Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
Ordine de protectie emise de politisti.

La data de 5 noiembrie a.c., politistii Biroului de Ordine Publica din cadrul Politiei municipiului Bistrita au intervenit la un scandal in familie. La locul evenimentului politistii au identificat o femeie de 52 de ani  care a relatat faptul ca a fost amenintata de fostul sot, un barbat de 62 de ani.

 In cauza, politistii au completat impreuna cu femeia formularul de evaluare a riscului, constatandu-se faptul ca este oportuna emiterea unui ordin de protectie provizoriu impotriva barbatului.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii Biroului de Ordine Publica in cadrul unui dosar penal intocmit cu privire la infractiunea de amenintare.

 

 

***

 

In dimineata de 6 noiembrie a.c., in jurul orei 10.00, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au fost sesizati direct, de catre o tanara de 20 ani, din Nasaud, cu privire la faptul ca in cursul lunii octombrie, a fost agresata de catre concubin.

 Politistii l-au identificat pe cel in cauza ca fiind un tanar de 23 de ani, din Mogoseni, dar si pe parintii acestuia, care locuiesc la aceeasi adresa, iar din verificarile efectuate, a reiesit faptul ca cei trei ar fi lovit-o pe tanara, in repetate randuri. Impotriva celor trei, politistii au emis ordine de protectie provizorii si au intocmit un dosar penal in cadrul caruia continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de violenta in familie.

 

 

***

 

In dupa-masa de 6 noiembrie a.c., in urma unei interventii la un scandal in familie, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au emis un ordin de protectie impotriva unui barbat de 35 de ani, din Dumitra.

 Din verificarile efectuate la fata locului, a rezultat faptul ca barbatul, in timp ce se afla la domiciliu impreuna cu sotia sa, din cauza unor neintelegeri avute, ar fi agresat-o.

 In cauza, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au intocmit dosar penal pentru violenta in familie. Starea conflictuala este monitorizata, fiind emis si un ordin de protectie provizoriu.

 

 

 

Cercetari in cadrul unui dosar privind uzul de arma fara drept si uciderea animalelor

 La data de 7 noiembrie a.c., politistii din cadrul Politie orasului Beclean au fost sesizati de un barbat de 47 de ani, din localitate, cu privire la faptul ca un caine proprietatea sa, folosit la paza unei turme de ovine, a fost impuscat in extravilanul localitatii Figa.

 La locul producerii evenimentului s-a deplasat o grupa operativa formata din politisti ai Biroului pentru Protectia Animalelor si politisti din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase care au identificat un tanar de 27 de ani, din Beclean, vanator, cat si un caine care prezenta leziuni la nivelul membrelor posterioare.

 Din primele verificari, tanarul, care se afla la o partida de vanatoare autorizata, in extravilanul localitatii Figa, ar fi executat doua focuri de arma, unul in plan vertical si unul in directia unui caine, provocand ranirea acestuia si ulterior decesul.

 In cauza s-a intocmit un dosar penal, iar cercetarile sunt efectuate cu privire la infractiunile de uz de arma fara drept si uciderea animalelor, cu intentie, fara drept.

 

 

Depistati cu substante interzise

 In dimineata de 6 noiembrie a.c.,in jurul orei 11.30, politistii Compartimentului Ordine Publica Beclean au depistat pe raza localitatii Coldau un tanar de 24 de ani, din Branistea, agitat si care avea un comportament neobisnuit.

 Politistii au efectuat controlul corporal si al bagajelor detinute, asupra lui fiind descoperite si ridicate in vederea continuarii cercetarilor substante susceptibile a avea efect psihotrop (mai multe plicuri ce contineau o substanta alb-cristalina de diferite granulatii, o cutie din plastic in interiorul careia se afla o substanta vegetala uscata de culoare verde), un cantar electronic de mare precizie, un dispozitiv de maruntit, precum si alte obiecte si inscrisuri cu valoare probatorie. Totodata, au fost mai fost descoperite si ridicate sume de bani: 1.105 de lei, 400 de euro, 70 de zloti polonezi si 500 coroane cehe.

 Cel in cauza a fost condus la sediul Politiei orasului Beclean, in cauza fiind intocmit un dosar de cercetare penala, inaintat structurii competente.

 

***

 

La data de 7 noiembrie a.c., politistii Biroului de Ordine Publica din cadrul Politiei municipiului Bistrita, au depistat pe strada Garii un tanar de 21 de ani din Dumitrita.

 In urma controlului corporal efectuat asupra acestuia, politistii au gasit doua plicuri care contineau o substanta de culoare alba de tip praf, susceptibila a avea efect psihotrop si un dispozitiv de maruntit.

 Cercetarile sunt continuate de catre politisti in cadrul unui dosar penal, urmand documentarea faptei.

 

 

 

Barbat banuit de lovire si distrugere, identificat de politistii Postului de Politie Teaca

 La data de 7 noiembrie a.c., politistii Postului de Politie Teaca in urma cercetarilor efectuate in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de lovire sau alte violente si distrugere, au identificat persoana banuita de comiterea faptelor, un barbat de 31 de ani din Dipsa.

 La mijlocul lunii octombrie, politistii au fost sesizati  de catre un tanar de 25 de ani din Posmus cu privire la faptul ca in timp ce se deplasa cu autoturismul prin localitatea Teaca, o persoana de sex masculin i-ar fi distrus geamul portierei, care ulterior i-ar fi provocat leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 24-25 de zile de ingrijiri medicale.

