Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 20 Mai 2024 - 14587
I.P.J. BISTRITA-NASAUD: MASURI DISPUSE PENTRU UN AN NOU IN SIGURANTA.

Principalele masuri dispuse la nivelul Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud pentru ca intreaga comunitate sa se bucure de un An Nou in siguranta: La nivel judetean, aproape 400 de politisti vor actiona, la sfarsitul acestei saptamani, in sistem integrat, impreuna cu celelalte structuri judetene ale Ministerului Afacerilor Interne.

 Efectivele de politie planificate in serviciu, in perioada 31 decembrie - 2 ianuarie 2022, vor actiona pe cele doua paliere principale: unul de prevenire si descurajare a fenomenului infractional, cel de-al doilea de combatere a faptelor antisociale si impunerea ferma a legii.

 Totodata, activitatile de prevenire a raspandirii si limitarii a infectarii cu noul coronavirus vor fi desfasurate in continuare, impreuna cu celelalte structuri cu atributii in acest domeniu. Actiunile in acest context vor fi desfasurate in zone aglomerate, centre comerciale,piete targuri, dar si in zonele de desfasurare a unor evenimente publice, in scopul protejarii sanatatii cetatenilor si limitarii cazurilor de infectari.

 In aceasta perioada, o atentie deosebita este acordata modului de comercializare si folosire a articolelor pirotehnice, avand in vedere consecintele deosebit de grave pe care le poate avea folosirea improprie a acestora. Politistii recomanda ca astfel de obiecte de distractie sa nu fie folosite decat in conditiile legii si in locurile permise. Atragem atentia cu privire la faptul ca detinerea ilegala a articolelor pirotehnice nedestinate publicului larg se pedepseste, conform legii.

 In acest sfarsit de saptamana, peste 220 de politisti de la structurile de ordine publica, aproape 70 de politistii de la rutiera si 100 de politisti de la celelalte structuri, precum: arme explozivi si substante periculoase, investigatii criminale, investigarea criminalitatii, dar si luptatori de la actiuni speciale vor fi prezenti la datorie si vor desfasura actiuni preventive specifice fiecarui domeniu de competenta.

 Politistii structurilor rutiere vor monitoriza traficul pe drumurile nationale si judetene, in vederea fluidizarii circulatiei si prevenirii evenimentelor rutiere. De asemenea, in perioada mentionata, vor verifica modul de respectare al vitezei legale, vor actiona pentru prevenirea si combaterea conducerii autovehiculelor de catre persoane aflate sub influenta bauturilor alcoolice sau a unor substante psihoactive si vor efectua controale si testari in trafic cu aparatele etilotest si DrugTest.

 

 

Pentru ca Revelionul sa fie petrecut in siguranta, politistii fac cateva recomandari, de care este bine sa tineti cont:

 In noaptea de Revelion, folositi cu precautie articolele pirotehnice si manifestati atentie sporita pentru a preveni accidentele cauzate de folosirea necorespunzatoare a acestora! Entuziasmul copiilor e de inteles cand vine vorba de focuri de artificii, dar asigurati-va ca acestea nu reprezinta un pericol pentru sanatatea lor!

 Achizitionati obiectele pirotehnice permise de lege, doar de la societati autorizate!

 In locurile publice, la piata, in magazine aveti grija de bunurile dumneavoastra! La cumparaturi, locul cel mai sigur pentru pastrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentatiei! De asemenea, nu va lasati copiii nesupravegheati!

 Fiti atenti cand retrageti bani de la bancomate! Asigurati-va ca in apropierea dumneavoastra nu se afla vreun rauvoitor care sa vada codul PIN sau care sa va sustraga suma de bani retrasa!

 Pentru protectia autovehiculului, atunci cand parcati, nu uitati sa inchideti geamurile si sa va asigurati ca l-ati incuiat! Depozitati cumparaturile in portbagaj si nu lasati, la vedere, bunuri de valoare!

 Cand ati pornit masina pentru a se incalzi, nu va indepartati de ea, nu o lasati pornita si neasigurata nici macar pentru cateva momente, pentru a face cumparaturi marunte sau cand va aflati in benzinarii/statii de alimentare!

 Conducatorilor auto le recomandam sa-si pastreze calmul in trafic, in special cand se circula in coloana si sa tina cont de politetea rutiera! Circulati cu viteza adaptata conditiilor din trafic si respectati indicatiile politistilor rutieri aflati in teren!

 Solicitam tuturor cetatenilor sa poarte masca de protectie, sa pastreze distantarea fizica, sa nu se expuna la riscuri si sa respecte toate normele legale in vigoare!

.

 

Sintereag: accident rutier

 Astazi, 31 decembrie, pe Drumul National 17, in localitatea Sintereag, politistii din Beclean au intervenit la un accident rutier, soldat cu ranirea a doua persoane.

Din primele verificari efectuate, a reiesit faptul ca, un autoturism condus de un barbat de 52 de ani, din Nimigea a acrosat un alt autoturism, condus de un barbat de 62 de ani, din Bistrita, dupa care s-a rasturnat in afara partii carosabile.

In urma accidentului, conducatorul auto din Bistrita si o pasagera au fost raniti si transportati la spital.

Cei doi conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ in cadrul in cazul conducatorului auto din Bistrita si 0,86 mg/l alcool pur in aerul expirat in cazul celuilalt conducator auto.

In cauza s-a intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate de politistii din cadrul Politiei orasului Beclean- Compartimentul Rutier.

 

 .

 

Peste 400 de kilograme de articole pirotehnice F1, F2, F4 si P1, indisponibilizate de politisti, in urma controalelor efectuate astazi *

Astazi, 31 decembrie, in urma actiunilor desfasurate, politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase si cei din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de operatiuni cu articole pirotehnice, fara drept.

In fapt, politistii au depistat, in flagrant delict, un barbat de 59 de ani, din Bistrita, reprezentat al unui agent economic autorizat sa efectueaza operatiuni cu articole pirotehnice categoriile F1 si P1, in timp ce comercializa articole pirotehnice din categoriile F1, F2, F4 si P1 unor societati comerciale neautorizate in acest sens.

Totodata, politistii au depistat un alt tanar de 21 de ani, din Nasaud care ar fi achizitionat articole pirotehnice din categoria F2, interzise publicului larg, prin intermediul unui site.

Astfel, in urma controalelor, politistii au ridicat in vederea indisponibilizarii 421 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F1, F2, F4 si P1 si continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de operatiuni cu articole pirotehnice, fara drept.

 

 

POLITISTII BISTRITENI VA UREAZA UN AN NOU CU SANATATE, BELSUG SI BUCURIE SI FARA EVENIMENTE NEDORITE!

 

 

0 comentarii3038 vizualizări31 decembrie 2021
rss 2.0
rss 2.0