Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
GRUP INFRACTIONAL DESTRUCTURAT.

9 mandate de perchezitie, puse in aplicare de politistii specializati in investigarea criminalitatii economice din Bistrita-Nasaud, intr-un dosar complex, de natura economica  

Link video: https://www.youtube.com/watch?v=oIPMud-xr4U

 La data de 17 noiembrie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud au descins la locuintele unor persoane si sediile unor societati comerciale din Bistrita-Nasaud, Timis si Bihor.

 Activitatile au fost desfasurate pentru destructurarea unui grup infractional organizat, specializat in comiterea infractiunilor de inselaciune si s-au desfasurat intr-un dosar aflat sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud.

 Perchezitiile au vizat documentarea activitatii infractionale intr-un dosar complex de natura economica, prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor fiind de peste 818.000 de lei. Din investigatiile efectuate pana in prezent, a reiesit faptul ca, incepand din anul 2019 si pana in prezent, un tanar de 24 de ani, din Cociu, administrator al unor societati comerciale, impreuna cu alte patru persoane din Bistrita-Nasaud si Bihor, ar fi indus in eroare 21 de persoane prin folosirea unor nume, calitati mincinoase si mijloace frauduloase, prezentand fapte neadevarate in legatura cu productia, comercializarea, distribuirea si vanzarea unor utilaje de tip prese pentru productia de peleti, bricheti si hrana de animale. Totodata, ar fi promis derularea unor relatii contractuale de tip franciza care nu au fost respectate.

 La perchezitii au fost descoperite si ridicate in vederea continuarii cercetarilor mai multe documente contabile si inscrisuri, precum si placute metalice folosite la indicarea datelor tehnice ale echipamentelor. De asemenea, au mai fost descoperite si ridicate o arma de tip airsoft, telefoane mobile si cartelele aferente, carduri, stick-uri de memorie si laptopuri. Tot la perchezitii, au fost ridicate 60 de monede si lingouri din argint, sumele de 2.150 de euro si 7.000 de lei, precum si alte obiecte cu valoare probatorie.

Au fost puse in aplicare 6 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud. In urma audierilor, un barbat de 24 de ani, din Cociu si un altul de 37 de ani, din Oradea au fost retinuti pentru 24 de ore. Ieri, 18 noiembrie, cei doi au fost prezentati Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, care a dispus masura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Actiunea a beneficiat de sprijinul luptatorilor de la Actiuni Speciale si politistilor de la serviciile de Investigatii Criminale, Arme Explozivi si Substante Periculoase, Ordine Publica si Criminalistic din cadrul Inspectoratului de politie Judetean Bistrita-Nasaud si politisti din cadrul Inspectoratelor de politie Judetene Timis si Bihor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane si Biroului de Analiza a Informatiilor Bistrita-Nasaud.

0 comentarii2765 vizualizări19 noiembrie 2021
rss 2.0
rss 2.0