Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Sucevean depistat de politistii Biroului Rutier la volanul unui autoturism, desi nu avea permis de conducere.

In aceasta dimineata, in jurul orei 04.00, pe Drumul National 17, in Viisoara, politistii Biroului Rutier au inregistrat cu aparatul radar un autoturism care rula cu viteza peste limita legala.

 Autoturismul in cauza a fost oprit pentru control si a fost identificat conducatorul auto ca fiind un barbat de 36 de ani, din comuna Volovat, judetul Suceava. In urma verificarilor efectuate, a reiesit faptul ca acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Totodata, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 Politistii au intocmit dosar penal pentru conducere fara permis, iar cel in cauza a fost sanctionat contraventional.

 

Ordin de protectie si dosar penal, in urma unei interventii la un scandal in familie

 La data de 28 octombrie a.c., politistii din Sangeorz-Bai au intervenit la un scandal in familie sesizat prin 112. In urma celor constatate, au emis un ordin de protectie provizoriu si au intocmit dosar penal pentru violenta in familie si amenintare.

 In fapt, o femeie de 38 de ani, din Sangeorz-Bai a sesizat faptul ca a fost agresata si amenintata de catre sotul ei, un barbat de 42 de ani, din aceeasi localitate, cu care se afla in proces de divort.

 In urma verificarilor efectuate, pentru protejarea femeii, politistii au emis un ordin de protectie provizoriu si au intocmit dosar penal in cadrul caruia continua cercetarile. De asemenea, monitorizeaza starea conflictuala.

 

      Identificat, depistat si retinut de politistii Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai, la scurt timp dupa ce ar fi sustras un autoturism

 Ieri, 28 octombrie, in urma investigatiilor efectuate, politistii Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai au identificat, depistat si retinut pentru 24 de ore un tanar de 21 de ani, din Josenii Bargaului, cercetat pentru furt in scop de folosinta si conducere fara permis.

 In fapt, in dimineata de 28 octombrie a.c., un barbat de 57 de ani, din Maieru a sesizat politistii cu privire la faptul ca i-a fost sustras autoturismul care era parcat pe raza localitatii Maieru, neasigurat, cu cheile in interiorul acestuia.

 In urma investigatiilor efectuate, a reiesit faptul ca tanarul de 21 de ani ar fi sustras autoturismul pe care l-ar fi condus, desi nu detine permis de conducere, pe Drumul National 17D, pe raza localitatilor Maieru-Rodna-Sant-Valea Mare, iar ulterior l-ar fi abandonat, in afara partii carosabile, pe un drum forestier.

 Autoturismul a fost depistat si inapoiat proprietarului, iar politistii continua cercetarile in cadrul dosarului penal intocmit pentru savarsirea infractiunilor de furt in scop de folosinta si conducere fara permis.

 Tanarul se afla in arestul I.P.J. Bistrita-Nasaud, iar in cursul zilei de astazi va fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Nasaud in vederea dispunerii unei masuri preventive.

 

Pentru a nu deveni victime ale furturilor din si de autoturisme, politistii va recomanda sa tineti cont de urmatoarele :

  Chiar daca iesiti din autoturism pentru putin timp, NU lasati autoturismul deschis si neasigurat!

  Parcati autoturismul in locuri luminate, parcari pazite, garaje sau in acele locuri in care pot fi observate in permanenta .

  Nu lasati actele masinii in interiorul acesteia, deoarece in acest fel usurati munca hotilor in valorificarea ei.

  Daca parasiti autoturismul, chiar si pentru scurt timp, nu lasati cheile in contact, in incuietoarea portierei sau a portbagajului;

  Nu lasati la vedere la vedere in autoturism telefoane mobile, genti diplomat, posete , acte personale sau alte obiecte de valoare. Toate acestea pot constitui o invitatie pentru hoti pentru a fi sustrase.

  Montati pe masina dumneavoastra  sisteme de alarma si antifurt suplimentare celor din dotare: sisteme audio, mecanice - blocarea volanului, a pedalelor.

  Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii va recomanda sa sesizati la 112 orice actiune suspecta din perspectiva infractionala.

 

0 comentarii2863 vizualizări29 octombrie 2021
rss 2.0
rss 2.0