 Cercetarile sunt continuate in cadrul dosarului penal, de catre politistii Postului de Politie Teaca.

 

 

Infractiuni la regimul rutier constatate in flagrant

 La data de 5 noiembre a.c., politistii Biroului Rutier din cadrul Politiei municipiului Bistrita au depistat in trafic un sofer fara permis de conducere.

 Dupa ora 23:30, politistii au oprit pe raza municipiului un autoturism. A fost identificat soferul acestuia, un barbat de 40 de ani din Bistrita. In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca soferul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 De asemenea, intrucat autoturismul oprit pentru control avea inspectia tehnica expirata, politistii au luat masura sanctionarii soferului conform prevederilor OUG 195/2002, cu amenda in valoare de 1305 lei.

 Cercetarile sunt efectuate in cadrul unui dosar penal privind infractiunea de conducerea unui vehicul fara permis de conducere, urmand ca politistii sa documenteze intreaga activitate infractionala.

 

***

 

La data de 5 noiembrie a.c., politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au oprit pentru control pe Drumul Judetean 172D in Bistrita-Bargaului un autoturism.

 A fost identificat soferul, un barbat de 45 de ani din Colibita care in urma verificarilor s-a constatat ca nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 In urma testarii cu aparatul etilotest, politistii au constatat ca soferul se afla si sub influenta bauturilor alcoolice, rezultand valoarea de 0,82 mg/L alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost condus ulterior la spital, unde in vederea stabilirii alcoolemiei, i-au fost recoltate mostre biologice.

 Politistii continua cercetarile in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunile de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului si conducerea unui vehicul fara permis de conducere, urmand documentarea faptelor sub toate aspectele.

 

***

 

La data de 6 noiembrie a.c., politistii Serviciului Rutier au identificat in trafic un autoturism condus de un tanar care se afla sub influenta substantelor psihoactive.

 Dupa ora 23:00, pe Drumul Judetean 172D intre localitatile Ilva Mare si Magura Ilvei, politistii au oprit pentru control un autoturism condus de un tanar de 26 de ani din Poiana Ilvei.

 In urma testarii acestuia cu aparatul DrugTest 5000, rezultatul a fost pozitiv cu privire la consumul de droguri, pentru substanta metanfetamina.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii Serviciul Rutier in cadrul unui dosar penal intocmit cu privire la conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

***

 

La aceeasi data, pe Drumul Judetean 172H, politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta  au depistat in trafic un sofer sub influenta alcoolului.

 Politistii au oprit pentru control un autoturism condus de un barbat de 41 de ani din Corvinesti. Acesta a fost suspus testarii cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.48 mg/L alcool pur in aerul expirat. Ulterior soferului i-au fost recoltate mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta continua cercetarile in cadrul unui dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

***

 

La data de 6 noiembrie a.c., politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au oprit pe Drumul Judetean 162 in Sopteriu, un autoturism cu numere de inmatriculare provizorii.

 A fost identificat soferul, un barbat de 47 ani din Coseriu, care in urma verificarilor s-a constatat ca nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. In privinta autoturismului, politistii au stabilit faptul ca autoturismul este neinmatriculat, iar placutele de inmatriculare cu numere provizorii sunt expirate. Testarea cu aparatul etilotest a soferului a indicat faptul ca acesta nu a consumat alcool.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta, fiind intocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul neinmatriculat.   

 

***

La data de 6 noiembrie a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Sangeroz-Bai au oprit in trafic un autoturism condus de un sofer sub influenta alcoolului.

 A fost identificat conducatorul, un barbat de 39 ani din Sangeorz-Bai, iar in urma testarii cu aparatul alcooltest, rezultand valoarea de 0,50 mg/L alcool pur in aerul expirat. Acestuia i-au fost prelevate ulterior mostre biologice de sange, pentru stabilirea alcoolemiei.

 Cercetarile sunt continuate de politisti din cadrul Politiei oras Sangeorz-Bai, in cadrul unui dosar penal intocmit pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

***

 

La data de 7 noiembrie a.c., politistii Postului de Politie Teaca au depistat si oprit in trafic un autoturism condus de un tanar fara permis de conducere.

 A fost identificat soferul, un tanar de 18 ani din Pinticu, care in urma verificarilor efectuate de catre politisti a reiesit faptul ca nu detina permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 Politistii au intocmit un dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul fara permis de conducere, urmand documentarea faptei.

 

***

 

La aceeasi data, politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au depistat in trafic un autoturism condus de un barbat sub influenta alcoolului si care nu detine permis de conducere.

 Pe un drum comunal din Lechinta, politistii au observat un autoturism condus de un barbat, care la intersectia cu Drumul Judetean 172E a lasat la volan o pasagera din autoturism.

 Dupa interceptarea si legitimarea persoanelor din autoturism s-a stabilit faptul ca, femeia de 38 de ani din Magherani, judetul Mures, proprietara autoturismului, a incredintat vehiculul unui barbat de 32 de ani din Peris, judetul Mures, care in urma verificarilor s-a constatat ca nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 In urma testarii cu aparatul etilotest a barbatului a rezultat valoarea de 0.49 mg/L alcool pur in aerul expirat, fiindu-i recoltate mostre biologice de sange la spital.

 In cauza, politistii au demarat cercetarile in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunile de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante cat si pentru infractiunea de incredintarea unui vehicul unei persoane fara permis de conducere sau sub influenta alcoolului.

 

 

0 comentarii3031 vizualizări08 noiembrie 2021




rss 2.0
rss 2.0