Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 28 Martie 2024 - 14587
PREVENIRE IN COMUNITATE.

Politistii Serviciului Rutier Bistrita-Nasaud in parteneriat cu specialistii Agentiei Nationale Antidrog /Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bistrita-Nasaud desfasoara activitati punctuale, cu rol preventiv, destinate conducatorilor auto din judet.
Activitatile pun accent pe constientizarea cu privire la pericolele la care se expun conducatorii auto aflati sub influenta alcoolului sau a drogurilor, dar si pe riscurile care ii implica pe ceilalti participanti la trafic.
Actiunile sunt desfasurate la sfarsit de saptamana, sub forma unor demonstratii privind efectele conducerii autovehiculelor sub influenta diferitelor substante psihoactive, prin folosirea unor ochelari speciali care distorsioneaza realitatea. De asemenea, sunt diseminate informatii privind serviciile oferite de ANA/CPECA Bistrita-Nasaud. 
In scopul descurajarii consumului de substante psihoactive si alcool la volan, politistii Serviciului Rutier efectueaza testari cu aparatele etilotest si DrugTest si aduc la cunostinta conducatorilor auto prevederile legale in ceea ce priveste infractiunea prevazuta la art. 336 din Codul Penal, respectiv "conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante" , pedepsita cu inchisoarea de la unu la 5 ani sau amenda. 
Astazi, 4 decembrie, actiunile preventive au fost desfasurate in localitatea Livezile.

Activitati similare au avut loc in municipiul Bistrita si localitatea Prundu Bargaului si vor fi continuate pana la finalul anului 2021, atat in mediul urban, cat si in mediul rural. 
Activitatile sunt desfasurate in contextul in care, in ultima perioada, politistii cu atributii pe linie rutiera din Bistrita-Nasaud depisteaza, in flagrant, tot mai multi conducatori auto sub influenta unor substante psihoactive, precum si a numarului mare de ordonante de evaluare remise Agentiei Nationale Antidrog/Centrulului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bistrita-Nasaud de catre Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Biroul Teritorial Bistrita-Nasaud, ce au ca obiect savarsirea de infractiuni de detinere de droguri de risc, prevazute de Legea 143/2000.

0 comentarii2933 vizualizări04 decembrie 2021




rss 2.0
rss 2.0