Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Tanar fara permis, sub influenta alcoolului si a unor psihoactive, la volanul unui autoturism care ar fi fost sustras.

Astfel, in jurul orei 02.30, pe o strada din Bistrita, politistii rutieri au oprit pentru control un autoturism in care se aflau doi tineri. La volan a fost identificati un tanar de 23 de ani, din localitate, care nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule si pasagerul, un tanar de 21 de ani, din Bistrita.

 In urma verificarilor efectuate, a reiesit faptul ca autoturismul pe care-l conducea apartine unei femei din Bistrita, fiind sustras din apropierea locuintei.

 Cel in cauza a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,23 mg/l alcool pur in aerul expirat. De asemenea, a fost testat si cu aparatul DRUG TEST 5000, rezultatul fiind pozitiv in cazul substantelor cannabis si methamphetamina. Tanarul a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice.

 Politistii Biroului Rutier au intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul  savarsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere, furt in scop de folosinta si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante.

 Totodata, conducatorul auto a fost sanctionat contraventional pentru nerespectarea restrictiilor de circulatie in context Covid si a normelor rutiere, iar pasagerul pentru nerespectarea restrictiilor de circulatie in context Covid.

 

 

 

 

 

 

          Haine despre care exista indicii ca sunt contrafacute, ridicate in vederea confiscarii, in urma unui control efectuat ieri, de politistii de investigarea criminalitatii economice

 La data de 7 decembrie a.c., in urma verificarilor efectuate, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice s-au sesizat din oficiu si au intocmit un dosar penal in cadrul caruia efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de punerea in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice ori similare, prevazuta de Legea 84/1998, privind marcile si indicatiile geografice.

In fapt, in urma unui control efectuat in municipiu, la punctul de lucru al unui agent economic, reprezentat de un barbat de 48 de ani, din Bistrita, politistii au descoperit si ridicat in vederea confiscarii 36 de articole vestimentare, in valoare de aproximativ 2.900 de lei.

Hainele erau expuse spre vanzare si purtau marci identice sau similare cu marcile inregistrate pentru produse identice sau similare, avand inscriptionate denumirile unor marci notorii, despre care exista indicii ca sunt contrafacute.

Cercetarile sunt continuate pentru documentarea intregii activitati infractionale, de catre politistii specializati in investigarea criminalitatii economice.

 

0 comentarii2772 vizualizări08 decembrie 2021
rss 2.0
rss 2.0