Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 03 Iunie 2023 - 14587
Depistat fara permis si sub influenta alcoolului, de politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita.

In aceasta dimineata, in cadrul activitatilor preventive desfasurate, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au oprit pentru control un autoturism care circula pe Drumul Comunal 6, intre localitatile Simionesti si Budacu de Jos.  La volan a fost identificat un tanar de 19 ani, din Budacu de Jos, iar in urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 0,74 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice in vedrea stabilirii alcoolemiei.

 In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului. De asemenea, barbatul a fost sanctionat contraventional, conform Legii 55/2020, sanctiunea fiind in cuantum de 500 de lei.

 

 

          Sanctiune pentru nerespectarea masurii carantinei, aplicata de politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta

 In dimineata de 15 noiembrie a.c., politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au sanctionat contraventional un tanar de 18 ani, din Sanmihaiu de Campie care nu a respectat masurile impuse. Acesta fusese plasat in carantina la domiciliu si, fiind verificat, nu a fost gasit la adresa declarata.

 A fost sanctionat conform Legii 55/2020, cu amenda in cuantum de 2.000 lei si a fost    instiintat C.J.C.C.I. Bistrita-Nasaud cu privire la cele constatate de politisti.

 

 

          Actiuni preventive, in sistem integrat, pe raza Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului 

 In cursul zilei de ieri, in intervalul 14.00-18.00, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului impreuna cu jandarmi au actionat pe linie rutiera, fiind efectuate verificari privind transportul in regim taxi si in regim de inchiriere. In acest sens, au fost verificate 7 autovehicule, au fost efectuate testari cu aparatul etilotest si DrugTest, iar pentru neregulile constatate, au fost aplicate 3 sanctiuni pentru nerespectarea OUG 195/2002, in valoare de 870 lei si 1 sanctiune la Legea 38/2003, in cuantum de 700 lei. Actiunile pe aceasta linie continua si in perioada urmatoare.

 Totodata, noaptea trecuta, in intervalul orar 22.00-05.00, politistii si jandarmii au actionat pentru verificarea respectarii masurilor impuse prin legislatia specifica starii de alerta, asigurarea unui climat de ordine si siguranta si prevenirea accidentelor rutiere. In acest sens, au fost verificati 4 agenti economici, au fost oprite pentru control 12 autovehicule si legitimate 18 persoane. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 12 sanctiuni in cuantum total de 1215 lei, dintre care 6 pentru abateri rutiere, in valoare de 1015 lei, 2 pentru nerespectarea Legii 61/1991, in cuantum de 200 de lei si 4 avertismente pentru nerespectarea legii 55/2020.

 Totodata, pe raza de competenta, au fost efectuate verificari privind respectarea obligatiilor impuse persoanelor supravegheate prin masurile preventive instituite fata de acestea. Astfel, au fost verificate patru persoane plasate sub control judiciar sau in arest la domiciliu si nu au fost constatate nereguli.

 

 

 

0 comentarii2807 vizualizări16 noiembrie 2021
rss 2.0
rss 2.0