentru nerespectarea Legii 55/2020, 1 la Legea 252/2003 si 2 conform OUG 12/2006.

 

Actiunile pe aceasta linie continua si in perioada urmatoare.

 

Mandat de executare a pedepsei inchisorii, pus in aplicare de politisti

 

Ieri, 30 septembrie, politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii emis de Judecatoria Bistrita, impotriva unui barbat de 35 de ani, din Budacu de Jos.

 

Cel in cauza a fost condamnat la 2 ani si 6 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

Barbatul a fost incarcerat in penitenciarul Bistrita.

 

Doi barbati implicati intr-un conflict, retinuti pentru 24 de ore de politisti

 

Aseara, in jurul orei 18.15, un barbat de 38 de ani a reclamat faptul ca, in timp ce conducea un autoturism pe o strada din Bistrita, a fost acrosat de un alt autoturism, condus de un barbat de 35 de ani, pe care il cunoaste si care l-a agresat.

 

Cei doi au fost condusi la sediul Politiei Municipiului Bistrita pentru declaratii, iar din primele verificari efectuate, a reiesit faptul ca  intre cei doi a izbucnit un conflict, acestia agresandu-se reciproc, din cauza unei sume de bani datorata. Barbatul de 35 de ani l-ar fi atacat pe celalalt cu un cutit, iar acesta din urma l-ar fi ranit cu un pistol de tip Airsoft.

 

La sediul Politiei, cei doi au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ in cazul celui de 38 de ani si de 0,61mg/l alcool pur in aerul expirat in cazul celuilalt.

 

Cei doi barbati au fost retinuti pentru 24 de ore, iar in cursul zilei de astazi vor fi prezenti Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita in vederea dispunerii unei masuri preventive.

 

Politistii Biroului de Investigatii Criminale au intocmit dosar penal pentru lovire sau alte violente, tulburarea ordinii si linistii publice, distrugere si conducere sub influenta bauturilor alcoolice.

 

 

 

0 comentarii2835 vizualizări01 octombrie 2021
rss 2.0
rss 2.0