Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 20 Mai 2024 - 14587
Nu dati nicio sansa spargatorilor!

Obiectele de valoare sau banii lichizi vor fi intotdeauna in atentia infractorilor care concep diverse modalitati de a si le insusi, indiferent daca acestea se afla intr-o locuinta, magazin, depozit ori in circulatie.

Una din cele mai eficiente metode de protectie o constituie limitarea posibilitatilor de acces la bunurile de valoare si prelungirea timpul necesar pentru sustragerea acestora de catre infractori.

Masurile luate au rolul de a induce raufacatorilor sentimentul ca sansele de reusita sunt minime, iar riscul de prindere este maxim, ceea constituie un factor psihologic, ce  poate fi realizat prin:

•    conceptia arhitectonica a cladirii, care trebuie sa induca senzatia de solid;

•    existenta barierelor fizice;

•    prezenta sistemelor moderne de securitate.

 

DACA LOCUITI LA BLOC: 

•    montati un interfon la intrarea in scara si utilizati-l in mod corect pentru controlul accesului persoanelor in imobil;

•    asigurati dotarea cu incuietori corespunzatoare a usilor de la subsol, terase sau intrarile suplimentare;

•    asigurati-va ca dispozitivul de amortizare montat pe usa de intrare asigura o inchidere completa a acesteia;

•    la intrarile in holurile blocului si pe paliere este nevoie de o buna iluminare;

•    instalati un sistem de iluminare automat cu detectia miscarii si un sistem de supraveghere video;

•    montati un sistem de alarma in locuinta dumneavoastra;

•    conectati sistemul de alarmare la un dispecerat de monitorizare a acestora;

•    montati o incuietoare de inalta siguranta la usa de acces in locuinta;

•    daca locuiti la parter sau la etajul 1, grilajele de la fereastra tin hotii la distanta.

Incuietoarea trebuie montata corect, in asa fel incat sa fie imposibil accesul din exterior la suruburile de prindere, iar cilindrul sa fie complet introdus in corpul broastei, pentru a evita ruperea lui.

 

 

IN PLUS, DACA LOCUITI LA CASA: 

Puteti monta un sistem de:

•    supraveghere video in exterior, care sa inregistreze orice activitate desfasurata in curtea casei;

•    protectie perimetrala ce avertizeaza asupra patrunderii persoanelor straine in curtea dumneavoastra;

•    iluminare cu senzori de miscare.

 

 

Mai mult decat util pentru linistea familiei dumneavoastra poate fi:

•    instituirea unui sistem de supraveghere a vecinatatii;

•   interzicerea accesului in locuinta si refuzul de a da informatii despre dvs., bunurile pe care le detineti ori despre vecini, persoanelor straine ce pretind ca reprezinta diverse institutii, dar care nu se pot legitima;

•  apelarea la o persoana de incredere care sa va ridice eventualele facturi sau instiintari lasate in usa ori in cutia postala, pe perioada cat lipsiti de la domiciliu; utilizarea sistemului de securitate antiefractie care trebuie sa devina un obicei firesc, precum inchiderea usii;

•    prezenta unui caine;

•    evitarea depozitarii in curtea casei, la vedere, a ambalajelor unor obiecte de valoare

 Nu dati nicio sansa spargatorilor!

 

.

DrugTest pozitiv in cazul unui conducator auto depistat de politistii Biroului Rutier, la volanul unui autoturism

 

 La data de 23 noiembrie a.c., in cadrul activitatilor preventive desfasurate, politistii Biroului Rutier au depistat si oprit in trafic, pentru control, un autoturism inmatriculat in Marea Britanie.

 Autoturismul a fost oprit in Bistrita, la intersectia strazilor Libertatii si Petru Maior, iar la volan a fost identificat un barbat de 31 de ani, din Suplai, comuna Zagra. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. La testarea cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv in cazul substantei Methamphetamina.

 Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui autovehicul sub influenta substantelor psihoactive.

 

                  Sanctionat contraventional pentru nerespectarea masurilor privind carantina la domiciliu

 La data de 23 noiembrie a.c., in urma verificarilor efectuate, politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares au constatat faptul ca un barbat de 37 de ani, din Dobric, nu respecta restrictiile impuse.

 Barbatul a parasit adresa stabilita pentru carantina si a fost sanctionat contraventional conform Legii 55/2020 pentru nerespectarea masurilor privind carantinarea persoanelor, cuantumul sanctiunii fiind de 1.000 lei.

 

 

 

 

                  UPDATE:" Doua cazuri de furt solutionate de politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares. Prejudiciul a fost recuperat" 

 Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Beclean a dispus plasarea sub control judiciar, pentru pe o perioada de 60 zile, a tanarului din Ciceu Giurgesti, banuit de comiterea unui furt si a unei tentative la infractiunea de furt calificat.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares, in vederea documentarii intregii activitati infractionale.

 

Dosar penal pentru infractiuni la regimul rutier, constatate in flagrant, de politistii rutieri din Nasaud

In dupa-masa de ieri, 23 noiembrie, pe strada Piata Noua din localitatea Nasaud, politistii au oprit pentru control un autoturism condus de un tanar de 27 de ani, din Tarpiu.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca nu detine permis de conducere valabil. Totodata, autoturismul pe care-l conducea figura ca fiind radiat din circulatie, iar placutele aplicate apartineau unui alt autoturism. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. 

In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile continua de politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud, Compartimentul Politie Rutiera, pentru savarsirea infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere, punerea in circulatie a unui vehicul neinmatriculat si punerea in circulatie a unui vehicul cu numar fals de inmatriculare.

 

 

 

Dosar penal pentru conducere fara permis intocmit de politistii din Sangeorz-Bai

In dupa-masa de ieri, 23 noiembrie, pe Drumul National 17D, pe raza localitatii Sant, politistii au depistat si oprit pentru control o autoutilitara care transporta 1,5 mc de material lemnos si care era condusa de un barbat de 36 de ani, din localitatea Sant. In urma verificarilor, s-a constatat ca nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 De asemenea, cel in cauza a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0,09 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost sanctionat contraventional pentru conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

 Materialul lemnos era transportat fara documente legale de provenienta, motiv pentru care a fost ridicat in vederea confiscarii.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar  cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Politiei orasului Sangeorz-Bai, sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

0 comentarii2821 vizualizări24 noiembrie 2021
rss 2.0
rss 2.0