Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Atentie la escroci!

 Pe raza municipiului Bistrita au aparut afisate pe intrarile in imobile, stalpi, etc. anunturi privind cumpararea unor masini de cusut vechi de diferite marci germane respectiv "Singer", "Kayser" "Naumann" , "Dulkop", "Pfaff" contra unor sume exorbitante de 35.000-40.000 euro. In fapt se incearca inselarea persoanelor tentate de castiguri rapide.

           Cum functioneaza metoda de inducere in eroare ?

           Pe afis exista un numar de telefon. Cei care intentioneaza sa vanda o astfel de masina de cusut dupa ce contacteaza pretinsul cumparator acesta il informeaza ca doreste sa cumpere doar 2 bucati de astfel de obiecte. "Binevoitor" , cumparatorul (escrocul) ii indica vanzatorului exact persoana si numarul de telefon celui care detine o astfel de masina (acelasi tip, model, serii consecutive,etc.) promitand ca va achita 70.000-80.000 pentru ambele masini. Contactand persoana in cauza aceasta ofera spre vanzare obiectul mentionat contra unei sume de 5000-10.000 de euro. Evident ca dupa achizitionarea acestei masini pretinsul cumparator initial nu va mai raspunde la telefon iar cetateanul va constata ca a platit o suma imensa pentru o vechitura.

              NU UITATI : Daca o oferta este prea tentanta sunt sanse mari ca intreaga afacere/operatiune sa fie o escrocherie.

            Si victima este un "mic escroc" intrucat incearca sa obtina castiguri facile crezand la randul ei ca pacaleste o alta persoana. 

 

 

Evenimente rutiere

 1. In 20.07.2011, ora 16,00 pe str. Granicerilor din Bistrita, a fost depistat   Lazar M. de 52 ani din Bistrita care, in timp ce manevra cu spatele o autoutilitara, a colizionat un autoturism parcat regulamentar.

                In urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca Lazar M. avea permisul de conducere suspendat din data de 03.07.2011.

                Cercetarile continua de Serviciului Rutier Bistrita Nasaud.

 

1. In 20.07.2011 ora 18:25, pe DN 17 in Beclean, a fost depistat Aurel S. de 40 ani din Cociu, in timp ce conducea un autoturism fiind sub influenta bauturilor alcoolice (1,03 mg/l alcool pur in aerul expirat).

Celui in cauza i s-au recoltat probe biologice si i s-a intocmit dosar penal.

                Cercetarile continua de Politia oras Beclean.

 

 

Actiuni preventive

1. Politistii din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Bistrita-Nasaud actioneaza in permanenta pentru desfasurarea in conditii de siguranta a traficului rutier pe raza judetului, cu scopul prevenirii producerii de accidente si asigurarii respectarii normelor de circulatie. In baza acestui principiu, in colaborare cu Registrul Auto Roman Bistrita-Nasaud, vor organiza astazi 21.07.2011o actiune preventiva, cu scopul de a reduce victimizarea participantilor la trafic prin accidente rutiere produse pe fondul defectiunilor tehnice ale autovehiculelor.

                Echipajele mixte vor fi prezente in cursul zilei pe drumurile din judet, inclusiv in localitati, si vor verifica in principal respectarea prevederilor legale privind circulatia pe drumurile publice, starea tehnica a autovehiculelor si detinerea inspectiei tehnice periodice valabile,  pentru toate vehiculele aflate in circulatie, precum si starea psiho fizica a conducatorilor auto, urmand ca la finalizarea activitatii sa fie centralizate si analizate rezultatele.

                Politistii va recomanda sa conduceti preventiv si in conditii de siguranta, atat pentru dvs., cat si pentru ceilalti participanti la trafic, si va reamintesc importanta, in multe cazuri decisiva, a asigurarii indeplinirii conditiilor tehnice pentru punerea in circulatie a vehiculelor pe drumurile publice.                        

 

2. In 20.07.2011, politistii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul S.O.P. impreuna cu specialisti din cadrul I.T.R.S.V. Cluj continua activitatile pe linia prevenirii, combaterii si identificarii faptelor ce contravin normelor legale privind regimul silvic pe Vaile Somesului si Bargaului ocazie cu care a fost verificata provenienta materialului lemnos la mai multe societati comerciale, au fost aplicate 2 sanctiuni contraventionale in valoare de 1000 lei si s-a dispus confiscarea csantitatii de 26 mc lemn foc fag in valoare de 2440 lei.

In urma unui control efectuat in fondul forestier proprietatea comunei Bistrita-Bargaului s-a stabilit faptul ca angajati ai unei societati comerciale din  Bistrita-Bargaului, cu ocazia unei partizi exploatata la Ocolul Silvic Bistrita-Bargaului, au taiat ilegal si au sustras un numar de 81 arbori de esenta rasinos cu un volum de 69,344 mc si o valoare de 10.576 lei.

Cercetarile sunt continuate de politistii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice.

 

 

                       /  OFITER DE RELATII PUBLICE

         Comisar sef de politie

                             Cosma Gabriela Maria

0 comentarii3087 vizualizări21 iulie 2011




rss 2.0
rss 2.0